Euroleague: Η επιστροφή του Σατοράνσκι στην Ευρώπη και η ανατροπή με Σπανούλη

Το φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας πλησιάζει και συνήθως τις μέρες αυτές αρχίζει να κινείται κάπως πιο σοβαρά η αγορά στην Ευρώπη. Η αλήθεια είναι ότι κάποια πράγματα και έχουν ακουστεί και έχουν συμφωνηθεί από τώρα. Και όχι μικρά πράγματα, αλλά μεγάλα. Όπως η μετακίνηση του Δημήτρη Ιτούδη από την ΤΣΣΚΑ στη Φενέρ και η απόκτηση του Κέβιν Πάνγκος από την Αρμάνι. Επίσης η ιταλική ομάδα έχει προσφέρει τεράστιο συμβόλαιο στον Μπράντον Ντέιβις, που είναι πιθανό να φύγει από την Μπαρτσελόνα.

·      Μπαρτσελόνα είπαμε ε; Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που την συνδέουν έντονα με τον Τόμας Σατοράνσκι. Ο Τσέχος πλέι-μέικερ μετά από χρόνια στο ΝΒΑ είναι να φύγει από τις ΗΠΑ και να επιστρέψει στην Ευρώπη. Το ποιος, όμως, θα κάνει το μπαμ με την απόκτησή του δεν είναι ακόμη γνωστό. Και αυτό γιατί υπάρχουν ακόμη 2-3 μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, που τον έχουν βάλει στο στόχαστρο. Ο Σατοράνσκι είναι σαφώς παίκτης, που κάνει την διαφορά. Θυμίζουμε ότι πριν πάει στο ΝΒΑ έπαιζε στην Μπαρτσελόνα. 

·      Σίγουρα, πάντως, τον Τσέχο δεν θα τον δούμε από τα μέρη μας. Δεν είναι παίκτης, που μπορεί να απασχολήσει τους «αιώνιους». Το κασέ του δεν μπορούν να το φτάσουν με τίποτα.

·      Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα πάνε σε πιο οικονομικές επιλογές. Ηδη για τους Πειραιώτες έχουν γραφτεί τα ονόματα του Μάριους Γκριγκόνις, που ήταν στην ΤΣΣΚΑ, και του Ντόντα Χολ της Μονακό. Για τον τελευταίο, πάντως, κάνει μεγάλη προσπάθεια η Μονακό να τον κρατήσει και του χρόνου.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και το ελληνικό διαβατήριο του Μήτρου-Λονγκ

·      Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουμε αναφέρει ήδη ότι έχουν στο στόχαστρό τους τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Στο μυαλό τους, πάντως, είναι έντονα και ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, που κάνει σούπερ πρωτάθλημα με την Μπρέσια και βγήκε ρούκι της χρονιάς στην Ιταλία. Θα του την «πέσουν», όμως, οι «αιώνιοι» μόνο αν πάρει το ελληνικό διαβατήριο. Κάτι, που δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι στιγμής.

·      Εξάλλου, ενδιαφέρον τεράστιο υπάρχει και με το θέμα του Ντίνου Μήτογλου, που πιάστηκε ντοπέ. Λογικά μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα γνωστοποιηθεί το ύψος της τιμωρίας του.

Τα δεδομένα για το μέλλον του Βασίλη Σπανούλη στους πάγκους

·      Κλείνουμε με το κεφάλαιο Βασίλη Σπανούλη. Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ είχε μιλήσει με τον Προμηθέα προκειμένου να αναλάβει τα προπονητικά του ηνία την επόμενη χρονιά. Τελευταίως, όμως, φαίνεται ότι έχει ατονήσει το θέμα. Και ορισμένοι λένε ότι και του χρόνου θα είναι προπονητής των Πατρινών ο Μάκης Γιατράς, άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι τον Γιατρά θα διαδεχθεί ο Ηλίας Καντζούρης, που πάει τρένο φέτος τον Κολοσσό.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News