Ούνικς Καζάν – Ερυθρός Αστέρας 77-84: «Άλωσε» το Καζάν και έβαλε σε... μπελάδες την Ούνικς

Η «πολεμική μηχανή» του Ερυθρού Αστέρα «άλωσε» το Καζάν με 84-77 για την 26η αγωνιστική της EuroLeague και έβαλε σε βαθμολογικές… περιπέτειες την Ούνικς.

Το σύνολο του Βέλιμιρ Περάσοβιτς υποχώρησε στο 13-11 και πλέον νιώθει την «καυτή ανάσα» τριών ομάδων που διεκδικούν μία από τις δύο τελευταίες θέσεις της πρώτης οκτάδας. Απεναντίας, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς βελτίωσε το ρεκόρ της στο 9-14 και εξακολουθεί να κυνηγάει τις ελάχιστες ελπίδες της για κάτι… επικό.

Για τους νικητές, ο Νίκολα Κάλινιτς μέτρησε 20 πόντους και 6 ασίστ, ο Νέιτ Γουόλτερς σταμάτησε στους 19 πόντους, ενώ οι Λούκα Μίτροβιτς και Όστιν Χόλινς προσέθεσαν από 10 πόντους έκαστος.

Από πλευράς ηττημένων, ο Μάριο Χεζόνια «φλέρταρε» με το double-double αριθμώντας 18 πόντους και 9 ασίστ, ενώ ο Μάρκο Σπίσου έθεσε νέο προσωπικό ρεκόρ πόντων στη διοργάνωση, σημειώνοντας 17 με 5/6 τρίποντα.

 

Ο αγώνας

Οι Σέρβοι έκαναν ονειρικό ξεκίνημα και μετά από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά ήταν μπροστά στο σκορ με 0-9 χάρη στην ισορροπημένη απόδοσή τους στις δύο άκρες του παρκέ.

Η Ούνικς έδειξε τα πρώτα σημάδια αντίδρασης, μειώνοντας στους δύο (9-11), αλλά άμεσα οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στην προτέρα εντυπωσιακή κατάσταση σε άμυνα και επίθεση, διευρύνοντας το προβάδισμά τους σε double-score (11-22).

Ο Σπίσου έδωσε πνοή στην επίθεση της ρωσικής ομάδας στη δεύτερη περίοδο και με κρεσέντο τριών απανωτών εύστοχων τριπόντων σε ισάριθμες προσπάθειες προκάλεσε την εκ νέου μείωση της διαφοράς (22-29 στο 14’). Ακολούθως, η ομάδα του Περάσοβιτς «οικοδόμησε» 9-0 σερί, με το οποίο πήρε για πρώτη φορά τα ηνία στο σκορ (31-29 στο 16’). Οι Χόλινς και Κάλινιτς είχαν το σθένος να βγάλουν από την επικίνδυνη κατάσταση την ομάδα τους και να την φέρουν σε πλεονεκτική θέση με +8 (33-41 στο 38’), αλλά ο τελευταίος λόγος του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στους Χεζόνια και Σπίσου, οι οποίοι με δύο διαδοχικά τρίποντα διαμόρφωσαν το 43-43 των πρώτων 20 λεπτών.

Το μομέντουμ έδειχνε να γέρνει προς την πλευρά της ρωσικής ομάδας στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (50-45 στο 23’), αλλά οι Σέρβοι ήταν πολύ σκληροί για να καταθέσουν τόσο εύκολα τα όπλα τους και κατάφεραν να πάρουν ξανά το προβάδισμα (52-53 στο 25’). Εν συνεχεία, όμως, οι Τζον Μπράουν, Τζεκίρι και Χεζόνια κουβάλησαν το επιθετικό φορτίο των Ρώσων, οι οποίοι αποσπάστηκαν με +9 (65-56), προτού τελικά έρθει μία μίνι «κατάρρευση» της Ούνικς, η οποία οδήγησε σε 0-7 σερί των Σέρβων στο ακροτελεύτιο λεπτό της τρίτης περιόδου (65-63).

Οι εναλλαγές στο προβάδισμα ήταν αλλεπάλληλες ως τα μέσα της τέταρτης περιόδου, με τις δύο ομάδες να σκληραίνουν τις άμυνές τους και να δίνουν μία μεγάλη μάχη μέχρι τελικής πτώσης. Ο Γουόλτερς έδωσε μεγάλη ψυχολογική ώθηση στην ομάδα του με τρίποντο από τις 45 μοίρες στα 5’45” πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης (71-75), ενώ ο Χόλινς με νέο τρίποντο στα 3’53” διαμόρφωσε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης για τον πρωταθλητή της Αδριατικής Λίγκας (71-78). Ο Χεζόνια έδωσε μία «ανάσα» στους γηπεδούχους με τρίποντο στα 2’45” (74-78), αλλά ο Κάλινιτς απάντησε ακαριαία στα 2’16” για το 74-80, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Η Ούνικς δεν μπόρεσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα στο crunch time και ο επίλογος της αναμέτρησης γράφτηκε θριαμβευτικά για τους Σέρβους, οι οποίοι διατήρησαν ακέραιες τις -λιγοστές- ελπίδες τους για μία θέση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 11-22, 43-43, 65-63, 77-84

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των δύο ομάδων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News