Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Υπάρχει περίπτωση να δούμε τελικό με απρόσμενο σενάριο;

Ντέρμπι «αιωνίων», πράξη… 3η! Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα με το σύνολο του Γιώργου Βόβορα θα ανταμώσουν για τον τρίτο τελικό που ίσως είναι και ο τελευταίος της σειράς και το sportday.gr σας λύνει τις απορίες που έχετε.

1) Ο Παναθηναϊκός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο ΟΑΚΑ και κατά συνέπεια βρίσκεται στο 0-2. Αραγε υπάρχουν ακόμα ψυχικά αποθέματα στο… ρεζερβουάρ του ή έχει αποδεχθεί την μοίρα του;

«Προφανώς και η απάντηση θα δοθεί από τους ίδιους τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Αν υπάρχει μπασκετικός εγωϊσμός, αν θα έχουν δυνάμεις για να τα δώσουν όλα για την τιμή των όπλων. Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο μέσα σε ελάχιστα 24ώρα να έχουν διαχειριστεί αυτό το 0-2, την απώλεια του +14 στο ημίχρονο του ΟΑΚΑ και κατά συνέπεια αυτό το 6/6 που έχουν δημιουργήσει οι «ερυθρόλευκοι». Δεν θεωρώ πώς θα πάνε στο ΣΕΦ για να γίνουν μέρος της γιορτής του Ολυμπιακού. Ναι μεν πιστεύω πως το 3-0 φαντάζει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες, αλλά θα το παλέψουν».

2) Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. Η ατμόσφαιρα θα είναι γιορτινή από τον κόσμο. Μήπως η ατμόσφαιρα και η ανυπομονησία αποτελέσει μια μίνι… παγίδα για τους γηπεδούχους;

«Είναι ανθρώπινο και λογικό οι παίκτες του Ολυμπιακού να αδημονούν να τελειώσουν τη σειρά και το πρωτάθλημα το βράδυ της Παρασκευής. Όμως υπάρχει εμπειρία στην ομάδα. Παίκτες όπως ο Σλούκας, ο Παπανικολάου και ο Πρίντεζης, αλλά και ο κόουτς Μπαρτζώκας έχουν τον τρόπο για να κρατήσουν χαμηλά τη μπάλα. Αλλωστε και στις δηλώσεις τους οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά το 2-0, ήταν προσγειωμένοι. Νομίζω πως δεν θα επηρεαστούν».

3) Τι μπορούμε να περιμένουμε από τον τρίτο τελικό, βάσει των όσων μας έχουν διδάξει οι δύο πρόσφατες μάχες;

«Σκληράδα στην άμυνα από τις δύο ομάδες, αλλά με μεταπτώσεις και «νεκρά» διαστήματα κυρίως από την πλευρά του Παναθηναϊκού που έχει ζήσει αυτό το 23-4 του πρώτου δεκαλέπτου στο πρώτο ματς και του 29-10 στην 3η περίοδο του δεύτερου ματς. Την καταλυτική παρουσία των Γουόκαπ-Φαλ και στα δύο παιχνίδια, στο καθαρά αμυντικό κομμάτι. Κυρίως του Γάλλου σέντερ που αλλάζει τελείως την εικόνα του Ολυμπιακού στο παρκέ. Την ενέργεια του Γουάιτ και την πίεσή του ψηλά σε πολλές φάσεις, όπως έκανε παλιότερα ο Γκιστ, αλλά και το μεγαλύτερο βάθος πάγκου που έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

4) Ο Γιώργος Βόβορας μπορεί να περιμένει την «αφύπνιση» κάποιου παίκτη;

«Οι γκαρντ της ομάδας ήταν εκτός τόπου και χρόνου στα δύο πρώτα ματς. Το πρόσημό τους ήταν αρνητικό. Σίβα, Μέικον, Νέντοβιτς, Μποχωρίδης, Ρος. Μηδέν εις το πηλίκο. Ειδικά ο Μέικον είναι «εξαφανισμένος» και δεν έχει φανεί καν στους τελικούς. Αν οι «πράσινοι» θέλουν να έχουν ελπίδες για κάτι καλό, σίγουρα θα περιμένουν περισσότερα πράγματα από τους γκαρντ που δεν είχαν διάρκεια και δεν είχαν επιδραστικό ρόλο στο γρήγορο παιχνίδι που στόχευε η ομάδα».

5) Τι διαφορετικό μπορεί να περιμένει ο Γιώργος Μπαρτζώκας από τους παίκτες του;

«Βάσει ουσίας, τίποτα διαφορετικό μια και έχουν γίνει ήδη τα δύο πρώτα βήματα. Βάσει εικόνας, σίγουρα θα περιμένει μεγαλύτερη σταθερότητα στα δεκάλεπτα. Βέβαια έχει τον τρόπο του ο Ολυμπιακός να κάνει το «ξέσπασμα» και μετά να διατηρεί το προβάδισμα. Επειδή είναι το τρίτο ματς και το πλέον σημαντικό για τους γηπεδούχους, αναμένει μεγαλύτερη προσοχή στο κομμάτι των επιθέσεων με καλή κυκλοφορία της μπάλας και ακόμα πιο σκληρή άμυνα στην περιφέρεια μια και ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να στοχεύσει στο τρίποντο».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News