NBA: Ο μυθικός Στεφ Κάρι κατέκτησε πανάξια το βραβείο του MVP των τελικών!

Ο Στεφ Κάρι κατέκτησε για πρώτη φορά στην τεράστια καριέρα του το βραβείο του MVP των τελικών του NBA, κλείνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία «μαγική» σεζόν για τον ίδιο και την ομάδα του.

Το ήθελε διακαώς και το επιστέγασμα της σκληρής του δουλειάς και της αδάμαστης θέλησής του ήταν να ανταμειφθεί με αυτό, όπως ακριβώς του άξιζε!

Ο Στεφ Κάρι, περί ου ο λόγος, προσέθεσε στην πλούσια συλλογή του και το τελευταίο ατομικό βραβείο που του έλειπε, κατακτώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του το βραβείο του MVP των τελικών του NBA, όντας… οργιαστικός και απολαυστικός στη θριαμβευτική επιστροφή των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στο θρόνο των πρωταθλητών κόσμου.

Ο κορυφαίος σουτέρ που είδε ποτέ το παγκόσμιο μπάσκετ ολοκλήρωσε τη σειρά των τελικών κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς με 31.2 πόντους (41.8% στα τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα κατά μέσο όρο και έγινε πανάξια ο 6ος παίκτης στα χρονικά του NBA με τουλάχιστον 4 πρωταθλήματα, 2 βραβεία MVP της σεζόν και 1 βραβείο MVP των τελικών μετά τους Μάικλ Τζόρνταν, Μάτζικ Τζόνσον, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και Τιμ Ντάνκαν.

Μάλιστα, ο Κάρι έκλεισε την αλησμόνητη φετινή αγωνιστική σεζόν έχοντας ανέβει στην κορυφή της λίστας των καλύτερων σουτέρ τριών πόντων στην ιστορία και αναδειχθεί κατά σειρά MVP στο All Star Game, στους τελικούς της Δύσης και στους NBA finals!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News