Μπρούκλιν Νετς: Το μπούμερανγκ είναι αυστραλιανή εφεύρεση

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ: Το μπούμερανγκ είναι αυστραλιανή εφεύρεση και οι γιούχες προς τον Μπεν Σίμονς γύρισαν… με τόκο στη Φιλαδέλφεια, που συνετρίβη εντός έδρας 129-100 από την παρέα (και) του Κέβιν Ντουράντ.

Αποδοκιμασίες που κλιμακώθηκαν σε έντονο γιουχάισμα, παρενόχληση που ξεκίνησε από το ξενοδοχείο στο οποίο κατέλυσαν οι Νετς και κορυφώθηκε στο περιθώριο του αγώνα στο «Γουέλς Φάργκο Σέντερ», ειρωνεία αναμεμιγμένη με κάθε είδους πρόταση που περιείχε τη γνωστή λέξη από f.

Ο Μπεν Σίμονς όμως, δέκτης της σκληρής υποδοχής στη Φιλαδέλφεια, είναι Αυστραλός. Όπως τέτοιος είναι και ο νέος του συμπαίκτης στο Μπρούκλιν, ο Πάτι Μιλς. Ο αρχηγός της εθνικής του(ς) μπήκε μαζί με τον μέχρι πρότινος παίκτη των Σίξερς στο γήπεδο πριν το τζάμπολ και ο τελευταίος τού έδινε την μπάλα για σουτάκια προθέρμανσης – όπως έκανε και πέρυσι όλη τη χρονιά ως παίκτης της «Φίλι», φοβούμενος να πάρει ο ίδιος προσπάθειες. Αποκορύφωμα ο έβδομος ανατολικός ημιτελικός με τους Χοκς, που ο Σίμονς προς το τέλος δεν σηκώθηκε καν ολομόναχος κάτω από το καλάθι και ξεφορτώθηκε την μπάλα, με την πρώην του να αποκλείεται παρ’ ότι φαβορί της σειράς.

Στην Αυστραλία και μάλιστα στη Μελβούρνη, όπως και ο Σίμονς δηλαδή, γεννήθηκε και ο Κάιρι Ερβινγκ! Oσο για τον Κέβιν Ντουράντ, αυτός μεταξύ σοβαρού και αστείου έχει υποσχεθεί στον Μιλς το δαχτυλίδι του πρωταθλητή φέτος, επειδή του στέρησε το καλοκαίρι το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων, πετώντας εκτός τελικού με τις ΗΠΑ τους Αυστραλούς! Ε, με τόση… Αυστραλία στα αποδυτήρια των Νετς, πώς να μη γυρίσει μπούμερανγκ στους Σίξερς η αντιμετώπιση προς τον Σίμονς; Στη χώρα των «μπούμερς» από Αβορίγινες πρωτοφτιάχθηκε το συγκεκριμένο όπλο/εργαλείο, που αρχίζει μάλιστα όπως η γιούχα στα αγγλικά.

Boo… merang λοιπόν και η ομάδα των «μπού-μερς» (!) παρέλασε με 129-100 από την κατά τ’ άλλα πόλη της αδελφικής αγάπης. Ο Ντουράντ ξεκίνησε με 5/5 σουτ και έφτασε τους 14 πόντους (που είχε βάλει στο προηγούμενο ματς) στα 16 πρώτα λεπτά της εμφάνισής του, σταματώντας στους 24 σε μόλις 27’. Ο Ερβινγκ πρόσθεσε 22 πόντους και 5 ασίστ, η διαφορά στην τρίτη περίοδο έφτασε στους 32 πόντους και οι αποδοκιμασίες του κοινού στράφηκαν στην τελική ευθεία του (στη θεωρία) ντέρμπι προς τους δικούς τους παίκτες

 

Και άμυνα παίζει ο Κάιρι

Εβγαλε και αμυνάρες ο Ερβινγκ, αποδεικνύοντας πως όταν θέλει είναι και καλός και στην… πίσω πλευρά του παρκέ. Αυτός ήταν που χρεώθηκε στο μεγαλύτερο διάστημα το μαρκάρισμα του Χάρντεν, άρα αυτός και… πιστώνεται τα 1/11 σουτ με τα οποία ξεκίνησε ο «μούσιας» (που ακολούθησε προ μηνός το αντίθετο δρομολόγιο με τον Σίμονς) και τα 0/10 δίποντα που κατέγραψε στο τέλος του αγώνα.

Τσόντα στο… μέγκα τρέιντ με κεντρικά πρόσωπα τους Χάρντεν και Σίμονς, ο Σεθ Κάρι που ακολούθησε τον τελευταίο από τη «Φίλι» στο Μπρούκλιν έκανε ατομικό ρεκόρ με τη νέα του φανέλα. Δεν ήταν όμως τόσο οι 24 πόντοι, όσο τα 5 κλεψίματα (σ.σ: είχε συνολικά 6 στις έντεκα προηγούμενες εμφανίσεις του) που κατέδειξαν και τη δική του δίψα να αποδείξει ότι κακώς παραχωρήθηκε ελαφρά τη καρδία από τους Σίξερς.

Γενικώς οι Νετς «σκύλιασαν» όσο ποτέ άλλοτε φέτος και έδειξαν ότι μπορούν να παίξουν καλή άμυνα και απόντος (για λίγο ακόμα) του καλύτερου σχετικά παίκτη τους. Του Σίμονς, φυσικά. Ο Αυστραλός πόιντ φόργουορντ έχει ουσιαστικά απαλλαχθεί από τους πόνους στην πλάτη, η επιστημονική βοήθεια που λαμβάνει για τα ψυχολογικά του προβλήματα φαίνεται πως αποδίδει και το ντεμπούτο του αναμένεται σύντομα.

«Boo Ben» τον αποκαλούσαν κοροϊδευτικά οι φίλαθλοι που τον γιούχαραν, εντούτοις η νέα παρέα του φρόντισε να παίξει γι’ αυτόν και να του αφιερώσει τη νίκη. Τι κι αν η ομάδα του Στιβ Νας προερχόταν από 17 ήττες στα 21 πιο πρόσφατα παιχνίδια της, ενώ εκείνη του Ντοκ Ρίβερς (που «έδωσε» στεγνά τον Σίμονς μετά από εκείνο τον αποκλεισμό από την Ατλάντα, λέγοντας πως δεν μπορεί να βασιστεί άλλο πάνω του) από 16 νίκες στα 20 δικά της πιο πρόσφατα; Τι κι αν η «Φίλι» είναι τρίτη στην Ανατολή και κρυφοκοιτάζει την κορυφή, ενώ το Μπρούκλιν έχει μείνει όγδοο και δύσκολα θα αποφύγει τη δοκιμασία των play-ins ώστε να συνεχίσει στα πλέι οφ; Πάνω στο μπούμερανγκ που χτύπησε κατακούτελα τον Ζοέλ Εμπίιντ (5/17 σουτ) και τον Χάρντεν (3/17) είχε χαραχτεί η φράση «είμαστε η ομάδα που θέλετε -όλοι- να αποφύγετε στα πλέι οφ».

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NBA: Οι Νετς έστησαν «πάρτι» στη Φιλαντέλφια

ΚΑΙΡΙ ΙΡΒΙΝΓΚ: Πιο… οικονομικός δεν γίνεται

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News