Φοίνιξ Σανς: Η προέλαση σταματάει στις… πλήρεις ομάδες

Aκόμα προσπαθούν να τον χωνέψουν στο Φοίνιξ τον αποκλεισμό από τους Μάβερικς. Όχι μόνο τον αποκλεισμό αυτόν καθαυτόν, αλλά και τον τρόπο που εκείνος ήρθε. Ακούς εκεί ήττα 33 πόντων εντός έδρας, με τη διαφορά να έχει φτάσει και στους 46…

Το 123-90 των Μαβς μέσα στην Αριζόνα είναι βαρύ κι ασήκωτο, όχι όμως -ως αποτέλεσμα- και τόσο περίεργο, αν το εξετάσουμε από μια διαφορετική σκοπιά. Μόλις η τρίτη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ (μετά το… Ντάλας του 2007 και το Σαν Αντόνιο του 2016) με 64+ νίκες στη ρέγκιουλαρ σίζον που δεν φτάνει ούτε στους τελικούς της περιφέρειάς της, οι «ήλιοι» αποκλείστηκαν από ένα σύνολο που δεν είχε τραυματισμούς. Μπορεί ο Λούκα Ντόντσιτς να είναι ο μοναδικός Ολ Σταρ παίκτης των Τεξανών, αρκούσε όμως να είναι παρόντες και όλοι οι συμπαίκτες του, ώστε να κάνουν την έκπληξη.

Το 4-3 των -τέταρτων στη Δύση- Μάβερικς πέταξε εκτός πλέι οφ τη μακράν καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου με ρεκόρ (κορυφαίο δικό της ever) 64-18, ενώ πέρυσι ο δρόμος είχε διανυθεί μέχρι το τέλος μεν, ο πρώτος τίτλος της δεν είχε έρθει δε. Ενεκα… Μιλγουόκι, που γύρισε το 0-2 στους ΝΒΑ finals και έκανε το 4-2. Οι Μπακς ήταν επίσης πλήρεις το προηγούμενο καλοκαίρι. Αντιθέτως, οι τέσσερις ομάδες που απέκλεισε το Φοίνιξ αυτήν τη διετία, είχαν σημαντικές απουσίες. Τυχαίο, άραγε;

 

AD, Μάρεϊ, Λέοναρντ, Ζάιον…

Στον πρώτο γύρο φέτος, οι Σανς αντιμετώπισαν τους δίχως Ζάιον Γουίλιαμσον, Πέλικανς. Σύμφωνοι, ο νεαρός πάουερ φόργουορντ και πρώτο ντραφτ πικ του 2019 δεν εμφανίστηκε καθόλου στην τρέχουσα σεζόν, αν και τρέφονταν αμυδρές ελπίδες επιστροφής του έστω την ύστατη στιγμή. Δεν παύει όμως να πρόκειται για τον franchise player της Νέας Ορλεάνης, που είχε πέρυσι 27 πόντους και 7,2 ριμπάουντ μέσο όρο. Η ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς δυσκολεύτηκε περισσότερο από το αναμενόμενο από την… παλιά του, με τους «πελεκάνους» να παίρνουν δύο ματς και να φτάνουν κοντά στο 3-3 στο Game 6 (έχασαν 115-109). Με Γουίλιαμσον υγιή, η πλάστιγγα μπορεί να είχε γείρει από την άλλη μεριά.

Πέρυσι το Φοίνιξ έφτασε στους τελικούς της λίγκας αποκλείοντας κατά σειρά τους Λέικερς, τους Νάγκετς και τους Κλίπερς. Στους δυτικούς προημιτελικούς οι «λιμνάνθρωποι» έχασαν τα σκήπτρα του 2020, βλέποντας τον Αντονι Ντέιβις να τίθεται νοκ άουτ στο Game 4. Ο ΑD προερχόταν από δύο συναπτές 34άρες, έχοντας βάλει μπροστά 2-1 την παρέα του – η οποία υπέκυψε με 4-2, σε μία γενικότερα προβληματική και με πολλούς τραυματισμούς χρονιά.

Στους ημιτελικούς της περιφέρειας «σκουπίστηκε» το Ντένβερ με 4-0. Δεν έπαιξε ο κόμπο γκαρντ Τζαμάλ Μάρεϊ των 21,2 πόντων και 4,8 ασίστ, επειδή λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε υποβληθεί σε εγχείριση για τον κομμένο αχίλλειο στο αριστερό του πόδι. Μέχρι σήμερα ο Καναδός δεν έχει επανεμφανιστεί… Στους δε West finals, το 4-2 είχε έρθει με απόντα σε όλη τη σειρά τον Κουάι Λέοναρντ, που επίσης δεν έχει επιστρέψει στη δράση έκτοτε! Ο ΜVP των τελικών του 2014 και του 2019 είχε μόλις χτυπήσει στο δεξί γόνατο, στον τέταρτο δυτικό ημιτελικό με τη Γιούτα. Δεν πάρθηκε το ρίσκο να χρησιμοποιηθεί και μετά τον αποκλεισμό των Καλιφορνέζων, οδηγήθηκε στο χειρουργείο.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ: O λογαριασμός του Ντόντσιτς ήρθε τέσσερα χρόνια μετά στους Σανς

NBA PLAYOFFS: Σοκ και δέος, ο «μάγος» Ντόντσιτς και η… παρέα του στους τελικούς της Δύσης

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News