NBA Playoffs: Μοράντ vs Κάρι… κι όπως αντέξει!

Μια από τις πλέον καθηλωτικές προσωπικές μονομαχίες που έχουμε δει στην σύγχρονη ιστορία των playoffs του ΝΒΑ, αρχίζει πλέον να επισκιάζει κάθε άλλο γεγονός στις σειρές των ημιτελικών στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Από τη μια πλευρά ο σαγηνευτικός Τζα Μοράντ να αψηφά ακόμη και τους νόμους της φύσης.

Από την άλλη ο Στεφ Κάρι, ο μεγαλύτερος σουτέρ που κράτησε ποτέ στα χέρια του μπάλα μπάσκετ.

Η πρώτη παρτίδα ανήκε στον ηγέτη των Γουόριορς. Τα ξημερώματα ήρθε η ώρα να πάρει την πρώτη του ρεβάνς το αστέρι των Γκρίζλις. Και τι ρεβάνς!

Με μια ονειρεμένη εμφάνιση – ιδιαίτερα στο τέταρτο δωδεκάλεπτο – ο Μοράντ «σκότωσε» τους Γκόλντεν Στέιτ με 47 πόντους, πετυχαίνοντας μάλιστα και τους 15 τελευταίους καθοριστικούς πόντους της ομάδας του με τους οποίους διαμορφώθηκε το τελικό 106-101 και η ισοφάριση της σειράς σε 1-1.

Ενδεχομένως με αυτή τη ραψωδία, να θέλησε ο ίδιος να απαντήσει… στον εαυτό του για το μοιραίο χαμένο λέι απ στην εκπνοή του πρώτου ημιτελικού. Ενδεχομένως αυτός να ήταν ο λόγος που… σεληνιάστηκε 4.33 πριν το τέλος του αγώνα, βλέποντας τους Γουόριορς να προηγούνται στο σκορ με 95-91 και αποφάσισε να επιβάλλει το δικό του νόμου.

Η σειρά πλέον βρίσκεται στο 1-1, οι δύο ομάδες ταξιδεύουν στο Σαν Φρανσίσκο και ο Ντρέιμοντ Γκριν (ο οποίος όταν χρειάστηκε να αποχωρήσει προσωρινά τραυματισμένος από το παρκέ επιδόθηκε σε νέο σόου χειρονομιών απευθυνόμενος στους φίλους του Μέμφις) θα περιμένει τους Γκρίζλις με άγριες διαθέσεις.

Άπαντες, ωστόσο, περιμένουν πλέον την απάντηση του Στεφ Κάρι στο μεγάλο του αντίπαλο. Γιατί οι 27 πόντοι που σταμάτησε ο «Στέφανος» δεν αποδείχτηκαν αρκετοί. Με αυτόν τον Μοράντ ο πήχης του ανταγωνισμού ανεβαίνει στα… ουράνια!

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News