Euroleague: Η «καυτή» μετοχή Μιλουτίνοφ και μία απόφαση - σταθμός

Euroleague:Euroleague: Η «καυτή» μετοχή Μιλουτίνοφ και μία απόφαση – σταθμός, αλλά και οι πιθανότητες για Ολυμπιακό!

Νίκολα Μιλουτίνοφ, ένα όνομα που δεδομένα θα απασχολήσει αρκετά το καλοκαίρι τις ομάδες της Euroleague!

Την ώρα που φουντώνουν οι «μονομαχίες» για τους εγχώριους τίτλους, το ίδιο συμβαίνει και με τη μεταγραφολογία. Το όνομα του Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει πέσει σε αρκετά τραπέζια συζητήσεων, με το δεδομένο πως η ΤΣΣΚΑ -παίζει τον τίτλο της VTB το Σάββατο απέναντι στη Ζενίτ- δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής την επόμενη σεζόν στην Euroleague και αυτός θα διαπραγματευτεί ελεύθερος τον επόμενο σταθμό της καριέρας του…

Ο Σέρβος μετακόμισε στη Μόσχα το 2020 και σε μία τριετία στην παγωμένη πρωτεύουσα της Ρωσίας είναι πλέον βέβαιο πως δεν έφτασε στο peak που ο ίδιος θα ήθελε. Η ατυχία με συνεχόμενους τραυματισμούς και κορωνοϊό που του… έκοψε τις ανάσες τον κράτησαν σε μετρίως μέτριες πτήσεις, όμως το όνομά του συνεχίζει να έχει το ειδικό βάρος για να διαπραγματευτεί ένα καλό συμβόλαιο. Το πρόβλημα για αυτόν είναι πως δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος σε όλες τις ομάδες και θα αναγκαστεί να «συμβιβαστεί» για να βρεθεί στην Euroleague.

Τα δεδομένα με τον Ολυμπιακό

Με την ΤΣΣΚΑ την περσινή σεζόν τα νούμερα του ήταν σε ένα ασφαλές επίπεδο, not great not terrible θα ‘λεγε κανείς. Με 7.7 πόντους, 6.5 ριμπάουντ, 0.9 ασίστ και 0.4 μπλοκ σε 16 παιχνίδια, αφού ο τραυματισμός στο Μιλάνο τον κράτησε εκτός για μεγάλο διάστημα, μέχρι εν τέλει η ομάδα του να αποπεμφθεί.

Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα έχει έναν σέντερ που προσφέρει παρόμοια συστατικά στο μίξερ με τον ίδιο. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» άλλωστε έβαλε… νερό στο κρασί του, προσαρμοζόμενος στην ανάγκη της εποχής, πήγε με τον Φαλ τη φετινή σεζόν και εκείνος τον δικαίωσε στον μέγιστο βαθμό τόσο στην άμυνα με αλλαγές, όσο και επιθετικά με παιχνίδι στο ποστ, οχυρώνοντας παράλληλα τη ρακέτα και το ριμπάουντ. Πράγματα που προσφέρει και ο Μιλουτίνοφ στον ίδιο βαθμό, με μεγαλύτερη ωριμότητα ελέω της εμπειρίας του. Ωστόσο για τους Πειραιώτες φαντάζει αταίριαστο να πορευθούν με αυτούς ως δίδυμο, ανεξαρτήτως του τρίτου σέντερ τους. Θα ήταν άδικο και για τη σεζόν του Φαλ άλλωστε.

Έκλεισε η πόρτα για τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για τον Μιλουτίνοφ

Για τον Μιλουτίνοφ τα δύο brand names της Ισπανίας έκλεισαν από νωρίς την πόρτα τους. Για την ακρίβεια η μία δεν άνοιξε και ποτέ, αφού η Ρεάλ των δίδυμων πύργων Ταβάρες, Πουαριέ αλλά και του Γιαμπουσέλι, μόνο σέντερ δε χρειάζεται. Για αυτό και βγήκε γρήγορα στην αγορά ώστε να αποσπάσει την υπογραφή του Μάριο Χεζόνια.

Από την άλλη η Μπαρτσελόνα κινήθηκε εξίσου γρήγορα, αφού είδε τον Ντέιβις να την αποχαιρετά. Ωστόσο με τον Σερτάκ Σανλί ο Σάρας ένιωθε ασφαλής και έπαιξε το χαρτί του Γιαν Βέσελι. Ο σούπερ αθλητικός σέντερ της Φενέρ δε βρίσκεται στην πρώτη νιότη του, ούτε είναι το ίδιο κυριαρχικός όπως το 2017, αλλά παραμένει πάντοτε ένας από τους πιο αξιόπιστους στη θέση του, ου μην και ο κορυφαίος ακόμα και σήμερα αμυντικά.

Και αν γίνει το «μπαμ» με την Παρτίζαν;

Όπως καταλαβαίνει κανείς για τα μεγάλα πορτοφόλια της Euroleague ο Μιλουτίνοφ δεν είχε θέση. Ακόμα και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές προτίμησε τον Ζίζιτς. Ο Σέρβος καλείται -αν θέλει να φύγει- να ψάξει μία ομάδα που μπορεί να του δώσει το βαρύ του συμβόλαιο στο ακριβώς από κάτω ράφι.

Ομάδες όπως η Μονακό και η Βίρτους είναι διψασμένες και έτοιμες να δαπανήσουν αρκετά χρήματα, η πρώτη για να ξεπεράσει το ταβάνι που έβαλε φέτος με το Game 5 απέναντι στον Ολυμπιακό, η δεύτερη για να κάνει ηχηρή την επιστροφή της στα της διοργάνωσης. Θα κινηθούν όμως προς το μέρος του πρώην σέντερ των Πειραιωτών και -το κυριότερο- θα θελήσει εκείνος να παίξει σε μία ομάδα που δε βρίσκεται μέσα στους διεκδικητές.

Μέσα σε όλα αυτά να μην ξεχνάμε και την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μπορεί ο πρωταθλητής της ABA Liga να μην έχει απευθείας wild card, ελέω Μονακό, ωστόσο και οι «ασπρόμαυροι» του Βελιγραδίου και ο Ερυθρός Αστέρας διεκδικούν στα παρασκήνια από μία τέτοια. Ο Μίλου έχει περάσει μία τετραετία στην Παρτίζαν και αν δεν καταφέρει να βρει αυτό που θα ήθελε, δεν έχει παρά να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων. Τόσο οι Σέρβοι όσο και αυτός θα βγουν κερδισμένοι από ένα ενδεχόμενο ντιλ. Άλλωστε, ποιος δε θέλει να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News