Nτέιβιντ Μπλατ: Ξανά στις επάλξεις - Το νέο του πόστο

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ διαγνώστηκε με Πρωτοπαθή Προϊούσα Πολλαπλή Σκλήρυνση τον Αύγουστο του 2019. Η προπονητική του καριέρα στον Ολυμπιακό τελείωσε την πρώτη κιόλας αγωνιστική της Euroleague τη σεζόν 2019-20, ύστερα από τη βαριά ήττα κόντρα στη Βιλερμπάν.

Στη συνέχεια ανέλαβε σύμβουλος αποφάσεων των Νικς αλλά αποχώρησε τον Απρίλιο του 2020. Έκτοτε παράμενε εκτός μπάσκετ. Και να που τώρα επιστρέφει για να αναλάβει ρόλο συμβούλου στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού και του Άρη είχε οδηγήσει τους Ισραηλινούς στην κατάκτηση της Euroleague το 2014. Στις πρώτες δηλώσεις του τόνισε:

«Χαίρομαι πολύ για την επιστροφή μου στη Μακάμπι και που θα συνεργαστώ με τον Νίκολα Βούιτσιτς, τον Άβι Εβέν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Έχουμε ήδη αρχίσει να δουλεύουμε για να καθορίσουμε στόχους και να αποκτήσουμε παίκτες που πιστεύουμε πως θα φέρουν ξανά τη Μακάμπι εκεί που αξίζει να είναι».

Από την πλευρά του ο εμβληματικός πρόεδρος της Μακάμπι, Σιμόν Μιζράχι, είπε: «Κάναμε ένα σημαντικό βήμα με την επιστροφή του Ντέιβιντ Μπλατ. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει καλά τον σύλλογο και έχει μεγάλη καριέρα. Η συνεισφορά του θα είναι τεράστια και θα συνεργαστούμε για να φέρουμε μεγάλες επιτυχίες στην ομάδα. Επιστρέφει σπίτι του»

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News