Μπρούκλιν Νετς: Θα σκόρπιζαν τρόμο, προκαλούν οίκτο…

Πώς οι Νετς των υπέρλαμπρων αστέρων έφτασαν στο σημείο να μετρούν επτά διαδοχικές ήττες, μετά και το 125-102 της Γιούτα – από φαβορί για τον τίτλο, στη μάχη… για τα πλέι οφ.

Απειρος προπονητής που αλλάζει σχήματα και συστήματα δίχως να βρίσκει λύσεις. Διοικητικές παλινωδίες σε κρισιμότατα ζητήματα, διαχείριση που παίρνει βαθμό κάτω από τη βάση. Σούπερ σταρ που δεν λένε καν να… συμπέσουν πάνω στο παρκέ – από τους δε υγιείς, ο ένας σπάει τα καλάθια και ο άλλος τα νεύρα των φίλων του συλλόγου, σκεπτόμενος να την κάνει.

Μπρούκλιν Νετς, η ομάδα που χτίστηκε για να σκορπίσει τον τρόμο και πλέον τρομοκρατείται η ίδια όταν πατάει παρκέ. Δίχως νεύρο, δίχως κάποιον να κάνει (σταθερά) το step up με τόσα προβλήματα, δίχως ταλέντο σε κάποιες συνθέσεις τους. Κι όμως. Η Γιούτα τους συνέτριψε 125-102, έχοντας φτάσει τη διαφορά και στους 34 πόντους. Κάτω από τους 21, δεν έπεσε ποτέ στο δεύτερο ημίχρονο!

Πλέον οι Νετς έχουν το μεγαλύτερο τρέχον σερί ηττών στο ΝΒΑ με επτά, εκ των οποίων οι πέντε εκτός έδρας. Δεν το λέμε ως δικαιολογία – το αντίθετο! Κανονικά, με τον εικονιζόμενο Κάιρι Ερβινγκ αν παίζει μόνο μακριά από το «Μπάρκλεϊς Σέντερ» επειδή ως γνωστόν είναι ανεμβολίαστος και δεν του επιτρέπεται να αγωνίζεται εντός βάσει της τοπικής νομοθεσίας, η ομάδα του θα έπρεπε να αποδίδει καλύτερα εκτός. Φευ… Επεσε πλέον στο 29-23, έκτη στην Ανατολή και όχι πολύ μακριά από τους Γουίζαρντς του 24-27, που ως ενδέκατοι βρίσκονται εκτός ζώνης ακόμα και των play-ins.

 

«Big 3» αγνοούνται και… διαλύονται

Μια κι ο λόγος για τον Ερβινγκ, ο 30χρονος κόμπο γκαρντ προσωποποιεί τις διοικητικές παλινωδίες. Στην αρχή ο τζένεραλ μάνατζερ Σον Μαρκς και οι συν αυτώ το έπαιζαν άτεγκτοι στο θέμα του και τον κρατούσαν εκτός ομάδας, όταν είδαν τα δύσκολα τον επανέφεραν. Αγωνιστικά, δε, μάλλον δεν θέλγει. Στα τελευταία παιχνίδια σε Σακραμέντο και Σολτ Λέικ Σίτι έμεινε στους 14 και 15 πόντους με 11/35 σουτ συνολικά και 5 λάθη…

Ο Κέβιν Ντουράντ των 29,3 πόντων, 7,4 ριμπάουντ και 5,8 ασίστ είναι τραυματίας εδώ και 20 μέρες, ενώ ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα με τον Τζέιμς Χάρντεν. Ο 32χρονος γκαρντ πραγματοποίησε στο Σακραμέντο τη χειρότερη εμφάνιση της καριέρας του με 4 πόντους και 0/5 τρίποντα, επικαλέστηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και δεν αγωνίστηκε τα ξημερώματα, είναι εμφανώς ξενερωμένος και το όνομά του εμπλέκεται σε σενάριο ανταλλαγής με τον Μπεν Σίμονς των Σίξερς. Φέρονται μάλιστα και οι Νετς ανοιχτοί σε ενδεχόμενο παραχώρησής του πλέον.

Ο ίδιος ο μούσιας είχε επιλέξει πριν τη σχετική προθεσμία της 18ης Οκτωβρίου να μην ανανεώσει πρόωρα (αυτός είχε την οψιόν) στο Μπρούκλιν και το καλοκαίρι μπορεί να κάνει opt out από το συμβόλαιό του. Την επόμενη -τελευταία- σεζόν έχει λαμβάνειν 47,4 εκατομμύρια δολάρια. Από το δικό του συμβόλαιο (που προβλέπει 36,5 «χαρτιά» την περίοδο 2022-23) μπορεί να «βγει» και ο Ερβινγκ.

 

Κι άλλα πλήγματα, καμιά ανάδειξη

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, οι τρεις σούπερ σταρ και κορυφαίοι σκόρερ συμπληρώνουν σε λίγες ημέρες 13 μήνες στην ίδια ομάδα και έχουν αγωνιστεί μαζί όλες κι όλες 16 φορές! Ειδικά όταν λείπει o Nτουράντ, που κακά τα ψέματα είναι άλλη πάστα παίκτη, μια κατηγορία μόνος του, οι Νετς «κατακρημνίζονται». Στα δέκα πιο πρόσφατα ματς που λείπει, η ομάδα του έχει κερδίσει μονάχα δύο φορές. Συνολικά φέτος έχει ρεκόρ 5-10 δίχως τον ψηλόλιγνο φόργουορντ, ενώ τις λιγοστές φορές που αυτός ήταν παρών και οι Χάρντεν και Ερβινγκ (μαζί) απόντες, το Μπρούκλιν κέρδισε.

Ο βασικός γκαρντ-φόργουορντ και εξαιρετικός σουτέρ Τζο Χάρις λείπει τρεις μήνες και υποτροπίασε στον εγχειρισμένο αριστερό αστράγαλο, με αποτέλεσμα η επιστροφή του να έχει αναβληθεί επ’ αόριστον. Ο βετεράνος φόργουορντ-σέντερ και σταθερότερος ψηλός του Νας, ο ΛαΜάρκους Ολντριτζ, μία παίζει και δύο δεν παίζει το ίδιο διάστημα, απέχοντας εσχάτως λόγω διαστρέμματος. Ο ανερχόμενος σέντερ Νίκολας Κλάξτον (ξανα)χτύπησε χθες και τέθηκε νοκ άουτ στο πεντάλεπτο λόγω προσαγωγού, που τον είχε αφήσει και νωρίτερα μέσα στη σεζόν έξω για μεγάλο διάστημα.

Είναι και «νοσοκομείο» οι Νετς, δίχως κάποιος από τους πιτσιρικάδες τους να βγαίνει μπροστά. Στη Γιούτα ήταν σούπερ με 30άρα ο σούτινγκ γκαρντ Καμ Τόμας, στους τρεις προηγούμενες αγώνες ωστόσο είχε σημειώσει συνολικά 12 πόντους με 5/15 σουτ… Σε αυτήν την επτάδα αγώνων με ήττες δέχονται 119,1 πόντους, το μέλλον αίφνης φαντάζει άδηλο. Χρόνος, εννοείται, υπάρχει πολύς. Με παρόντα τα αστέρια τους, είναι ικανοί να το σηκώσουν μπαίνοντας ακόμα και όγδοοι στα πλέι οφ. Θα μείνουν όμως όλα στο Μπρούκλιν; Και θα παίζουν σε όλα τα ματς; Ιδού τα ερωτήματα.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NBA: Οι Τζαζ «βύθισαν» ακόμα πιο χαμηλά τους Νετς

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News