Μονακό - Εφές 102-80: Τζέιμς και Ντιαλό έκαναν... πλάκα, οι Μονεγάσκοι πήραν και τη διαφορά

Μονακό – Εφές: Τζέιμς και Ντιαλό έκαναν… πλάκα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και η Μονακό επικράτησε με 102-80 για την 29η αγωνιστική της Euroleague, παίρνοντας έτσι και τη διαφορά υπέρ τους σε ενδεχόμενο ισοβαθμίας.

Η φανταστική εμφάνιση των Μάικ Τζέιμς και Άλφα Ντιαλό έφερε στη Μονακό μία νίκη… χρυσάφι με 102-80 απέναντι στην Εφές.

Οι Μονεγάσκοι όχι απλώς επικράτησαν των Τούρκων αλλά πήραν στο φινάλε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα για μόλις έναν πόντο, χάρη σε τρεις εύστοχες βολές του Μάικ Τζέιμς. Η Μονακό (11-13)  σε απόσταση μίας νίκης την Εφές (12-10) με τον Τζέιμς να σκοράρει 27 πόντους με 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Ντιαλό σταμάτησε στους 19.

Οι 25 πόντοι και 8 ασίστ του Μίσιτς δεν έφτασαν, αφού ο διόσκουρός του Λάρκιν έμνεινε στο απόλυτο μηδέν μετά από 16 λεπτά συμμετοχής, με την Εφές να υποπίπτει και σε 12 λάθη και τη Μονακό να ανανεώνει πέντε περισσότερες επιθέσεις (13 έναντι 8).

Φυσικά αυτή η νίκη κάνει τον Ολυμπιακό απόλυτο φαβορί για το πλεονέκτημα έδρας, αφού πλέον οι διώκτες του απέχουν τρεις νίκες, παρότι βέβαια έχει ένα παιχνίδι περισσότερο από Εφές και Μπάγερν που βρίσκονται στο 12-10 αυτήν την ώρα…

Ο αγώνας

Με τρομερή διάθεση να πιέσει σε όλο το γήπεδο, η Μονακό κατάφερε να τοποθετήσει την Εφές σε ρόλο δευτεραγωνίστριας για ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Τζέιμς και Ντιαλό έδειξαν από την αρχή τι θα γίνει στη συνέχεια, σκοράροντας για τρεις για το 13-9 της Μονακό μετά από τέσσερα λεπτά. Ο Ντιαλό μάλιστα έφτασε από νωρίς στις παρυφές των δέκα, όπως και η διαφορά προτού ο Πλάις τη ρίξει στο 25-19 με το φινάλε της 1ης περιόδου.

Η Εφές όμως δεν μπορούσε με τίποτα να τα βγάλει πέρα απέναντι στην ενέργεια των Μονεγάσκων. Ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Ντόντα Χολ διαμόρφωνε το 29-19, με τη Μονακό να τρέχει 7-0 σερί και λίγο αργότερα να προηγείτα με 14 (37-23 στο 14′). Ο Τζέιμς σκόραρε μεν 8 πόντους, αλλά δημιούργησε με άλλες 5 ασίστ, ενώ ο Ντιαλό σημείωσε 13 στο ημίχρονο, με τη Μονακό να σουτάρει συνολικά 7/16 από την περίμετρο και να συντηρεί τις διψήφιες διαφορές στο ημίχρονο (49-38).

Για να υπερασπιστεί τις διαφορές της η Μονακό χρειαζόταν τους πιο έμπειρους παίκτες της. Ο Τζέιμς, με λίγο από Μοτιεγιούνας, σκόραρε γρήγορους δέκα πόντους και η απόπειρα της Εφές για επιστροφή αποκρούστηκε, με τον Ντιαλό να γράφει το 67-52 (στο 26′). Αυτό το δίδυμο ήταν πραγματικά ασταμάτητο και ο Πάρις Λι είπε να τους κλέψει λίγη από τη δόξα, εκτοξεύοντας το σκορ στο 75-56 με το φινάλε της 3ης περιόδου.

Προφανώς με την Εφές να μην μπορεί να αλλάξει τον ρου του αγώνα μέσω της άμυνάς της, η 4η περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ως προς τη νίκη, αλλά οι γηπεδούχοι κυνήγησαν και τη διαφορά. Ο Λι συνέχισε να… πυροβολεί και η διαφορά έφτασε στους 23 (89-66 στο 25′) με τον Τζέιμς να μένει ως το φινάλε στο παρκέ και τη Μονακό να φτάνει στο 102-80, υπερκαλύπτοντας το -21 του πρώτου παιχνιδιού. Το τρίποντο του Μίσιτς βρήκε σίδερο, ο Ντάνστον δεν πρόλαβε το χρονόμετρο στο φόλοου και έτσι η Εφές έχασε… τα πάντα, μένοντας μία νίκη πάνω από τους σημερινούς αντιπάλους της, αλλά υστερώντας πλέον σε θέματα ισοβαθμίας…

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Tα δεκάλεπτα: 25-19, 49-38, 75-56, 102-80

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News