Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός - Τόμιτς ντιρέκτ, Μποντίρογκα κροσέ και... ξύλο της αρκούδας στο ΣΕΦ!

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τόμιτς ντιρέκτ, Μποντίρογκα κροσέ και… ξύλο της αρκούδας στο ΣΕΦ! | Σαν σήμερα το «ξύλο του αιώνα» σε ντέρμπι «αιωνίων»

Στις 19 Μάη του 2002, ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 80-76, αλλά ουδείς θυμάται το αγωνιστικό, αλλά τα… κροσέ των Τόμιτς-Μποντιρόγκα και την γενική σύρραξη.

Η σπίθα άναψε στα 4.37 πριν το τέλος του αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού με μια αγκωνιά του Λάζου στον Ρισασέ

Πολλές φορές οι αγώνες των «αιωνίων» έχουν εντάσεις. Εχουν νεύρα και διακοπές μεταξύ των παικτών. Όμως αυτό που συνέβη πριν από 20 χρόνια στο ΣΕΦ έχει μείνει στην ιστορία. Σαν το ξύλο του… αιώνα. Η σπίθα είχε ξεκινήσει από το ΟΑΚΑ στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος, αλλά χωρίς… μπουνιές. Εντέλει όλα τα νεύρα βγήκαν λίγες μέρες μετά. Απέμεναν 4.37 πριν το τέλος του καθοριστικού ντέρμπι που έκρινε την πρόκριση για τους τελικούς (με αντίπαλο την ΑΕΚ). Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος πήρε ριμπάουντ και αντέδρασε στο φάουλ που του έγινε από τον Ρισασέ και μάλιστα με την κίνησή του να προστατέψει τη μπάλα, έριξε αγκωνιά στον Γάλλο γκαρντ. Η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ ήταν ήδη τεταμένη από τον κόσμο, τα πολλά trash talking κατά τη διάρκεια του αγώνα είχαν ήδη αφήσει την παρακαταθήκη τους και έτσι το μοιραίο – δυστυχώς – δεν αποφεύχθηκε και έγινε το… έλα να δεις!

Στη γενική σύρραξη που ακολούθησε ο Μίλαν Τόμιτς έριξε ένα… κροσέ στον Ντέγιαν Μποντιρόγκα και εκείνος ανταπέδωσε

Εγινε ένας χαμός μεταξύ των παικτών, ο Μίλαν Τόμιτς μπήκε στη μέση για να πάρει τον λόγο, ομοίως και ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έριξε μπουνιά στον συμπατριώτη του, ο «Μπόντι» ανταπέδωσε και φυσικά μετά από αυτό ακολούθησε γενική σύρραξη με τους οπαδούς να παρακολουθούν πυγμαχία στο ρινγκ του ΣΕΦ και κάποιους εξ΄ αυτών να μπουκάρουν στο παρκέ για να συμμετάσχουν. Οι δύο Σέρβοι έγιναν αρνητικοί πρωταγωνιστές με τα «κροσέ» που έριξαν ο ένας στον άλλον και αυτό αποτέλεσε την μεγαλύτερη φωτιά. Μάλιστα ήταν τέτοιο το ξύλο μεταξύ των παικτών που έφτασαν μέχρι την είσοδο που οδηγεί στα αποδυτήρια. Οι διαιτητές Νίκος Πιτσίλκας, Νίκος Ζαβλανός τιμώρησαν ούτε λίγο, ούτε πολύ 7(!) παίκτες. Φέμερλινγκ, Φορντ, Ρισασέ, Τόμιτς, Μποντιρόγκα, Παπαδόπουλος και Καλαϊτζής αποβλήθηκαν ενώ τους κρατήθηκαν και τα δελτία. Για την ιστορία, το ματς συνεχίστηκε με τον Ολυμπιακό να παίρνει το εισιτήριο (80-76).

 

Οι διαιτητές Πιτσίλκας-Ζαβλανός απέβαλλαν αμέσως 7 παίκτες από τις δύο ομάδες ενώ και το φύλλο αγώνος του ματς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού ήταν χαρακτηριστικό

Φυσικά το τρίτο ημίχρονο είχε αρκετό ζουμί μια και το διαιτητικό δίδυμο συνέταξε και το φύλλο αγώνα. «4.37 πριν από τη λήξη του αγώνα προκλήθηκε συμπλοκή μεταξύ των παικτών και των δύο ομάδων, εντός του αγωνιστικού χώρου. Αποβλήθηκαν οι παίκτες του ΟΣΦΠ, Ρισασέ, Φορντ, Τομιτς και Φέμερλινγκ, και από την ομάδα του ΠΑΟ, Καλαϊτζής, Μποντίρογκα και Παπαδόπουλος, τα δελτία των οποίων κρατήθηκαν και παραδόθηκαν στον κομισάριο. Σημειώνεται επίσης ότι στη συμπλοκή έλαβαν μέρος και άτομα της ομάδας περιφρούρησης του γηπέδου, οι οποίοι επιτέθηκαν σε παίκτες του Παναθηναϊκού. Δεν διαπιστώθηκε τραυματισμός, ακολουθεί έκθεση». Αναμφίβολα ήταν ένα από τα «μελανά» σημεία σε ντέρμπι με πρωταγωνιστές δύο παίκτες υψηλού βεληνεκούς (Τόμιτς, Μποντιρόγκα).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News