Λέικερς – Μπακς 116-131: Ο «44άρης» Γιάννης... σκόρπισε στους πέντε ανέμους τους Λέικερς!

Οι μαινόμενοι Μιλγουόκι Μπακς άλωσαν επιβλητικά την Crypto.com Arena για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες, συντρίβοντας τους Λος Άντζελες Λέικερς με 131-116. «Οδοστρωτήρας» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ολοκλήρωσε το ματς με 44 πόντους, 15 ριμπάουντ και 8 ασίστ!

Οι μαινόμενοι Μιλγουόκι Μπακς άλωσαν επιβλητικά την Crypto.com Arena για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες, συντρίβοντας τους Λος Άντζελες Λέικερς με 131-116. «Οδοστρωτήρας» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ολοκλήρωσε το ματς με 44 πόντους, 14 ριμπάουντ και 8 ασίστ!

Ποιος είδε τους Μιλγουόκι Μπακς και δεν τους φοβήθηκε; Οι πρωταθλητές πραγματοποίησαν τρίτο διαδοχικό «περίπατο» σε έδρα ομάδας της Δυτικής Περιφέρειας του NBA, αφού μετά τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και τους Λος Άντζελες Κλίπερς «διέλυσαν» και τους Λος Άντζελες Λέικερς με το εκκωφαντικό 131-116.

Η ομάδα του Μάικ Μπουντενχόλζερ κυριάρχησε ολοκληρωτικά από το πρώτο λεπτό του αγώνα και ανέδειξε κυνικά όλα τα στοιχεία τα οποία ξεκάθαρα την καθιστούν καλύτερη ομάδα από το… συνονθύλευμα που έχουν δημιουργήσει οι Λέικερς.

Οι πρωταθλητές έφτασαν αισίως τις τέσσερις σερί νίκες και τις οκτώ στα τελευταία δέκα ματς, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 35-21, που τους κρατάει για τα καλά στο κυνήγι της πρώτης θέσης της Ανατολικής Περιφέρειας. Οι Λέικερς ηττήθηκαν για 29η φορά σε σύνολο 55 αναμετρήσεων της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και η κατρακύλα τους δείχνει να μην έχει τελειωμό.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έσπασε όλα τα… κοντέρ με 44 πόντους (8/13 βολές, 15/18 δίποντα, 2/2 τρίποντα), 14 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ και 5 φάουλ σε 35’19” συμμετοχής. Ο Μπόμπι Πόρτις σταμάτησε στους 23 πόντους με 5/9 τρίποντα και 7 ριμπάουντ, ο Κρις Μίντλετον προσέθεσε 21 πόντους, ενώ ο Τζρου Χόλιντεϊ προσέγγισε το triple-double με 15 πόντους, 10 ασίστ και 7 ριμπάουντ.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν ο παίκτης-ορχήστρα των ηττημένων με 27 πόντους και 8 ασίστ, ενώ οι Άντονι Ντέιβις και Μάλικ Μονκ ήταν άξιοι συμπαραστάτες του με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ και 20 πόντους αντίστοιχα.

 

Ο αγώνας

Λέικερς και Μπακς πήγαιναν χέρι-χέρι στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, με τους ΛεΜπρόν και Γιάννη να ξεκαθαρίζουν ευθύς εξαρχής πως θα ήταν τα «βαρόμετρα» στις επιθέσεις των δύο ομάδων. Ο «Greek Freak» σκόραρε 11 γρήγορους πόντους με άψογα ποσοστά στα πρώτα πέντε λεπτά και έδωσε προβάδισμα 12-17 στην ομάδα του, ορίζοντας το τέμπο. Οι επιστροφές των Λέικερς ήταν λίαν επιεικώς κάκιστες, κάτι το οποίο δεν πέρασε αναξιοποίητο από του πρωταθλητές. Η διαφορά άνοιξε άμεσα και έφτασε ως και το +16 υπέρ των «ελαφιών» (20-36), καθώς οι γηπεδούχοι δεν είχαν καμία στόχευση στο παιχνίδι τους, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι επικοινωνούσαν με «κλειστά μάτια» στην επίθεση. Η πρώτη περίοδος τερματίστηκε με το επιβλητικό 24-38.

Προτού οι Λέικερς προλάβουν να κάνουν το παραμικρό για να ανακάμψουν ή έστω να δώσουν το στίγμα τους στο ματς, οι Μπακς εκτίναξαν τη διαφορά στους 23 πόντους (28-51), στήνοντας ένα αδιανόητο επιθετικό πάρτι με πλουραλισμό. Ο Μίντλετον έριχνε απανωτές «κανονιές» από την περίμετρο, παγιώνοντας τη διαφορά στο σκορ στις παρυφές των 20 πόντων (33-54), ενόσω ο Αντετοκούνμπο ήταν στον πάγκο. Ο «Greek Freak» επέστρεψε στο παρκέ για το τελευταίο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου και μ’ ένα προσωπικό σερί δέκα πόντων διατήρησε την τιμή της διαφοράς πάνω από τους 20 πόντους ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (56-78).

Οι Μπακς έκαναν και στα πρώτα λεπτά του τρίτου δωδεκάλεπτου ό,τι ήθελαν στο παρκέ της Crypto.com Arena, διευρύνοντας με συνοπτικές διαδικασίες το προβάδισμά τους στο +30 (66-96). Το ματς είχε ουσιαστικά τελειώσει ως προς το κομμάτι της ανάδειξης του τελικού νικητή, αλλά οι Μπακς βιάστηκαν να κατεβάσουν ταχύτητα και έδωσαν φρούδες ελπίδες στους γηπεδούχους, οι οποίοι μείωσαν στους 22 με επί μέρους 11-3 (77-99). Ο Γιάννης επανήλθε στο παρκέ για να επαναφέρει την… κανονικότητα, όπερ και εγένετο, με τους πρωταθλητές του NBA να ολοκληρώνουν την τρίτη περίοδο με +24 (85-109).

Οι «λιμνάνθρωποι» έπαιζαν στα διαδικαστικά λεπτά της τέταρτης περιόδου μόνο για την αξιοπρέπειά τους και υπό αυτό το πρίσμα τα πήγαν περίφημα. Όχι μόνο δεν άφησαν τη διαφορά να εκτοξευτεί (εκ νέου), αλλά κατόρθωσαν να τη ροκανίσουν έως και τους 10 πόντους (108-118) με επί μέρους 23-9. Εντούτοις, ο Πόρτις με corner three στα 4’40” έδωσε μεγάλη ανάσα στους φιλοξενούμενους, για να έρθει στη συνέχεια ο «Greek Freak» να… ισοπεδώσει όποιον έβρισκε μπροστά του και να βάλει το…. κερασάκι στην τούρτα ενός ακόμα θριάμβου της ομάδας του.

Τα δωδεκάλεπτα: 24-38, 56-78, 85-109, 116-131

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των δύο ομάδων.

 

Τα highlights του αγώνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News