NBA Playoffs: Οι «Splash Brothers» επανέφεραν τους Γουόριορς στους τελικούς της Δύσης!

Οι Μέμφις Γκρίζλις ήταν και πάλι εξόχως ανταγωνιστικοί απειλώντας ευθέως τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στο «σπίτι» τους, όμως η ποιότητα, η εμπειρία και το αχτύπητο δίδυμο των «Splash Brothers», Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμσον, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των «πολεμιστών» (110-96), οι οποίοι με 4-2 νίκες επέστρεψαν στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας ύστερα από τρία χρόνια.

Τρία χρόνια μακριά από το προσκήνιο ήταν πολλά γι’ αυτή τη σπουδαία ομάδα, η οποία σιγά-σιγά παίρνει και πάλι τη θέση που της αρμόζει στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ.

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έγραψαν τον επίλογο στο όμορφο «παραμύθι» των φετινών Μέμφις Γκρίζλις και πλέον ετοιμάζονται για το δικό τους ραντεβού με τη δόξα, το οποίο θα ξεκινήσει στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας κόντρα σε Φίνιξ Σανς ή Ντάλας Μάβερικς.

Στο ματς το οποίο πιστοποίησε την επιστροφή των Γουόριορς στους τελικούς σύμπασα η παλιά φρουρά έκανε το καθήκον της. Ο Κλέι Τόμσον σταμάτησε στους 30 πόντους με 8/14 τρίποντα, ο Στεφ Κάρι μέτρησε 29 πόντους με 6/17 τρίποντα, ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν έφτασε στις παρυφές του triple-double με 14 πόντους, 16 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Απέναντί τους, οι σπουδαίοι Γκρίζλις, μία ομάδα η οποία παρότι στερήθηκε των υπηρεσίων του ηγέτη της, Τζα Μοράντ, εξάντλησε τις πιθανότητές της και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με το κεφάλι ψηλά. Στην τελευταία τους φετινή παράσταση ξεχώρισαν οι Ντίλον Μπρουκς (30 πόντοι με 7/15 τρίποντα) και Ντέσμοντ Μπέιν (25 πόντοι).

 

Οι Γουόριορς σε θέση οδηγού

Οι Γουόριορς μπήκαν στο ματς με το «μαχαίρι στα δόντια» έχοντας έναν Τόμσον βγαλμένο από… όνειρο, να «πυροβολεί» ακατάπαυστα από την περίμετρο. Με τρία τρίποντα του πολύπειρου περιφερειακού, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 16-8 στο 6ο λεπτό. Κάπου εκεί, οι «αρκούδες» ξύπνησαν από τη… νάρκη στην οποία είχαν βυθιστεί. Ο Μπρουκς πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με οκτώ διαδοχικούς πόντους έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 18-16 στο 8’. Η αντίδραση του Μέμφις «ταρακούνησε» τους γηπεδούχους, οι οποίοι έσφιξαν την άμυνά τους και προσπέρασαν εκ νέου με +7 (30-23), με τον Μέλτον να μαζεύει τη διαφορά σημειώνοντας τρίποντο ακριβώς με την εκπνοή της εναρκτήριας περιόδου (30-26).

 

Εκατέρωθεν σερί και ισορροπία

Ο φοβερός και τρομερός Τόμσον συνέχισε την… ραψωδία του πίσω από τη γραμμή των 7.25 μέτρων και, φτάνοντας τα 5/5 τρίποντα, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 39-30, έπειτα από μόλις δύο λεπτά στο δεύτερο δωδεκάλεπτο. Κάρι και Πουλ διατήρησαν για μερικά λεπτά τους Γουόριορς στην πρωτοπορία (44-37 στο 28’) αλλά η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους. Ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση στην άμυνα πήραν ώθηση και στην επίθεση και διαμόρφωσαν ένα εμφατικό 0-14 σερί για το προσπέρασμα με 44-51. Ωστόσο, οι Γουόριορς δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα στο πρώτο ημίχρονο. Με 9-0 σερί στο τελευταίο τετράλεπτο της δεύτερης περιόδου, το οποίο έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή των Κάρι και Γκριν, οι γηπεδούχοι εξανέμισαν το προβάδισμα των αντιπάλων τους και πήγαν στα αποδυτήρια μ’ ένα ισχνό +2 (53-51).

 

Συγκινητικοί και αλύγιστοι οι Γκρίζλις

Μετά από ένα διάστημα «αφλογιστίας» των δύο ομάδων στο έμπα της τρίτης περιόδου, το ματς απέκτησε φρενήρη ρυθμό, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν με χαρακτηριστική άνεση και, ως εκ τούτου, να «σφιαχταγκαλιάζονται» στο σκορ. Ο ασταμάτητος Τόμσον έδωσε στο 29’ ένα μίνι προβάδισμα πέντε πόντων στους Γουόριορς (63-58), αλλά από εκεί και πέρα το ματς έγινε… ροντέο. Οι «πολεμιστές» ένιωσαν για ακόμα μία φορά την… καυτή ανάσα των σκληροτράχηλων «αρκούδων» (67-66) και το «μπρε ντε φερ» συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό. Οι γηπεδούχοι βρήκαν ένα καλό διάστημα το οποίο τους έδωσε το δικαίωμα να προηγηθούν με 74-68, αλλά στη συνέχεια δέχτηκαν γρήγορο 0-7 σερί και έμειναν εκ νέου πίσω στην κούρσα (74-75). Εν τέλει, οι Γουόριορς, έστω και με τα… χίλια ζόρια, ολοκλήρωσαν το τρίτο δωδεκάλεπτο εκ περιωπής (78-77).

 

Ο Γουίγκινς έκανε την αρχή, οι «Splash Brothers» έβαλαν το θαυμαστικό!

Όλα ήταν ρευστά στο τέταρτο δωδεκάλεπτο και όσο ο χρόνος πέρναγε το άγχος κυρίευε τις δύο ομάδες, ιδίως τους γηπεδούχους Γουόριορς, που είδαν την μπάλα να βαραίνει και τα σουτ να μη βρίσκουν στόχο. Οι «ατσάλινοι» Γκρίζλις ανέβασαν ακόμα περισσότερο τους παλμούς στο Chase Center, καθώς προσπέρασαν με 87-89 με τρίποντο του Μπέιν στα επτά λεπτά πριν από το φινάλε. Εντούτοις, η αντίδραση των Γουόριορς ήταν άμεση και εμφατική. Με τον Γουίγκινς να δίνει το σύνθημα με τρίποντο, κλέψιμο και καλάθι στον αιφνιδιασμό, οι γηπεδούχοι έχτισαν ψυχολογία στην πιο κατάλληλη στιγμή. Ως εκ τούτου, ξέφυγαν +8 (97-89) στο 42ο λεπτό και πάτησαν πολύ δυνατά στα πόδια τους ενόψει της τελικής ευθείας του αγώνα. Αυτό ήταν! Οι Γουόριορς «λύθηκαν», έδιωξαν το άγχος και τελικά οι «Splash Brothers» έδωσαν θριαμβευτικό τόνο στη νίκη (110-96), η οποία πανηγυρίστηκε δεόντως αφού σήμανε την επιστροφή των «πολεμιστών» στους τελικούς της Δύσης μετά το 2019.

Δείτε ΕΔΩ το boxscore του αγώνα.

 

Τα highlights του αγώνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News