Euroleague: Το μέτωπο των «έξι», που θέλει να βάλει «στοπ» στην αποπομπή του Μπερτομέου

Euroleague: Το μέτωπο των έξι μετόχων, που θέλει να βάλει «στοπ» στην αποπομπή του Μπερτομέου

Ένα νέο σίριαλ ξεκινά στην Euroleague, αφού φαίνεται πως κάποιες ομάδες – μέτοχοι της κορυφαίας διοργάνωσης θέλουν να ακυρώσουν την αποπομπή του Ζόρντι Μπερτομέου από την θέση του προέδρου.

Συγκεκριμένα οι τρεις ισπανικές ομάδες, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπασκόνια, μαζί με τις Φενερμπαχτσέ και Εφές Αναντολού αλλά και την γαλλική Βιλερμπάν έχουν δημιουργήσει ένα νέο μέτωπο. Μάλιστα έστειλαν επιστολή στην οποία αναφέρουν πως θα πρέπει να υπάρξει νέα ψηφοφορία, αυτή τη φορά χωρίς την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που βέβαια αποτελεί ένα από τα μέλη της διοργάνωσης, καθώς όπως υποστηρίζουν η ρωσική ομάδα δεν συμμετέχει πλέον στην Euroleague άρα δεν θα πρέπει να έχει και λόγο στις αποφάσεις.

Έτσι καλούν και τους υπόλοιπους μετόχους σε νέα ψηφοφορία χωρίς την ρωσική ομάδα. Υπενθυμίζουμε πως στην πρώτη ψηφοφορία στις 2 Νοεμβρίου, ο CEO της Euroleague αποφασίστηκε να αποχωρήσει με ψήφους 6-5. Τώρα φαίνεται πως οι ισορροπίες αλλάζουν καθώς όπως όλα δείχνουν θα υπάρχει ισοψηφία με 6-6, μετά τα εγγυημένα συμβόλαια των Βιλερμπάν και Μπάγερν Μονάχου. 

Στις 30 Ιουνίου, οι μέτοχοι είχαν προγραμματισμένη συνεδρίαση για να επικυρώσουν την απόφαση για την απόλυση του Τζόρντι Μπερτομέου και να μιλήσουν για τον διάδοχό του. Ωστόσο, οι έξι ομάδες ζητούν πλέον την ακύρωση της συνάντησης. 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News