Μπάσκετ μεταγραφές: Ο Έλληνας ομογενής που θα… τρελάνει την Basket League

Μπαίνουμε, δειλά – δειλά σε ρυθμούς τελικών στην Basket League με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να πορεύονται με διαφορετικές ταχύτητες προς την μεταξύ τους μονομαχία, που μοιάζει αναπόφευκτη.

* Ήταν, μάλιστα, τόσο κάκιστη η εικόνα των «πράσινων» στους πρώτους ημιτελικούς με τη Λάρισα που (όπως σας εξήγησε νωρίτερα και ο Μαρίνος Πρίντεζης) πάγωσε κάθε μεταγραφική κίνηση στην ομάδα και το μόνο που κάνουν όλοι στο ΟΑΚΑ είναι να βλέπουν τι μπορεί να βελτιωθεί, ώστε το τέλος στη σεζόν να είναι το καλύτερο δυνατό.

* Γιατί, κακά τα ψέματα αν στους τελικούς εμφανιστούν ο Παναθηναϊκός που είδαμε με τη Λάρισα και ο Ολυμπιακός που είδαμε στα δύο πρώτα παιχνίδια με τον Προμηθέα, οι «πράσινοι» θα κινδυνέψουν να υποστούν… ιστορική ζημιά. Μένουμε, όμως, στην ουσία…

* Στον Παναθηναϊκό, λοιπόν, οι επόμενες αποφάσεις για τη νέα σεζόν θα ληφθούν μετά το φινάλε των τελικών της Α1. Από το θέμα του προπονητή μέχρι βέβαια εκείνο του ρόστερ. Ηδη έχει αποκτηθεί ο Πάρις Λι, ενώ έχει προχωρήσει πολύ η περίπτωση του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη. Τα υπόλοιπα κομμάτια θα τεθούν επί τάπητος όταν πρέπει και σίγουρα όχι τώρα.

Ο επόμενος σταθμός του Δημήτρη Πρίφτη

* Μιας και θίξαμε το θέμα προπονητή και ο πρώην του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Πρίφτης, είναι σε αναζήτηση νέας μπασκετικής στέγης. Ηδη το όνομά του έχει συζητηθεί πολύ στην Τόφας, αλλά το αυτί της στήλης άκουσε ότι υπάρχει και η περίπτωση της Σαραγόσα. Της ομάδας, την οποία έσωσε φέτος ο Ντράγκαν Σάκοτα. Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο της Ευρώπης και θα είναι μεγάλη υπόθεση για τον Πρίφτη να μπει σε αυτό, έστω και αν η Σαραγόσα δεν είναι Μπασκόνια ή Βαλένθια.

* Και για να κλείσουμε την… προπονητική παρένθεση, είχαμε αναφέρει πριν από μέρες ότι ο Ηλίας Καντζούρης «παίζει» για την ΑΕΚ και όντως έτσι είναι τα πράγματα. Τον θέλουν, όμως, και στο Περιστέρι και είναι άγνωστο τι θα γίνει τελικά. Ο Καντζούρης έκανε πολύ καλή χρονιά φέτος με τον Κολοσσό και είναι λογικό να το εξαργυρώσει.

* Στον Ολυμπιακό έχουν ριχτεί με τα μούτρα στη κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως έχουμε αναφέρει και πάλι, ρωτάνε για διάφορες περιπτώσεις παικτών, αλλά όλα θα γίνουν μετά τους τελικούς. Η περιφέρεια εξαρτάται από το τι θα γίνει με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Αν δεν απαντήσει άμεσα θετικά, ο Ολυμπιακός παίζει να πάει να καλύψει το κενό του με δύο παίκτες. Να βάλει, δηλαδή, κάτι παραπάνω από τις 800.000 ευρώ, που δίνει στον Ντόρσεϊ, και να πάρει δύο παίκτες: έναν σκόρερ και έναν πιο αμυντικογενή, που να παίζει και πλέι-μέικερ.

Ο… μπόμπερ Τζορτζ Πάπας που αρέσει πολύ

* Για τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ προς το παρόν δεν υπάρχει εικόνα, είναι πιθανό, όμως, να έρθει από τα μέρη μας ένας άλλος ομογενής γκαρντ. Άγνωστος στο ευρύ κοινό, αλλά κρατήστε το όνομά του: Πρόκειται για τον Τζορτζ Πάπας, που είχε φέτος στο Μονμάουθ του NCAA 14.9 πόντους και 3 ασίστ ανά αγώνα. Είναι εξαιρετικός σουτέρ, έχοντας φέτος 35.3% έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Σε αντίθεση με τον Μήτρου-Λονγκ, ο Πάπας λέγεται ότι έχει το ελληνικό διαβατήριο ήδη στα χέρια του.

Μπορεί στην Ελλάδα το όνομά του να μην είναι γνωστό, αλλά στις ΗΠΑ είχε γίνει viral πριν από τρία χρόνια καθώς πρωταγωνίστησε σε μια από τις πιο απίθανες φάσεις των τελευταίων ετών στο κολεγιακό πρωτάθλημα.

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του Μονμάουθ με το Κάνσας, η ομάδα του Έλληνα ομογενή γνώριζε τη συντριβή 110-55 και οι αντίπαλοί του απλά μετρούσαν αντίστροφα τα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς χωρίς να κάνουν επίθεση για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι. Ο Πάπας, όμως τρελάθηκε, άρπαξε την μπάλα, κάρφωσε στον αιφνιδιασμό και άφησε ένα ολόκληρο γήπεδο… άφωνο!

 

* Κρατήστε το όνομά του, γιατί με την ολοκλήρωση των σπουδών του φέτος το καλοκαίρι, η Ελλάδα αποτελεί έναν εξαιρετικά πιθανό προορισμό για τη συνέχιση της καριέρας του και την υπογραφή του πρώτου του επαγγελματικού συμβολαίου. Και ένα Ελληνόπουλο που έχει γκρεμίσει κάθε ρεκόρ στο σκοράρισμα στο Κολλέγιο που αγωνίστηκε, μόνο αδιάφορο δεν περνά. Γιατί ο Πάπας, εκτός από την τρέλα του, μόνο απαρατήρητος δεν πέρασε στο Μονμάουθ και για το ταλέντο του…

Και δεν έχει περάσει απαρατήρητο ούτε στα… υψηλά κλιμάκια της Basket League που τον έχουν ήδη προσεγγίσει!

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News