Euroleague: Για αυτό... καιγόταν ο Ολυμπιακός να αποφύγει την Εφές των Λάρκιν και Μίσιτς

Euroleague: Για αυτό… καιγόταν ο Ολυμπιακός να αποφύγει την Εφές των Λάρκιν και Μίσιτς, με τους δύο γκαρντ των Τούρκων να υπογράφουν το πρώτο break των playoffs στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο!

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές Αναντολού είδε τους Λάρκιν και Μίσιτς πιστούς στο ραντεβού των playoffs και πέρασε από την έδρα της Αρμάνι (48-64) στο Game1 των playoffs, δείχνοντας αμέσως τον λόγο που ο Ολυμπιακός έπρεπε να την αποφύγει!

Έχουν παιχτεί σχεδόν 24 λεπτά στο «Forum» του Μιλάνο και ο Λάρκιν παίρνει φόρα. Όχι για πάει στη συνηθισμένη του πορεία ως το καλάθι αλλά για να βουτήξει για μία μπάλα στο παρκέ. Βρίσκοντάς τη με τη γροθιά βγάζει… οφσάιντ τον Μίσιτς και η Εφές παίρνει προβάδισμα με 26-38! Ναι 26-38 στο 24′ ήταν το σκορ.

Κάπου εκεί και με τα τραγικά ποσοστά της (8/28 τρίποντα) η Αρμάνι φάνηκε να καταλαβαίνει πως απόψε δεν είναι η βραδιά και η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα φύγει θριαμβεύτρια. Όταν πλέον οι Λάρκιν, Μίσιτς σε κερδίζουν και στα hustle plays το χεις χάσει το τρένο, όσα και αν κάνουν οι υπερτίμιοι Ντάνιελς και Μπέντιλ. Οι «πυραυλοκίνητοι» γκαρντ του Αταμάν σκόραραν μαζί 32 και οι Τούρκοι έσπασαν την έδρα με το καλημέρα!

Άλλωστε οι περισσότεροι στο Μιλάνο ενδιαφέρθηκαν για το ντέρμπι του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, μεταξύ της Μίλαν και της Ίντερ. Πού καιρός για μπάσκετ τώρα; Από την Πέμπτη και μετά το βλέπουμε για την ομάδα του συμπαθέστατου κυρίου Αρμάνι. Πού καιρός για μπάσκετ γενικότερα, αφού στα playoffs της Euroleague η ένταση και οι συνεχόμενες άμυνες, με λίγο από κατς, δε δίνουν χώρο στις επιθέσεις. Το σκορ μετά από το δεκάλεπτο ήταν 16-11 ενώ στο ημίχρονο 26-29. Όταν βγήκε μπροστά το ταλέντο, οι… προικισμένοι καθάρισαν!

 

Η Εφές βέβαια όχι μόνο έδειξε πως έχει τη σκληράδα να ανταπεξέλθει σε μία σειρά playoff, αλλά έχει και παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα. Πέραν των Μίσιτς και Λάρκιν, πάντοτε υπάρχει ο Ντάνστον που δένει τόσο την άμυνα, όσο και την επίθεση με τα ρολαρίσματά του και τις καίριες τοποθετήσεις του στο ριμπάουντ. Μοερμάν και Σίνγκλετον όχι απλά θα βάλουν τα μακρινά σουτ, αλλά θα προτάξουν τα μούσκουλά τους σε κάθε ευκαιρία.

Όσο και να προσπαθήσεις να κρατήσεις χαμηλά την Εφές, πρέπει και η επίθεσή σου να ανταποκριθεί, αφού διαφορετικά οι προσωπικότητές της θα σε «σκοτώσουν». Για αυτό και δεν ήθελε ο Ολυμπιακός να μπλέξει μαζί τους σε τυχόν διασταύρωση.

Οι διαφορές των 10-12 πόντων στον ρυθμό που παιζόταν το παιχνίδι ήταν αδύνατο να γυρίσουν, ειδικά με τους Ροντρίγκεζ, Σιλντς και Ντιλέινι τόσο άστοχους. Η Αρμάνι χτυπημένη απο κορωνοϊό και τραυματισμούς θα ψάξει πλέον την ισοφάριση και μετέπειτα τη ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη και η στεναχώρια κάνει χώρο για την αγωνία αφού είδε τον Μέλι να φεύγει κουτσαίνοντας ενάμιση λεπτό πριν το τέλος…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News