VTB League: Η απίθανη Ζενίτ του Πασκουάλ... εκθρόνισε την ΤΣΣΚΑ - Ο Ιτούδης ανακοίνωσε το τέλος του στη Μόσχα!

Μετά από εννέα σερί κατακτήσεις η ΤΣΣΚΑ δε θα είναι η κάτοχος της VTB League, αφού η Ζενίτ κέρδισε μέσα στη Μόσχα (81-75) για το Game 7 και έφυγε θριαμβεύτρια.

Τι και αν βρέθηκε πίσω με 3-1 στη σειρά, έχοντας χάσει με μεγάλες διαφορές τα δύο πρώτα παιχνίδια αλλά και με buzzer beater στην Πετρούπολη, η εκπληκτική Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ (με βοηθό του τον Διαμαντή Παναγιωτόπουλο) πέτυχε το ακατόρθωτο.

Γύρισε τη σειρά παίρνοντας τρία συνεχόμενα, εκμεταλλευόμενη πως διατήρησε μεγάλο μέρος του ρόστερ της και με κορυφαίο τον Λόιντ (17 πόντους), την ώρα που ο Πόιθρες προσέθεσε άλλους 13, πέρασε από τη Μόσχα για να κατακτήσει τον τίτλο. Ο Γουέαρ με 17 και ο Μιλουτίνοφ με 16 και 17 ριμπάουντ έκαναν ό,τι μπορούσαν αλλά δεν ήταν αρκετό.

Μάλιστα μετά το τέλος της 3ης περιόδου και με την ΤΣΣΚΑ να προηγείται, ο Τσάβι Πασκουάλ αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές και οι Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, Ίνιγο Θορθάνο ανέλαβαν την καθοδήγηση.

Ο Ιτούδης ανακοίνωσε το τέλος του από την ΤΣΣΚΑ

Βεβαίως για την ΤΣΣΚΑ το απόγευμα δεν τελείωσε εκεί, αφού ο Δημήτρης Ιτούδης γνωστοποίησε πως η θητεία του έλαβε τέλος στη Μόσχα, μετά από 8 χρόνια. Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους τους παίκτες και τους συνεργάτες του και αναζητά πλέον τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, πάντα σε συνδυασμό με τη θέση του στην εθνική ομάδα.

«Συγχαρητήρια στη Ζενίτ, κέρδισαν τη σειρά, την άξιζαν, έπαιξαν καλύτερα. Ήταν μια σκληρή σειρά για τον κόσμο, για τους προπονητές, για τους παίκτες. Έτσι είναι το άθλημα, παιχνίδι των λεπτομερειών. Δεν θα αναλύσω το παιχνίδι, αλλά μπορώ να πω ότι είχαμε πολλά εμπόδια φέτος. Από την πλευρά μου, είμαι περήφανος για όσους έμειναν εδώ, Ρώσους ή ξένους, δεν έχει σημασία.

Είμαι περήφανος για όλους και ευγνώμων για την ευκαιρία που είχα για να δουλέψω με τόσο σπουδαία άτομα, σε ένα τόσο σπουδαίο κλαμπ. Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποστήριξή του, η ομάδα κάνει μεγάλη προσπάθεια για να φέρει ακόμη περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Μιλάω έτσι επειδή αποφασίσαμε με την ομάδα να προχωρήσουμε σε διαφορετικούς δρόμους. Δεν λέμε αντίο, λέμε ότι θα τα ξαναπούμε. Είναι μια ομάδα με παράδοση».

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 42-44, 62-56, 75-81

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News