Παναθηναϊκός: Αγραβάνης στα... πράσινα; Όλο το παρασκήνιο του «ξαφνικού» πολέμου με τον Ολυμπιακό!

Παναθηναϊκός: Αγραβάνης στα… πράσινα; Όλο το παρασκήνιο του «ξαφνικού» πολέμου με τον Ολυμπιακό! | Μεταγραφές | Παρασκήνιο | Basket League

Και ξαφνικά ο Δημήτρης Αγραβάνης πρωταγωνιστεί στην απόλυτη… ίντριγκα του καλοκαιριού; Υπάρχει περίπτωση να δούμε έναν αθλητή που βραβεύτηκε πριν από λίγους μήνες από τον Ολυμπιακό να φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού; Υπάρχει κάποια εξήγηση για την «έκρηξη» του διεθνή φόργουορντ το βράδυ του Σαββάτου στο ΣΕΦ που προκάλεσε την οργή των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων εντός και εκτός γηπέδου; 

* Υπάρχει περίπτωση ο ίδιος ο Αγραβάνης να… σκηνοθέτησε όλη αυτή την ένταση για να στείλει το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού και να κάμψει τις όποιες ενστάσεις υπάρχουν για ενδεχόμενη μεταγραφή του στους «πράσινους»; Η ιστορία έχει πολύ ζουμί! Πάμε, λοιπόν, να σας λύσουμε τις απορίες!

Οι πρώτες γέφυρες Αγραβάνη – Παναθηναϊκού έπεσαν πέρσι το καλοκαίρι

* Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Δημήτρης Αγραβάνης ρίχνει πολλαπλές γέφυρες επικοινωνίας με τον Παναθηναϊκό, όχι τώρα, αλλά εδώ και μήνες. Η πρώτη διερευνητική επαφή, μάλιστα, είχε γίνει πέρσι το καλοκαίρι. Ένα απλό ενδιαφέρον, μια απλή νύξη…

* Τότε η πόρτα των «πράσινων» ήταν ερμειτικά κλειστή. Κανείς δεν είχε ξεχάσει τις δηλώσεις Αγραβάνη για την «απαράδεκτη συμπεριφορά του Ιωάννη Παπαπέτρου», τη συμπεριφορά του στα ντέρμπι «αιωνίων», τις δημόσιες τοποθετήσεις του για τους «άλλους λόγους» που βοηθούσαν τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί στο ελληνικό μπάσκετ. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα έμεινε εκεί. 

* Λεπτομέρεια πρώτη και σημαντική… την οποία κρατάτε: Αγραβάνης και Παπαπέτρου τα έχουν βρει. Εχουν μιλήσει μετά την κόντρα που είχαν στον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Προμηθέα. Δόθηκαν εξηγήσεις και κυρίως από τον «Αγρα». Ως εκ τούτου δεν υπάρχει θέμα μεταξύ των δύο παικτών. Αυτό ως μια σημαντική υποσημείωση.

Μπορεί να πορευτεί ο Αγραβάνης στα βήματα του… Μπουρούση; 

* Πάμε, όμως, και στο σήμερα. Στον Παναθηναϊκό ξεκαθαρίζουν ότι δεν ασχολούνται με το θέμα, ούτε τους απασχολεί η ξαφνική κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Αγραβάνη με τα social media του άσου του Προμηθέα να κατακλύζονται από υβριστικά σχόλια εις βάρος του από αγανακτισμένους «ερυθρόλευκους» οπαδούς. 

* Ο Δημήτρης Αγραβάνης, δεδομένα θεωρεί ότι έφτασε η ώρα να επιστρέψει στο ψηλότερο επίπεδο, δηλαδή στην Ευρωλίγκα. Η εντυπωσιακή εξέλιξη στο παρκέ δικαιώνει απόλυτα τις φιλοδοξίες του. Βλέποντας την πόρτα του Ολυμπιακού κλειστή, ενδεχομένως το κίνητρο να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό να έχει φουντώσει μέσα του. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος θα είναι που θα αλλάξει «αιώνιο» στρατόπεδο. Για τον Αγραβάνη το κίνητρο να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό για να τιμωρήσει την αδιαφορία της πρώην ομάδας του, δεδομένα υφίσταται. 

* Καθαρά αγωνιστικά η λύση Αγραβάνη μοιάζει… ταμάμ για έναν Παναθηναϊκό χαμηλού προϋπολογισμού. Έλληνας, διεθνής, με παραστάσεις ακόμη κι από Final Four Ευρωλίγκας, με προσωπικότητα που τον βοηθάει να διακρίνεται κρίσιμα παιχνίδια, με μεγάλο κίνητρο. 

* Υπάρχει, βέβαια, το αγκάθι της σχέσης του με τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Και κάπου εδώ γυρίζουμε στο καλοκαίρι του 2016 όταν ο «ανεπιθύμητος» για τους πράσινους οπαδούς, Γιάννης Μπουρούσης, ανακοινώθηκε από την αγαπημένη τους ομάδα, παρά τα πάμπολα κεφάλαια της κόντρας του με τον κόσμο του «τριφυλλιού» με αποκορύφωμα όσα είχαν συμβεί στο Final Four του Βερολίνου. 

* Δεν λέμε ότι θα συμβεί… αλλά υπενθυμίζουμε ότι στις μεταγραφές «ποτέ, μη λες ποτέ». Και για να λύσουμε την τελευταία απορία, άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον Αγραβάνη σχεδόν αποκλείουν να σκηνοθέτησε την κραυγή του στο ΣΕΦ για να προκαλέσει την οργή των οπαδών του Ολυμπιακού. Το ότι είχε μεγάλο κίνητρο να αποδείξει πολλά στα παιχνίδια με τους «ερυθρόλευκους», αυτό είναι αλήθεια. Όπως αλήθεια είναι επίσης ότι με την πρώην ομάδα του τον χωρίζει πλέον μια… άβυσσος. Κάποτε, δεδομένα δεν θα πανηγύριζε έτσι και μάλιστα σε ένα παιχνίδι με διαφορά είκοσι πόντων. Πλέον δεν περιορίζει τον εαυτό του και εκφράζεται ελεύθερα, θεωρώντας ουσιαστικά ότι το κεφάλαιο Ολυμπιακός για τον ίδιο έχει κλείσει. 

* Το αν θέλησε να στείλει, πάντως, κάποιο επιπλέον… δημόσιο μήνυμα προς τον Παναθηναϊκό και κυρίως τον κόσμο του, αυτό θα φανεί… 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News