Φίνιξ Σανς: Τζόνσον, η ήρεμη δύναμη θύμωσε

ΦΙΝΙΞ ΣΑΝΣ: Τζόνσον, η ήρεμη δύναμη θύμωσε και με 38άρα και εννιά τρίποντα υπέγραψε την ανατροπή στο 115-114 επί των Νικς, αφότου πρώτα… απέβαλε τον Τζούλιους Ραντλ.

Στα γενέθλιά του, μία μέρα πριν, δεν έκανε τίποτα σπέσιαλ. Όπως δεν κάνει τίποτα φοβερό και πάνω στο παρκέ, πέρα από το να έρχεται από τον πάγκο και να σουτάρει με συνέπεια τρίποντα, παίζοντας και καλές άμυνες σε ένα σύνολο στο οποίο έχει συμπληρωματικό ρόλο. Μετά και την απώλεια του Ντέβιν Μπούκερ, όμως, ο Κάμερον Τζόνσον καλείται να ανταποκριθεί και σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Αν τα καταφέρνει; Στο πρώτο ματς αφότου ο πρώτος σκόρερ των Σανς (ξανα)νόσησε από κορωνοϊό, ο 26χρονος κόμπο φόργουορντ ήταν ο ίδιος ο κορυφαίος σκόρερ τους, με 20 πόντους και παρ’ ότι δεν ξεκίνησε στο 120-90 επί των Τρέιλ Μπλέιζερς. Αναπληρωματικός παρέμεινε και στη φιλοξενία των Νικς. Ρεκόρ καριέρας με 38 πόντους, 9/12 τρίποντα και τα έξι εξ αυτών να σημειώνονται στην τέταρτη περίοδο (και τα τρία στο τελευταίο τρίλεπτο), νικητήριο τρίποντο με ταμπλό στην εκπνοή! Α, και η κερδισμένη αποβολή του Τζούλιους Ραντλ στο τρίτο δωδεκάλεπτο!

Η Νέα Υόρκη βρέθηκε και στο +14, ο δικός της πάουερ φόργουορντ είχε φτάσει ήδη στους 25 πόντους, δεν συγκράτησε τα νεύρα του όμως στον τσακωμό με τον Τζόνσον (που ξεκίνησε από αλληλοσπρώξιμο για ένα ριμπάουντ) και πήρε πρόωρα την άγουσα για τα αποδυτήρια. Ο νεαρότερος (από εκείνον) παίκτης του Φίνιξ δεν αντέδρασε όταν δέχτηκε το χτύπημα στο στήθος. «Εγώ είχα την ευκαιρία να συνεχίσω να παίζω, εκείνος όχι. Και πρώτη φορά αισθανόμουν τόσο θυμό σουτάροντας σε ένα ματς», είπε μετά το 115-114.

Η μανούρα με τον Ραντλ είχε ξεκινήσει από την πρώτη περίοδο, όταν ο τριτοετής στο ΝΒΑ φόργουορντ δέχτηκε χτύπημα στα πλευρά και αποσύρθηκε για λίγο από το παιχνίδι. Επέστρεψε… ελεγχόμενα οργισμένος και ειδικά μετά την αποβολή του ηγέτη των φιλοξενούμενων σημείωσε 24 πόντους σε 15 λεπτά, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ συλλόγου για τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα. Είναι άλλωστε τρίτος σε ευστοχία σε ολόκληρο το ΝΒΑ με 44,8%, ελάχιστα πίσω από τον πρώτο Πι Τζέι Τάκερ (45,2%), ενώ θεωρητικά προλαβαίνει να γίνει και ο παίκτης των «ήλιων» με τα περισσότερα σε μία σεζόν. Ο Κουέντιν Ρίτσαρντσον διατηρεί το ρεκόρ από το 2004-05 με 226, ο Τζόνσον χρειάζεται να βάζει τριάμισι τρίποντα έως το τέλος της ρέγκιουλαρ σίζον ώστε να τον ξεπεράσει.

 

Κάμερον x2, με τον Πέιν!

Η 38άρα του συνιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση σκοραρίσματος από αναπληρωματικό στην ιστορία των Σανς και στα πέντε πιο πρόσφατα ματς σημειώνει 23,4 πόντους, ανεβάζοντας τον φετινό μέσο όρο του στους 12,8 σε όλα κι όλα 26 λεπτά συμμετοχής. Φόργουορντ που παίζει και στο «2» σε ειδικές συνθήκες σαν την τρέχουσα, και που μαρκάρει παίκτες κυριολεκτικά από το «1» έως το «5», ο Τζόνσον έγινε και ο δεύτερος ΝΒΑer με εννιά εύστοχα τρίποντα και μπάζερ μπίτερ στο ίδιο παιχνίδι, μετά τον Ντέιμιαν Λίλαρντ του Πόρτλαντ σε αγώνα πρώτου γύρου πλέι οφ με την Οκλαχόμα το 2019.

Για να έρθει βέβαια η 21η νίκη της ομάδας του Μόντι Γουίλιαμς στους 24 τελευταίους αγώνες, έπρεπε να κάνει το step up και ο έτερος Κάμερον. Ο πόιντ γκαρντ Πέιν, που δαύτος παίζει και για τον Κρις Πολ. Ο κορυφαίος «άσος» και ποιοτικότερος παίκτης του ρόστερ με τον (επίσης απόντα θυμίζουμε και παρτενέρ του στην περιφέρεια) Μπούκερ ίσως να μην επανεμφανιστεί στην κανονική περίοδο λόγω αντίχειρα, μα… δεν έγινε και τίποτα. Εχοντας μόλις γυρίσει και από δικό του τραυματισμό, ο Πέιν πραγματοποίησε εντυπωσιακό νταμπλ-νταμπλ με 17 πόντους και, κυρίως, career high 16 ασίστ. H τελευταία, ήταν εκείνη για το νικητήριο τρίποντο του συνονόματού του.

Απόντος του CP3, τη δημιουργία του έχει διπλασιάσει μετά το All Star Game και ο Τζόνσον, που μοίρασε μίνιμουμ τέσσερις τελικές πάσες στα τέσσερα από τα πέντε προηγούμενα παιχνίδια. Παραφράζοντας τη γνωστή διαφήμιση και παίρνοντας αφορμή από το επίθετο του φόργουορντ των Σανς, «Κάμερον και Κάμερον, όχι πια δάκρυα». Για την ακρίβεια, ούτε καν τώρα! Οι «ήλιοι» ακτινοβολούν με κάθε είδους σύνθεση και με ρεκόρ 51-12 έχουν «κλειδώσει» την πρωτιά στη Δύση, διαθέτοντας το μακράν καλύτερο της λίγκας.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NBA TOP-10: Το νικητήριο τρίποντο του Κάμερον Τζόνσον στην κορυφή

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News