NBA Playoffs: Ραψωδία Κάρι και Γουίγκινς και προέλαση των Γουόριορς στο Ντάλας

Η επίτευξη του στόχου της επιστροφής στους τελικούς του NBA βρίσκεται προ των πυλών για τους Γουόριορς, καθώς πέρασαν νικηφόρα από το Ντάλας με 109-100 επί των Μάβερικς, έκαναν το 3-0 στη σειρά των τελικών της Δυτικής Περιφέρειας και πλέον χρειάζονται ακόμα μία νίκη για να «κλειδώσουν» την πρόκριση.

Επόμενος προορισμός, NBA Finals! Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έκαναν τα ξημερώματα της Δευτέρας (23/05) το τρίτο από τα τέσσερα βήματα που απαιτούνται για την πρόκριση στους τελικούς του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ της υφηλίου, επικρατώντας πειστικά των Μάβερικς στο Ντάλας.

Ο δρόμος των «πολεμιστών» για την πολυπόθητη επιστροφή τους τελικούς και τη διεκδίκηση του στέμματος του πρωταθλητή κόσμου είναι πλέον… ορθάνοιχτος, καθώς η ομάδα του Στιβ Κερ έχει τέσσερις ευκαιρίες για να επιβεβαιώσει το επικρατέστερο σενάριο της πρόκρισής της, το οποίο μοιάζει… ανέφικτο να μην πάρει σάρκα και οστά, δεδομένου πως ουδέποτε στα χρονικά έχει ανατραπεί σειρά των playoffs από 3-0.

Στεφ Κάρι με 31 πόντους και 11 ασίστ και Άντριου Γουίγκινς με 27 πόντους και 11 ριμπάουντ βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή κρούσης των νικητών, με τον Λούκα Ντόντσιτς των 40 πόντων και 11 ριμπάουντ και τους Σπένσερ Ντίνγουϊντι και Τζέιλεν Μπράνσον των 26 και 20 πόντων αντίστοιχα να προσπαθούν, ανεπιτυχώς, να δώσουν την πρώτη νίκη στους Μάβερικς.

 

Ντόντσιτς από παντού

Η κυριαρχία των Γουόριορς ήταν καθολική στα πρώτα λεπτά της εναρκτήριας περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι γύριζαν την μπάλα με κινηματογραφική ταχύτητα, είχαν σεμιναριακές αποστάσεις και υποχρέωσαν το Ντάλας σε σειρά από βεβιασμένες επιλογές στις επίθεση, με αποτέλεσμα ν’ αποκτήσουν νωρίς ένα απολύτως δίκαιο προβάδισμα 12 πόντων (7-19). Η καταφανής άνοδος των Μάβερικς στην άμυνα, η είσοδος του Ντίνγουϊντι στο παρκέ αλλά και το απαράμιλλο επιθετικό ταλέντο του Ντόντσιτς, ο οποίος σκόραρε στην εκπνοή της πρώτης περιόδου από απόσταση 10 και πλέον μέτρων, διαμόρφωσαν 15-6 επί μέρους σκορ υπέρ των γηπεδούχων και επέφεραν μείωση της διαφοράς στους τρεις πόντους στο φινάε της εναρκτήριας περιόδου (22-25).

 

Ο Κάρι έφερε τα πάνω-κάτω

Οι Μάβερικς ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο έμπα του δεύτερου δωδεκάλεπτου, αφού πλέον η άμυνά τους λειτουργούσε με τον τρόπο που ήθελαν ενόσω οι Γουόριορς έδειχναν διαμετρικά αντίθετη εικόνα σε άμυνα και επίθεση συγκριτικά με το πρώτο δωδεκάλεπτο. Οι Τεξανοί αποδιοργάνωσαν εντελώς τους φιλοξενούμενους και, σταδιακά, άρχισαν να «χτίζουν» το προβάδισμά τους, ξεφεύγοντας και με +8 (39-31) έπειτα από έξι λεπτά στο δεύτερο δωδεκάλεπτο. Οι «πολεμιστές» συνέχισαν ν’ αναλώνονται σε κακές επιλογές, όμως μέσω της άμυνας κράταγαν τα… μπόσικα και, ως εκ τούτου, δεν έχασαν την επαφή τους με το σκορ. Ο Κάρι, βέβαια, δεν ήθελε πολύ για να βρει το καλό του πρόσωπο και μόλις νομοτελειακά το… βρήκε οι Γουόριορς αντέδρασαν με 0-10 σερί, προσπέρασαν εκ νέου στο σκορ (42-43) και, τελικά, έκλεισαν προηγούμενοι με βραχεία κεφαλή το πρώτο ημίχρονο (47-48).

 

Επιβλητικοί Γουόριορς «λύγισαν» τον τρομερό Ντόντσιτς

Οι Γουόριορς έδειξαν και στο ξεκίνημα του τρίτου δωδεκάλεπτου την ίδια καλή εικόνα, έχοντας Κάρι, Τόμσον και Γουίγκινς σε πρώτο πλάνο. Οι «πολεμιστές» διέβλεψαν την αδυναμία των γηπεδούχων στη διάσπαση της άμυνας ζώνης με προσαρμογές, είχαν πολυφωνία στην επίθεση και τοποθετήθηκαν σε θέση ισχύος στο ματς, ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφια τιμή μετά από οκτώ λεπτά στην τρίτη περίοδο (56-67). Στη «δύση» της τρίτης περιόδου ο Κάρι πήρε «φωτιά» από την περίμετρο και οι Γουόριορς διατηρήθηκαν στην πρωτοπορία, με το ηλεκτρονικό ταμπλό να γράφει 68-78 μετά από 36 αγωνιστικά λεπτά.

Με τον γρίφο της ζώνης των Γουόριορς να παραμένει άλυτος από μεριάς Μάβερικς, οι φιλοξενούμενοι υπερασπίστηκαν τα κεκτημένα στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, έχοντας καλό ρυθμό στην επίθεση και μεγάλη συνέπεια από την περίμετρο. Το επιθετικό παιχνίδι των οικοδεσποτών έγινε από ένα σημείο και έπειτα… one man show του Ντόντσιτς, με τον Σλοβένο σούπερ σταρ να σκοράρει αδιαλείπτως δίχως, όμως, να έχει τις απαιτούμενες βοήθειες από τους συμπαίκτες του. Παρά ταύτα, με τρίποντο του Ντόντσιτς και κάρφωμα του Μπέρτανς, η τιμή της διαφοράς υποχώρησε στους έξι πόντους (83-89), αλλά άμεσα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με 0-6 σερί και πήραν αβάντζο 12 πόντων (83-95) με κάτι λιγότερο από έξι λεπτά να απομένει για την ολοκλήρωση του αγώνα. Ο Ντόντσιτς προσπάθησε με τρίποντα… προσευχές να κρατήσει ακέραιες τις λιγοστές ελπίδες των Τεξανών και, εν πολλοίς, τα κατάφερε, με τον Ντίνγουϊντι να κατεβάζει τη διαφορά και στους 5 πόντους (99-104) ενόσω η αναμέτρηση εισερχόταν στο ακροτελεύτιο λεπτό. Εντούτοις, ο Πουλ έδωσε τη «χαριστική βολή» και έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα των γηπεδούχων για νίκη, σημειώνοντας το καθοριστικό τρίποντο στα 54″ με το οποίο μπήκε και… βουλοκέρι στο εμφατικό 3-0 των Γουόριορς.

Δείτε ΕΔΩ το boxscore του αγώνα.

 

Τα highlights του αγώνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News