Ρεάλ Μαδρίτης: Με Γιουλ ή Κοζέρ, απλά η πιο βαριά φανέλα της Ευρώπης

Η Ρεάλ Μαδρίτης των εντυπωσιακών Γιουλ και Κοζέρ υπέταξε την Μπαρτσελόνα του Σάρας με 86-83 και θα βρει την Εφές στον τελικό της Euroleague.

Τους ξεγράφεις ποτέ τους «βετεράνους»; Δεν τους ξεγράφεις, πολλώ δε μάλλον αν αυτοί οι βετεράνοι έχουν κερδίσει τα πάντα στην καριέρα τους, ακόμα περισσότερο αν φορούν τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Είναι απίστευτο το πώς η Ρεάλ, των χιλίων προβλημάτων έφτασε ως εδώ, αλλά αυτό που έκανε στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα ξεπερνάει κάθε φαντασία. Με τους Ερτέλ και Τόμπκινς εκτός λόγω πειθαρχικών και τον Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος να τραυματίζεται στην έναρξη του ημιτελικού όλα έμοιαζαν χαμένα.

Ο Ταβάρες δεν μπορούσε να γίνει παράγοντας και η Μπάρτσα έκλεισε τον Γιουλ στο πρώτο ημίχρονο όσο περισσότερο γινόταν. Το 47-34 των Καταλανών στο 23′ έμοιαζε να είναι η χαριστική βολή, αφού και ο Νίκολα Μίροτιτς ένιωθε έτοιμος να αποδείξει σε όλους, τον λόγο για τον οποίο είναι ο MVP της σεζόν.

Και ξαφνικά τα ρολόγια γύρισαν στο 2018, εκεί όπου ο Κοζέρ κατά σύμπτωση στο ίδιο γήπεδο εξολόθρευσε ΤΣΣΚΑ και Φενέρ, όντας ο καλύτερος συμπαραστάτης του Λούκα Ντόνσιτς. Μπαίνοντας να παίξει άμυνα αλλάζει τον ρυθμό, ξεκουράζει τον Γιουλ αφού άλλος γκαρντ δεν υπάρχει και με τους Αμπάλδε, Γιαμπουσέλι να εκτελούν μαζί του από την περίμετρο το σκηνικό αλλάζει.

Από τη στιγμή που πέρασε και μπροστά με τέσσερις μπήκε στην εξίσωση ο Σέρχιο Γιουλ. Μερικά μανταρίνια αργότερα η Ρεάλ θα είχε προβάδισμα 7 πόντων, 4:30 πριν το φινάλε. Δύο λεπτά αργότερα Μίροτιτς και Λαπροβίτολα θα ισοφάριζαν στους 75, αφού και αυτοί είναι ποτισμένοι από το DNA της «βασίλισσας». Αυτό το DNA του νικητή που δεν παραδίδεται ποτέ.

Για την Μπαρτσελόνα ήταν πλέον αργά. Ο Κοζέρ έβαλε πέντε σερί δικούς του και έκλεισε το μάτι στους Ρούντι, Γιουλ. Ο τελευταίος πήρε την ευθύνη για το 79-82 στα 22”, ο Χάνγκα που δεν έπαιξε και πολύ ως παίκτης της Μπάρτσα πέρσι, πήρε εκδίκηση με δύο βολές για το 81-84. Μαζί θα παλέψουν απέναντι στην Εφές του Εργκίν Αταμάν που τόσο καιρό δηλώνει ότι θα το ξαναπάρει και πλέον έχει φτάσει πιο κοντά από ποτέ να το πράξει.

Ένα παιχνίδι όλη η χρονιά. Η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης απέναντι στη Ρεάλ που δε γνωρίζει να χάνει, στη Ρεάλ του Λάσο, των βετεράνων, των μεγάλων προσωπικοτήτων. Αυτήν την ομάδα που είναι η πιο βαριά φανέλα της Ευρώπης!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News