Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου 80-67: Υπάρχει... ζωή στον πλανήτη «Panathinaikos»

Παναθηναϊκός – Μπάγερν Μονάχου 80-67: Υπάρχει… ζωή στον πλανήτη «Panathinaikos». Σε ένα παιχνίδι που ήθελε να αντιδράσει μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός υπέταξε με 80-67 την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ.

Σε ένα παιχνίδι που ήθελε να αντιδράσει μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός υπέταξε με 80-67 την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ.

Για τον… πληγωμένο Παναθηναϊκό η Μπάγερν των απουσιών του Γουίλερ-Μπαμπ και του Γουόλντεν, που δεν είχε αρκετά παιχνίδια στα πόδια της ελέω κορωνοϊού, ήταν το ιδανικό «θύμα». Ο Πρίφτης είδε την ομάδα του να αντιδρά για 40 λεπτά και με κορυφαίο τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος που σκόραρε 15 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ, έκανε 3 κλεψίματα και έδωσε 1 ασίστ, επικράτησε της Μπάγερν στο «κρύο» ΟΑΚΑ με 80-67.

Οι «πράσινοι» είχαν ρυθμό στην επίθεση χάρη στο μακρινό τους σουτ από το ξεκίνημα και όταν χρειάστηκε στο φινάλε… καθάρισε ο Νέντοβιτς (14 πόντοι), που είχε σιγήσει στο υπόλοιπο παιχνίδι. Με 18 ο Μέικον και 16 ο Γουάιτ συμπλήρωσαν το καρέ, την ώρα που η Μπάγερν των δύο γκαρντ (Σίσκο και Γιάραμαζ) δεν άντεξε, έχοντας μόνο τα ξεσπάσματα των Τόμας, Χίλιαρντ και Ρούμπιτ επιθετικά.

Οκάρο Γουάιτ και Μέικον οδήγησαν στο πρώτο δεκάλεπτο

Μπορεί η Μπάγερν να παρατάχθηκε στο ξεκίνημα και με τους δύο γκαρντ που είχε στη σύνθεσή της, δηλαδή τους Σίσκο και Γιάραμαζ, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που πήρε τον έλεγχο. Με μπροστάρη τον Οκάρο Γουάιτ που σκόραρε γρήγορους 8 πόντους, βγάζοντας και μία εντυπωσιακή φάση στον αιφνιδιασμό, οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα με 18-11 μετά από 8 λεπτά. Η είσοδος του Ντάριλ Μέικον με δύο ακόμα μακρινά σουτ, επέκτεινε το σερί του Παναθηναϊκού και το εντυπωσιακό 6/8 από την άρκτο έφερε διψήφιες διαφορές, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 26-16.

Αυτές οι διαφορές χάθηκαν μέσα σε 58”, αφού το 30-20 μετά το καλάθι του Μαντζούκα μετατράπηκε σε 30-27. Το τάιμ άουτ του Πρίφτη ήταν «καυτός» απόψε, αφού συνέχισε να σκοράρει είτε με έμμεσο, είτε με άμεσο τρόπο για τρεις. Ο Αμερικανός έφτασε τους 12 πόντους, όσους και ο Γουάιτ και ο Παναθηναϊκός έχτισε ξανά ένα πλεονέκτημα (40-33 στο 18′), αλλά τα επιθετικά ριμπάουντ της Μπάγερν την κρατούσαν «ζωντανή», διατηρώντας τη στο -7 (42-35) μετά και το πέρας του πρώτου ημιχρόνου.

Άντεξε στις αντεπιθέσεις της Μπάγερν ο Παναθηναϊκός

Απέναντι στην άμυνα του Παναθηναϊκού προστέθηκε στην εξίσωση και ο Νταρούν Χίλιαρντ, που πήρε πάνω του τις ευθύνες. Μέικον και Γουάιτ πάντως δεν άφησαν το παιχνίδι να ξεφύγει από τον έλεγχο του «τριφυλλιού», με τον δεύτερο να ποστάρει τον Ραντόσεβιτς και να διαμορφώνει το 53-40 μετά από 25 λεπτά. Τρία σουτ των Ρούμπιτ, Σίσκο και Τόμας οδήγησαν την Μπάγερν σε ένα 0-11, με τον Παναθηναϊκό να κολλάει και το 55-52 να στέλνει τους δύο «μονομάχους» με ελάχιστη απόσταση στα τελευταία δέκα λεπτά.

Πάνω που τα τρίποντα είχαν στερέψει για τον Παναθηναϊκό, ήρθε ο Μαντζούκας να δώσει ένα τέτοιο στον αιφνιδιασμό για το 59-52. Με την «ανάσα» αυτήν και τον Σαντ-Ρος ως οργανωτή, ο Πρίφτης βρήκε την ισορροπία που χρειαζόταν, αφού ο Κουβανός έκανε τα πάντα στο παρκέ, διάβαζε τις φάσεις σε άμυνα και επίθεση, μετατρέποντας σε κάρφωμα ένα κλέψιμο για το 65-58, έξι λεπτά πριν το φινάλε. Ρούμπιτ και Χίλιαρντ όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, μειώνοντας ξανά με ένα 0-6 στον πόντο. Ο Λούσιτς αποχώρησε τραυματίας, ο Νέντοβιτς διάβασε τις φάσεις για να κερδίσει βολές και παρότι δεν ήταν στην καλύτερη βραδιά του… χλάτσωσε το τρίποντο που έφερε τον Παναθηναϊκό στο 74-64 ενώ στο χρονόμετρο απέμεναν 1:59. Με τον Σέρβο να δίνει τη χαριστική βολή, τίποτα δε γινόταν να αλλάξει και οι γηπεδούχοι έφτασαν στο τελικό 80-67, φτιάχνοντας κάπως το ευρωπαϊκό ρεκόρ τους.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 42-35, 55-52, 80-67

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News