NBA: Ένατη σερί νίκη για Γουόριορς, έκτη για Ράπτορς, «έκαψαν» τους Μπουλς οι Σανς

NBA: Στα παιχνίδια του NBA που έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης (8/2) οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έφτασαν σε μία σχετικά εύκολη νίκη επί των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (98-110), ενώ νίκες σημείωσαν Χιτ, Σανς, Ράπτορς και Τζαζ.

Στα παιχνίδια του NBA που έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης (8/2) οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έφτασαν σε μία σχετικά εύκολη νίκη επί των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (98-110), ενώ νίκες σημείωσαν Χιτ, Σανς, Ράπτορς και Τζαζ.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 98-110

Η ομάδα του Στιβ Κερ χρειάστηκε ένα ξέσπασμα στο δεύτερο δωδεκάλεπτο για να μπορέσει να πάρει για τα… καλά τα ηνία στο σκορ και κλείνοντας το πρώτο μισό του αγώνα στο +10 (46-56) έδειχνε ικανή φτάσει στην ένατη σερί της νίκη.

Έτσι και έγινε με τον Κλέι Τόμπσον να σημειώνει 21 πόντους και τον Στεφ Κάρι να συμπληρώνει άλλους 18, οι «πολεμιστές» κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των μαχητικών Θάντερ, οι οποίοι είχαν περιορισμένο ροτέισον με μόλις 9 παίκτες να αγωνίζονται στην αναμέτρηση.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε για ακόμα έναν αγώνα ο Ντορτ με 26 πόντους, ενώ ο Μπάζλεϊ σημείωσε 20, αλλά αμφότεροι δεν ήταν αρκετοί για την ομάδα τους.

Σάρλοτ Χόρνετς – Τορόντο Ράπτορς 101-116

Οι Τορόντο Ράπτορς έφτασαν στην έκτη σερί τους νίκη, επικρατώντας των Σάρλοτ Χόρνετς με 116-101. Ο Πασκάλ Σιάκαμ ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Νικ Νερς με 24 πόντους, 11 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ 24 πόντους είχε επίσης και ο Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ.

Οι Ράπτορς πήραν μία διαφορά 14 πόντων (21-35) στο τέλος της πρώτης περιόδου, με τους Χόρνετς να επιστρέφουν στην διεκδίκηση της νίκης στο τρίτο δωδεκάλεπτο, όπου με επιμέρους 34-24, μείωσαν την διαφορά στους 5 πόντους (75-80).

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι με ένα ξέσπασμα στο Δ’ δωδεκάλεπτο κατάφεραν να παραμείνουν μπροστά και να φτάσουν τελικά στη νίκη με 116-101.

Ουάσινγκτον Γουίζαρντς – Μαϊάμι Χιτ 100-121

Με τον Μπαμ Ανεμπάγιο να σημειώνει 21 πόντους, να μαζεύει 7 ριμπάουντ, να μοιράζει 4 ασίστ και τον Τζίμι Μπάτλερ να συμπληρώνει άλλους 19 πόντους, οι Μαϊάμι Χιτ νίκησαν εύκολα τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς με 121-100.

Από το πρώτο δωδεκάλεπτο η ομάδα του Έρικ Σπόελστρα πήρε μία μεγάλη διαφορά (24-39), την οποία δεν την έχασε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Το ημίχρονο μπορεί να έκλεισε στο 53-60, αλλά με την έναρξη του δεύτερου μισού του αγώνα οι Χιτ και πάλι έχτισαν ένα μεγάλο προβάδισμα και τελικά έφτασαν στη νίκη με 121-101.

Σικάγο Μπουλς – Φοίνιξ Σανς 124-127

Ο Ντέβιν Μπούκερ είχε… κέφια και βγήκε νικητής στην μονομαχία με τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν. Αμφότεροι είχαν από 38 πόντους, σε μία αναμέτρηση που οι Φοίνιξ Σανς ήταν καλύτεροι για τρεις περιόδους.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 49-67, με τους «Ήλιους» να διατηρούν τον πολύ καλό τους ρυθμό και στο τρίτο δωδεκάλεπτο. Οι Σικάγο Μπουλς τελικά αντέδρασαν στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, αλλά ήταν πολύ αργά και η διαφορά που είχαν δημιουργήσει οι Σανς ήταν ήδη πάρα πολύ μεγάλη για να κάνουν οι «ταύροι» την ανατροπή.

Πέρα από τον ΝτεΡόζαν, 32 πόντους σημείωσε ο Ζακ ΛαΒίν αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του να ολοκληρώσει ένα σπουδαίο come back.

Γιούτα Τζαζ – Νιού Γιορκ Νικς 113-104

Στο τελευταίο παιχνίδι της βραδιάς, οι Γιύτα Τζαζ δυσκολεύτηκαν κόντρα στους Νιού Γιορκ Νικς, αλλά μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη με 113-104. Για τρεις περιόδους ο αγώνας ήταν κλειστός, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ.

Ωστόσο, οι Τζαζ με ένα πολύ καλό τέταρτο δωδεκάλεπτο, όπου σημείωσαν 31 πόντους και δέχθηκαν 18, μπόρεσαν να κάμψουν την αντίσταση των Νικς και να φτάσουν στην τελική επικράτηση.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ντόνοβαν Μίτσελ με 32 πόντους, ενώ ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς είχε 20 πόντους. Για τους Νικς ξεχώρισε ο Τζούλιους Ραντλ με 30 πόντους, ενώ ο Αρ Τζέι Μπάρετ είχε 23 και ο Μίτσελ Ρόμπινσον 19 πόντους, μαζί με 21 ριμπάουντ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News