NBA Playoffs: Ο «κλατς» Τόμσον, ο… ωραίος αλλά μοιραίος Μοράντ και ο «κτηνώδης» Πέιτον

NBA Playoffs: Ο «κλατς» Κλέι Τόμσον, ο… ωραίος αλλά μοιραίος Τζα Μοράντ και ο «κτηνώδης» Γκάρι Πέιτον

Με καρδιά «χιλίων λεόντων» και τον Κλέι Τόμσον να σημειώνει το καθοριστικό τρίποντο στο ακροτελεύτιο λεπτό, οι Γκόλντεν Στέιτ Γούοριορς κέρδισαν την πρώτη εκτός έδρας «μάχη» με τους Μέμφις Γκρίζλις αποκομίζοντας το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά των ημιτελικών της Δυτικής Περιφέρειας του NBA. Το sportday.gr σας παρουσιάζει τις πιο εντυπωσιακές φάσεις της αναμέτρησης.

 

Ο Πέιτον σκόρπισε… τρόμο στους Γκρίζλις

Μικρός το δέμας, αλλά με μεγάλη καρδιά και εκτόπισμα. Ο Γκάρι Πέιτον προσέφερε την πλέον αδιανόητη φάση στην αναμέτρηση του FedExForum. Συγκεκριμένα, μετά από υποδειγματικό πικ εν ρολ με τον Στεφ Κάρι, κάρφωσε με μανία την μπάλα στο καλάθι των «αρκούδων», μπροστά στα εμβρόντητα μάτια του Ντέσμοντ Μπέιν, που είδε τον εαυτό του να μπαίνει σε πόστερ.

 

Οι Γουόριορς δίδαξαν το «ένα-δύο»!

Μία καλή ομαδική συνεργασία είναι πάντα άξια αναφοράς. Ειδικότερα όταν σ’ αυτή συμβαίνει το εξής… ποδοσφαιρικό: Δύο παίκτες να παίζουν το «ένα-δύο»! Άντριου Γουίγκινς και Τζόρνταν Πουλ το έκαναν κι αυτό, με τον Καναδό να πασάρει στην κορυφή της ρακέτας στον Αμερικανό και να «κόβει» κατευθείαν προς το καλάθι και τον Αμερικανό, με τη σειρά του, να επιστρέφει συστημένη την μπάλα στον συμπαίκτη του, με πάσα… λέιζερ, για ένα εύκολο καλάθι και φάουλ.

 

Μίλτον κόβει, Μίλτον πασάρει, Μοράντ… απογειώνεται

Δεν τίθεται αμφιβολία πως οι φάσεις που έχουν ως σημείο εκκίνησής τους μία εξαιρετική άμυνα και σημείο τερματισμού ένα alley-oop κάρφωμα αναβλύζουν μία άλλη ξεχωριστή αίσθηση. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως οι Μέμφις Γκρίζλις αποτελούν… μετρ του είδους, με τις φάσεις που ξεκινούν από την άμυνα και οδηγούν στην επίθεση να έχουν περίοπτη θέση στο ρεπερτόριό τους. Ενάντια στους Γουόριορς, ο ΝτιΆντονι Μίλτον έκοψε λέι-απ του Στεφ Κάρι, έτρεξε ταχύτατα στο ανοιχτό γήπεδο και με υπέροχη λόμπα πάσα βρήκε τον Τζα Μοράντ ο οποίος απλά έκανε τα υπόλοιπα… ιστορία.

 

Τετράποντο Κάρι, ως είθισται

Αν βρει ελάχιστο χώρο απλά δεν υπάρχει γυρισμός. Ο Στεφ Κάρι έχει μετατρέψει σε… σχολή την εκτέλεση από την περίμετρο και σε κάθε ματς των Γουόριορς παραδίδει και από ένα νέο… μάθημα στους απανταχού «μαθητές» του. Στο εναρκτήριο ματς της σειράς με τους Μέμφις Γκρίζλις, έπειτα από μία «αστραπιαία» ανταλλαγή της μπάλας με τον Τζόρνταν Πουλ, το «μπουμπούνησε» από τη γωνία με ασύλληπτη ταχύτητα στο release κερδίζοντας ταυτόχρονα και το φάουλ από τον Τζα Μοράντ για μία συμπληρωματική βολή και το +1.

 

Τόμσον σαν το παλιό καλό κρασί για τη νίκη

Τι κι αν είχε μόλις 3/10 τρίποντα, 6/19 σουτ εντός πεδιάς και 0/2 βολές; Ο Κλέι Τόμσον στο μοναδικό σουτ που είχε πραγματική αξία όχι απλά δεν έσφαλε, αλλά ευστόχησε με το δικό του μοναδικό στιλ. Αφού υποδέχτηκε την μπάλα στα χέρια του μετά από σκριν του Άντριου Γουίγκινς, «άδειασε» με μία υπέροχη προσποίηση τον Ντέσμοντ Μπέιν και με χέρι… αλφάδι από τις 45 μοίρες έγραψε τον επίλογο του νικηφόρου Game 1 της ομάδας του.

 

Ο Μοράντ έπεσε σε «μπλόκο» και οι Γκρίζλις έχασαν

34 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 3 κλεψίματα. Μόνο… σπαθιά δεν κατάπιε ο Τζα Μοράντ για να οδηγήσει τους Μέμφις Γκρίζλις στο 1-0. Ωστόσο, στην εκπνοή του αγώνα, από… ωραίος έγινε μοιραίος και οι «αρκούδες» το πλήρωσαν με μία σαφώς οδυνηρή ήττα που τους «πονάει» τόσο λόγω του τρόπου με τον οποίο ήρθε όσο και λόγω του «break» της έδρας τους που ήθελαν να διαφυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού. Ο δαιμόνιος γκαρντ είχε την ευκαιρία να σκοράρει at the buzzer με λέι-απ και να «κλέψει» τη νίκη μέσα από τα χέρια των «πολεμιστών», αλλά υπολόγιζε χωρίς την εξαιρετική άμυνα των Κλέι Τόμσον και Γκάρι Πέιτον, οι οποίοι με μεγάλη ταχύτητα τον παρεμπόδισαν υποδειγματικά στο δρόμο προς το καλάθι υποχρεώνοντάς τον σ’ ένα βιαστικό και άστοχο λέι-απ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News