Λάρισα: Αυτά τα έκανε κάποτε ο Καραπιάλης και τώρα ο... Μούντι!

Λάρισα: Αυτά τα έκανε κάποτε ο Καραπιάλης και τώρα ο… Μούντι! | Playoffs | Λάρισα – Κολοσσός

Η Λάρισα του απίθανου Στέφαν Μούντι ζευγάρωσε τις νίκες της επί του Κολοσσού (83-82 στην παράταση) και πανηγυρίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στα ημιτελικά των playoffs της Basket League. 

Μια φορά κι έναν καιρό ο θεσσαλικός κάμπος χόρευε στους ρυθμούς του Καραπιάλη, του Ζιώγα, του Βαλαώρα, του αείμνηστου Γιώργου Μητσιμπόνα και πανηγύριζε το θαύμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής το 1988. 

Εν έτει 2022 τα… αλογάκια του κάμπου δεν φοράνε εξάταπα, αλλά σνίκερς, δεν ντριμπλάρουν με τα πόδια, αλλά εκτελούν από τα 6.75, ενώ ο μάγος τους δεν φοράει τη φανέλα με το 10, αλλά αυτή με το… 42! Αφήστε που δεν είναι γεννημένος στη Λάρισα αλλά στη μακρινή Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε κάθε περίπτωση η Basket League έμαθε το απόγευμα της Τρίτης το πρώτο μέλος της φετινής τετράδας των ημιτελικών των playoffs κι αυτός δεν είναι ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε η ΑΕΚ, αλλά η απίθανη Λάρισα του φοβερού και τρομερού Στέφαν Μούντι! 

Με τον ηγέτη της να φέρνει τα πάνω κάτω στο τέλος της κανονικής περιόδου και με προσωπικό σόου (και το τελευταίο καθοριστικό καλάθι) η Λάρισα κατάφερε να κερδίσει ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο και να πανηγυρίσουν ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, αποκλείοντας την έτερη ομάδα-θαύμα της Περιφέρειας, τον Κολοσσό Ρόδου, που παρά το γεγονός ότι τερμάτισε στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου, έπεσε θύμα της… τρελοπαρέας του Μούντι. 

Πλέον, η Λάρισα περιμένει τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά σε ένα ζευγάρι με ξεκάθαρο φυσικά φαβορί, αλλά και μια ομάδα που με την… τρέλα που τη διακρίνει, φιλοδοξεί απλά να ζήσει τη στιγμή, κι όπου βγάλει! 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News