Φενέρμπαχτσε – Άλμπα Βερολίνου 57-66: Η Άλμπα «βύθισε» την αποκαρδιωτική Φενέρ στην Πόλη

Με εξαιρετική άμυνα και μεγάλα σουτ στην τέταρτη περίοδο, η Άλμπα Βερολίνου επικράτησε με 66-57 της Φενέρμπαχτσε σε εξ αναβολής ματς στην Κωνσταντινούπολη και διατήρησε ακέραιες τις λίγες μαθηματικές ελπίδες της για πρόκριση στα πλέι οφ της EuroLeague.

Οι Γερμανοί βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 11-14 και συνεχίζουν να κάνουν όνειρα πλέι οφ (9η θέση), ενώ η τουρκική ομάδα υποχώρησε στο 9-16 και έχει δει την οκτάδα να μοιάζει με… όνειρο θερινής νυκτός.

Η άμυνα της δεύτερης περιόδου, η οποία «κλείδωσε» τη Φενέρ στους 8 πόντους, και η έφεση των παικτών της Άλμπα από τα 6.75 (13/29 τρίποντα), απλοποίησαν το έργο των φιλοξενούμενων.

Για τους θριαμβευτές, σπουδαία εμφάνιση έκανε ο Γιόβελκ Ζούσμαν με 20 πόντους και 5/9 τρίποντα, ενώ από τους γηπεδούχους, που δεν είχαν στη 12άδα τον Νάντο ντε Κολό, ξεχώρισε ο Μελίχ Μαχμούτογλου με 16 πόντους.

 

Ο αγώνας

Η Φενέρμπαχτσε μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 16-7, αλλά στη συνέχεια ακολούθησε ένα κρεσέντο τριών διαδοχικών τριπόντων από τον Ζούσμαν, με το οποίο η ψαλίδα της διαφοράς έκλεισε στους τρεις πόντους (19-16).

Με κεκτημένη ταχύτητα και καλή άμυνα, τα «Άλμπατρος» προσπέρασαν με +4 (20-24) στη δεύτερη περίοδο, μεγαλώνοντας το επί μέρους σκορ μετά το -9 της πρώτης περιόδου στο 4-17. Η γερμανική ομάδα συνέχισε να κυκλοφορεί με κινηματογραφική ταχύτητα την μπάλα στην επίθεσή της και να διαβάζει όλα τα μις ματς, διευρύνοντας το προβάδισμά της ως και στο +14 (23-37). Μετά από αρκετή ώρα, η Φενέρμπαχτσε «έτρεξε» ένα μίνι 4-0 και έδειξε σημάδια ζωής, πηγαίνοντας τελικά στα αποδυτήρια με μειονέκτημα 10 πόντων (27-37).

Η εικόνα παρέμεινε απαράλλαχτη στην τρίτη περίοδο, με τους Γερμανούς να υψώνουν ένα πελώριο τείχος προστασίας στην άμυνα και να απολαμβάνουν τους καρπούς στην επίθεση. Με το πέμπτο του προσωπικό τρίποντο, ο καταπληκτικός Ζούσμαν διεύρυνε και πάλι το προβάδισμα της ομάδας του στο +13 (31-44) και η τρίτη περίοδος έκλεισε με διψήφιο προβάδισμα των φιλοξενούμενων (38-48).

Οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε, προεξάρχοντος του Μαχμούτογλου, πήραν… φωτιά στην τέταρτη περίοδο και με τέσσερα διαδοχικά τρίποντα μείωσαν στους τέσσερις πόντους (50-54 στο 32′). Ως εκεί όμως, καθώς η ομάδα του Γκονζάλεθ «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα τους γηπεδούχους και με δικά της τέσσερα τρίποντα στη σειρά από Ντέλοου, Λο και – δις- Σμιθ έβαλε στα «αρχεία» την υπόθεση νίκη (54-66 στο 38′).

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 27-37, 38-48, 57-66

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News