Basket League: Στο φινάλε της κούρσας υπάρχουν ερωτηματικά!

Basket League: Στο φινάλε της κούρσας υπάρχουν ερωτήματα! Το προσεχές Σάββατο θα ολοκληρωθεί η regular season και όμως υπάρχουν ακόμα ανοιχτές υποθέσεις.

Η 30η έκδοση του ελληνικού πρωταθλήματος έφτασε στην τελική της ευθεία. Η ώρα της… αλήθειας. Και όμως υπάρχει ακόμα το σασπένς για μερικές ομάδες. Το sportday.gr αναλύει.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Κολοσσός και ΑΕΚ έχουν εξασφαλίσει 100% το αβαντάζ μέχρι και τα ημιτελικά της Basket League

Η 26η αγωνιστική διεξάγεται το Σάββατο (14/5) για ευνόητους λόγους. Μάλιστα τα 5 (Περιστέρι-Λαύριο, Λάρισα-Ιωνικός, Ηρακλής-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, Ολυμπιακός-Κολοσσός) από τα 6 παιχνίδια, θα διεξαχθούν την ίδια ώρα (17.00) ενώ τρεις ώρες μετά ο Απόλλωνας θα υποδεχθεί τον Αρη. Για να τα βάλουμε κάτω. Βρέξει… χιονίσει, κάνει ζέστη, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Κολοσσός και ΑΕΚ έχουν κατακτήσει την 1η, την 2η, την 3η και την 4η θέση αντίστοιχα. Κατά συνέπεια και το αβαντάζ της έδρας στα ημιτελικά (εφόσον περάσουν). Σε πρώτη φάση αναμένουν τους αντιπάλους τους (διασταυρώσεις 1-8, 2-7, 3-6, 4-5). Επίσης, μια θέση στα πλέι οφ έχουν κατακτήσει και μαθηματικά, Προμηθέας, Αρης και Λάρισα με τον Προμηθέα να έχει ρεπό (κατά συνέπεια δεν θα πάρει ούτε βαθμό). Ο Αρης έχει την τύχη στα χέρια του. Αν αποδράσει από την Πάτρα τότε θα κατακτήσει την 5η θέση και θα κοντραριστεί με την ΑΕΚ. Αυτό διότι οι «κίτρινοι» έχουν νικήσει δις τον Προμηθέα ενώ υπερέχουν σε διαφορά πόντων στο 1-1 με την Λάρισα. Οπότε και σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας (εφόσον νικήσει και η Λάρισα τον Ιωνικό) η 5η θέση είναι δική τους ενώ 6η θα βγει η Λάρισα και 7ος ο Προμηθέας.

Αν ο Αρης αποδράσει από την Πάτρα κόντρα στον αδιάφορο – βαθμολογικά – Απόλλωνα τότε θα κοντραριστεί με την ΑΕΚ στην πρώτη φάση των πλέι οφ της Basket League

Φυσικά μπάσκετ είναι αυτό. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Αν ο Αρης ηττηθεί από τον αδιάφορο – βαθμολογικά – Απόλλωνα (έχει σωθεί ενώ δεν έχει το κίνητρο των πλέι οφ) θέλει ήττα της Λάρισας από τον Ιωνικό ώστε να κατακτήσει και πάλι την 5η θέση. Αν όμως η Λάρισα χαμογελάσει σε συνδυασμό με την ήττα του Αρη, τότε η σειρά θα είναι έτσι: Προμηθέας (5ος), Λάρισα (6η), Αρης (7ος). Σε αυτή την περίπτωση ο Αρης θα παίξει με τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ με τον Προμηθέα. Η Πατρινή ομάδα μπορεί να κατακτήσει και πάλι την 5η θέση αν χάσουν Λάρισα και Αρης. Με μια διαφορά, η Λάρισα θα κατακτήσει την 7η θέση (πάνω στον Παναθηναϊκό). Εν ολίγοις ο Αρης έχει την 5η θέση σε δύο περιπτώσεις και το ντέρμπι ΑΕΚ-Αρης συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες στα πλέι οφ.

Το Περιστέρι έχει το πάνω χέρι για να κατακτήσει το τελευταίο εισιτήριο των πλέι οφ και ταυτόχρονα να ανταμώσει με τον Ολυμπιακό στην πρώτη φάση των πλέι οφ της Basket League

Υπάρχει και ένα άλλο ανοιχτό ζήτημα. Το ποιος θα είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στη πρώτη φάση των πλέι οφ ή αλλιώς και το πιο σημαντικό, ποια ομάδα θα κατακτήσει το 8ο και τελευταίο εισιτήριο μια και γνωρίζουμε τις 7 ομάδες που έχουν ανανεώσει το ταξίδι τους. Στην προκειμένη περίπτωση το πάνω χέρι το έχει το Περιστέρι. Αν η ομάδα των δυτικών προαστίων νικήσει το Λαύριο στο σπίτι της, τότε οριστικά και αμετάκλητα καταλαμβάνει την 8η θέση, αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό και φυσικά εκτός συνέχειας τίθεται ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» του βορρά θέλει νίκη επί της ΑΕΚ και ήττα του Περιστερίου για να κάνει την ανατροπή ενόψει πλέι οφ. Αν όμως πραγματοποιηθεί το τρίτο σενάριο, δηλαδή χάσουν Περιστέρι και ΠΑΟΚ, τότε σε τριπλή ισοβαθμία Περιστερίου, ΠΑΟΚ και Λαυρίου η ομάδα των δυτικών προαστίων παίρνει πάλι το εισιτήριο γιατί έχει το 2/2 με τον ΠΑΟΚ και 1-1 με το Λαύριο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News