Euroleague: Θα παίζει του χρόνου ο Αντετοκούνμπο σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό;

Η νέα στήλη “Backdoor” του sportday.gr ανοίγει από σήμερα την… πίσω πόρτα των παρασκηνίων στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ.

  • Αλέξανδρος Σαμοντούροβ, λοιπόν, είναι το new entry στη μπασκετική μας επικαιρότητα εδώ και περίπου ένα μήνα, όταν άρχισε, δηλαδή, για τα καλά η μάχη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για την απόκτησή του. Οι Πειραιώτες ήταν το φαβορί, αλλά οι «πράσινοι» ήταν τελικά εκείνοι, που τον έκαναν δικό τους, χάρη στη παρουσία των Δημήτρη Διαμαντίδη και Φραγκίσκου Αλβέρτη, αλλά και του Γιώργου Παπαγιάννη. Ο τελευταίος μίλησε στον Σαμοντούροβ, του εξήγησε την διαδικασία του Παναθηναϊκού και όπως αποδείχθηκε έβαλε κι αυτός το χεράκι του, ώστε να γίνει η μεταγραφή.
  • Ο Σαμοντούροβ είναι τεράστιο prospect και δεν είναι λίγοι εκείνοι, που λένε ότι δεν θα αργήσει πολύ για να πάρει τον δρόμο για το ΝΒΑ. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, όπως ήταν απόλυτα λογικό, έχει ορίσει ένα αρκετά υψηλό μπάι-άουτ για το ΝΒΑ, από το οποίο είναι να παίρνει χρήματα και η ΔΕΚΑ, η ομάδα, δηλαδή, από την οποία αποκτήθηκε ο μικρός.
  • Είναι τόσο μεγάλη η προοπτική του 17χρονου που πριν κλείσει στον Παναθηναϊκό, σπουδαίοι ατζέντηδες πήγαν στην ΔΕΚΑ και ζήτησαν να αγοράσουν τα δικαιώματα του παίκτη. Εδωσαν μπόλικα χρήματα ώστε να ανήκει σε αυτούς ο Σαμοντούροβ και να τον πάνε αυτοί, όπου θέλουν. Ο μικρός, όμως, έμεινε πιστός στον ατζέντη, που έχει εδώ και χρόνια, η ΔΕΚΑ συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό και έτσι από τη νέα χρονιά ένα ακόμη μεγάλο αστέρι του ελληνικού μπάσκετ θα φοράει τα «πράσινα».
  • Γενικώς ο Παναθηναϊκός θέλει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποιοτική ελληνοποίηση του ρόστερ του και σε αυτό το πλαίσιο πάντα είναι στο κάδρο ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Ο Ελληνας σέντερ είναι στην Βιλερμπάν, διανύει την πρώτη του ευρωπαϊκή χρονιά και είναι σίγουρο ότι μπορεί να κάνει ακόμα καλύτερα πράγματα από αυτά, που κάνει στους Γάλλους.
  • Ο ερχομός του σε ελληνική ομάδα θα τον βοηθήσει προς αυτή τη κατεύθυνση, καθώς είναι διαπιστωμένο ότι οι συνθήκες στη χώρα μας ευνοούν τέτοιες καταστάσεις. Ναι μεν δεν υπάρχει η ποιότητα του παρελθόντος, η Ελλάδα, όμως, εδώ και χρόνια βοηθάει παίκτες, ώστε να πάνε στο παραπάνω επίπεδο. Τα παραδείγματα είναι πολλά και τα πιο χαρακτηριστικά αφορούν στους ξένους ψηλούς, που έφερνε τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός, σε μία λίστα, πάντως, που μπαίνει άνετα και το όνομα του τωρινού σέντερ των Πειραιωτών, Μουσταφά Φαλ. Ο Γάλλος υπέγραψε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό για περίπου 600.000 ευρώ και από την επόμενη χρονιά θα παίρνει κοντά στο 1 εκ. ευρώ ετησίως. Αν δεν είναι αυτή αναβάθμιση, ποια είναι; Παρεμπιμπόντως και ο Ολυμπιακός πάντα παρακολουθεί την περίπτωση του Κώστα Αντετοκούνμπο.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News