Euroleague: Η... Μεγάλη Πέμπτη του Ντεσόν Τόμας «έκαψε» την Μπαρτσελόνα!

Euroleague: Η… Μεγάλη Πέμπτη του Ντεσόν Τόμας «έκαψε» την Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν ισοφάρισε τη σειρά των playoffs.

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη των playoffs της Euroleague ήρθε ανήμερα Μεγάλης Πέμπτης, αφού η Μπάγερν με πρωταγωνιστή τον Ντεσόν Τόμας ισοπέδωσε την Μπαρτσελόνα (75-90) στο Game2 και η σειρά μεταφέρεται στο Μόναχο…

Στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου όλοι κάνουν λόγο για διασταυρώματα και ομάδες που θέλουν να αποφύγουν άλλες. Από του χρόνου ίσως οι περισσότεροι να στοχεύουν να μείνουν μακριά από τις ομάδες του Αντρέα Τρινκιέρι.

Η Μπάγερν του Ιταλού αφού… έβγαλε την ψυχή της Αρμάνι Μιλάνο την περσινή σεζόν, φαίνεται πως θα κάνει το ίδιο και απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Με πρωταγωνιστή έναν πρώην Καταλανό αλλά και «πράσινο», τον Ντεσόν Τόμας, που έπαιξε και για τους απόντες Χίλιαρντ και Γουόλντεν…

Ο πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού όχι μόνο τα έβγαλε πέρα με τον Μίροτιτς, αλλά του έβαλε και 25 όντας εντυπωσιακός από το τρίποντο. Οι έξι (στις 7) του «βόμβες» ήταν σημαντικότερες η μία από την άλλη και όταν βρήκε και συμπαράσταση (13/27 τρίποντα) στα χέρια των Ομπστ και Γιάραμαζ, το βράδυ για την ομάδα του Σάρας έγινε… μαύρο.

 

Ο Τρινκιέρι είδε την ομάδα του να το παλεύει αλλά να μην τα καταφέρνει στο πρώτο ματς, αλλά στο δεύτερο η τακτική του απέδωσαν πλήρως. Οι παγίδες των Βαυαρών στο χαμηλό ποστ ισορρόπησαν το πλεονέκτημα μεγέθους της Μπάρτσα, δεν άφησαν τον Ντέιβις να βάλει 19 και η Μπάγερν έφυγε θριαμβεύτρια από το Παλαού!

Οι περιπέτειες των δύο θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα με αρκετή από… μπίρα στο Μόναχο, όπου η Μπαρτσελόνα θα ψάξει τρόπο να επαναφέρει τη σειρά στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Ο Σιλντς τους κέρδισε… μόνος του και η Αρμάνι ισοφάρισε 1-1

Αφού αναφερθήκαμε στις απουσίες της Μπάγερν, τι να πει και η Αρμάνι Μιλάνο. Οι Ιταλοί ταλαιπωρήθηκαν με κορωνοϊό πριν από δύο εβδομάδες, δεν έχουν τον Ντατόμε λόγω τραυματισμού αλλά και τον Μήτογλου ένεκα της γνωστής ιστορίας. Στο πρώτο παιχνίδι αποχώρησε τραυματίας ο Μέλι ενώ στην 4η περίοδο του Game2 ο Σέρχι Ροντρίγκεθ των 17 πόντων.

Ε και, Σιλντς είναι αυτός. Ο μοναδικός που απέμεινε να παλεύει και να μπορεί να βάλει την μπάλα με συνέπεια στο καλάθι στο ένας εναντίον ενός, σκόραρε 21 πόντους (για το τελικό 73-66) και έβαλε όλες τις κρίσιμες κατοχές στο φινάλε. Μόνος του απέναντι στη λερναία ύδρα των Λάρκιν και Μίσιτς που σκόραραν 19 και 18, αλλά δεν ήξεραν δε ρώταγαν;

Με 32” για το φινάλε ο Μίσιτς ξεκίνησε να πηγαίνει προς το καλάθι, ενώ το σκορ ήταν στο 69-66 αλλά εκεί ήρθε το… τέρας που λέγεται Κάιλ Χάινς. Όλοι τριγύρω του μπορεί να πέσουν τραυματίες αλλά αυτός θα μείνει εκεί να παλεύει, ώστε να μη χαλάσει το σερί των 9 (θέλει να τα κάνει 10) Final-4.

 

Η τάπα του Αμερικανού ουσιαστικά ήταν το τέλος και η Αρμάνι των χιλίων προβλημάτων περιμένει απλά το ιατρικό δελτίο, για να δει με ποιον τρόπο και κυρίως με ποιους, θα εκστρατεύσει στην Πόλη για να πάρει πίσω το πλεονέκτημα έδρας…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News