Άρης - ΑΕΚ 91-73: Έστησε... αυτοκρατορικό πάρτι στην τελευταία περίοδο

Άρης – ΑΕΚ: Έστησε… αυτοκρατορικό πάρτι στην τελευταία περίοδο ο Άρης και επικράτησε με 91-73 της ΑΕΚ για την 17η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Και οι δύο είχαν απουσίες, αλλά ο Άρης ήταν η ομάδα που μπόρεσε να βρει νέους πρωταγωνιστές και μετά από μία τρομερή τελευταία περίοδο, να επικρατήσει με το ευρύ 91-73 της ΑΕΚ για τη 17η αγωνιστική της Basket League.

Με πέντε διψήφιους παίκτες και τον Κάουαν να ηγείται του σκοραρίσματος με 21, ο Άρης πέτυχε την έβδομη νίκη του στο πρωτάθλημα, μετατρέποντας το +3 της 3ης περιόδου σε +18 στο φινάλε.

Διπλές φιγούρες για τον Τζούστον με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ μετά από 32 λεπτά, ενώ κομβικός ήταν ο Νετζήπογλου που ναι μεν σκόραρε 16 (με 3/4 τρίποντα) αλλά έδωσε τρομερές βοήθειες στην πίεση πάνω στην μπάλα και το ριμπάουντ, ολοκληρώνοντας με 8! Ράουτινς και Παππάς ήταν αυτοί που διασώθηκαν για την ΑΕΚ που έκανε όμως 12 λάθη και δέχτηκε 19 πόντους στο transition…

Πέντε τρίποντα σε δέκα λεπτά η ΑΕΚ

Οι δύο ομάδες ήταν λογικό να ψάξουν λύσεις στο περιορισμένο rotation που είχαν, ένεκα απουσιών. Ο Καμάρας ήταν ο starter του Καστρίτη, αλλά ο Κάουαν με γρήγορους 9 πόντους ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τον Άρη επιθετικά, βρίσκοντας το… χέρι του από μακριά. Το 16-11 δεν κράτησε για πολύ, αφού η ζώνη του Άρη χτυπήθηκε πρώτα από χαμηλά με τον Μαυροειδή και έπειτα από την περίμετρο. Το «υβριδικό» σχήμα με τους Ράουτινς και Χάμερ στη γραμμή των ψηλών έφερε καλές αποστάσεις και ελεύθερα τρίποντα για την ΑΕΚ, που έχτισε σταδιακά διαφορά (19-28 στο 9′).

Απάντηση με τρίποντα είχε και ο Άρης, που σούταρε 6/10 μετά από 13 λεπτά (3/3 ο Νετζήπογλου) και προηγήθηκε με 34-30. Η προσωπική άμυνα του Άρη, που άφησε τη ζώνη, κράτησε την ΑΕΚ χωρίς σκορ για 5:12 και ο Χάνλαν έφτασε τους 8, ενώ είχε μέινει στο μηδέν μετά τα πρώτα δέκα λεπτά. Έτσι οι Θεσσαλονικείς πήραν κεφάλι στο σκορ με εννέα πόντους (44-35 στο 18′), αλλά η επιστροφή του Κολόμ και το σχήμα με τους τρεις γκαρντ έδωσε καθαρές επιλογές στην ΑΕΚ, που μείωσε σε 44-41 με το πέρας του ημιχρόνου.

Λάθη και transition για τον Άρη έδωσαν τη νίκη

Ο Άρης πίεσε με μεγάλη συνέπεια την μπάλα, κάτι που οδήγησε σε λάθη την αντίπαλό του και έδωσε εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά και πάλι οι διαφορές των εννέα πόντων καλύφθηκαν, με τον Παππά να αναλαμβάνει δράση και την ΑΕΚ να μειώνει σε 56-53. Ξανά τα λάθη των φιλοξενούμενων έδωσαν χώρο για ανοιχτό γήπεδο και εκνεύρισαν τον Δέδα, αλλά τα 4/6 τρίποντα του Παππά τους κράτησαν στο -3 (62-59) στο 30′.

Όλα αυτά έσβησαν με την έναρξη της τελευταίας περιόδου. Ο Άρης έκλεψε όλες τις μπάλες και σκόραρε από την περίμετρο, τρέχοντας ένα ακόμα σερί 14-0 μετά από τέσσερα λεπτά για το 76-59. Το μοναδικό καλάθι της Ένωσης ήρθε από τον Ράουτινς σε διάστημα 6 λεπτών και τα λεπτά που απέμειναν ήταν διαδικαστικά. Για την ιστορία ο Άρης δέχτηκε μόλις 14 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και εν τέλει επικράτησε με το εμφατικό 91-73…

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 22-30, 44-41, 62-59, 91-73

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News