Βασίλης Σπανούλης: Η πρεμιέρα του coach Bill και η διαφορά με τον «Κill Bill»

Ο Βασίλης Σπανούλης παρουσιάστηκε και επίσημα από την ομάδα του Περιστερίου ως πρώτος προπονητής, με τον Λαρισαίο πρώην γκαρντ να φαίνεται αρκετά χαλαρός και ομιλητικός στις πρώτες του δηλώσεις.

Κάτι δηλαδή που δεν είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, όταν ο «Kill Bill» μιλούσε στο παρκέ και κρατούσε τα λόγια του. Πλέον από ένα άλλο πόστο όμως, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, όντας πιο διαχυτικός αλλά και επικοινωνιακός, ενώ δεν δίστασε να αστειευτεί σε κάποιες περιπτώσεις.

Ο Σπανούλης έδωσε το στίγμα του αναφορικά με την φιλοσοφία του και το μπάσκετ που θα παίξει, ενώ ευχαρίστησε τους ανθρώπους της ομάδας που τον εμπιστεύθηκαν. Φάνηκε αρκετά συνειδητοποιημένος ενώ τόνισε πως έχει σκοτώσει τον παίκτη μέσα του. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως φάνηκε έτοιμος και σίγουρος για το επόμενο βήμα.

Τέλος μίλησε γενικότερα για το πλάνο του σε σχέση με τον οργανισμό και υποστήριξε την ανάγκη να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο έτσι ώστε να βοηθηθεί και το αναπτυξιακό κομμάτι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Περιστερίου που με εμπιστεύθηκαν και μου έδωσαν αυτήν την ευκαιρία. Με εξιτάρει και νιώθω καλά. Μου ταιριάζει το όραμα του Περιστερίου. Πρώτος στόχος να γεμίσει το γήπεδο και αυτό θα επιτευχθεί μόνο εάν παίξουμε καλό μπάσκετ. Αυτό θα φέρει νέα παιδιά κοντά στον αθλητισμό. Θέλω να έχουμε μία μπασκετική ταυτότητα και κουλτούρα. 

Είμαι άνθρωπος που δεν πετάω στα σύννεφα και θέλω σε όλα τα πράγαματα να ξεκινώ βήμα βήμα. Το Περιστέρι είναι ιστορική ομάδα με εξαιρετικές ακαδημίες. Σε όλα αυτά έχουμε κοινή γραμμή. Ο κόσμος είναι σημαντικός για εμάς. Το καλύτερο για εμένα είναι να δούμε κόσμο στο γήπεδο και με την σκληρή δουλειά με καθημερινό αγώνα να ξεπερνάμε τα όριά μας.»

Για το αν έχει σκοτώσει τον παίκτη μέσα του:

«Το έχω τονίσει επανειλλημένα αυτό, είμαι πολύ συνειδητοποιημένος. Έχω σκοτώσει τον παίκτη μέσα μου. Δεν έχω απωθημένα. Πέρασα χρόνο με την οικογένειά μου και είμαι χαρούμενος».

Η νοοτροπία του σαν προπονητής:

«Έχω πάρει πολλά από προπονητές. Είχα την ευλογία να με προπονήσουν οι δύο καλύτεροι, όπως και εξαιρετικοί Έλληνες προπονητές. Έχω επιρροές και ξέρω τι μου ταιριάζει. Είναι όλα ένα μείγμα. Από εκεί και πέρα έχω τη δική μου φιλοσοφία. Είμαι της σκληρής δουλειάς, της αφοσίωσης, της ειλικρίνειας που είναι πολύ σημαντική για τις σχέσεις σε μία ομάδα».

Για το μπάσκετ που θέλει να παίξει:

Έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου, ήδη έχουμε ανακοινώσει κάποιους παίκτες. Θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα όταν ολοκληρώσουμε το ρόστερ. Το χτίζουμε σύμφωνα με την φιλοσοφία μας. Δεν μπορείς να διαλέξεις παίκτες αν δεν έχεις μια μπασκετική φιλοσοφία. Είχαμε την ευλογία χάρη στην οργάνωση της ομάδας να αποκτήσουμε κάποιους παίκτες που ήταν πρώτες μας επιλογές κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό για τον σχεδιασμό μας. Οραματίζομαι ένα μοντέρνο, ελκυστικό μπάσκετ και στις δύο άκρες του παρκέ. Πρέπει να έχουμε σκληρή ομάδα, καλά γυμνασμένη, ένα μείγμα έμπειρων και νέων παικτών».

Για το αν τον τρομάζει η προπονητική:

«Δεν υπάρχει κάτι που με τρομάζει, ίσα ίσα το αντίθετο. Θέλω να έχει υγεία η οικογένειά μου και όλος ο κόσμος. Στο μπάσκετ πραγματικά δεν με τρομάζει κάτι, όποιος έχει μεράκι και θέληση για να δουλέψει σκληρά, έχει πολλά θετικά μαζί του. Αν δεν έχεις σκοτώσει τον παίκτη μέσα σου και νομίζεις ότι οι παίκτες σου μπορούν να κάνουν αυτά που έκανες εσύ, τότε δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τον προπονητή. Το πιο σημαντικό είναι να διδάσκεις και να εμπνέεις, να δείχνεις το σωστό για το καλό της ομάδας. Πιστεύω πως είμαι περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση.»

Για το επικοινωνιακό κομμάτι:

«Έχω αποδείξει αν μπορώ να διαχειριστώ κρίσεις και ανθρώπους. Αντίθετα θα πω ότι είμαι ανοιχτόμυαλος και επικοινωνιακός έχοντας τη δική μου φιλοσοφία. Πιστεύω κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Χρειάζεται άτομα δίπλα του».

Για το αν θα έρθουν τα παιδιά του στο Περιστέρι:

«Τα παιδιά πρέπει να αποφασίζουν και όχι οι γονείς, αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση. Αν τα παιδιά μου θέλουν να έρθουν στο Περιστέρι, ας έρθουν. Έβλεπα την ταινία του Γιάννη και μέσα στην ταινία έλεγε ότι Γιάννης και Θανάσης έκαναν μιάμιση ώρα για να φτάσουν για προπόνηση στον Φιλαθλητικό».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News