Ρεάλ Μαδρίτης – Βιλερμπάν 70-58: Ρούντι και Γιουλ τράβηξαν... κουπί και η Ρεάλ γλίτωσε το «κάζο»

Η Βιλερμπάν των επτά διαδοχικών ήττων στην EuroLeague αποδείχτηκε «κακός μπελάς» για τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, αλλά τελικά η κλάση των «παλιοσειρών» της «βασίλισσας», Ρούντι Φερνάντεθ και Σέρχιο Γιουλ, υπερίσχυσε του ενθουσιασμού των Γάλλων (70-58).

Η Ρεάλ Μαδρίτης βελτίωσε το ρεκόρ της στο 18-6 και συνεχίζει το «μπρα ντε φερ» με την Μπαρτσελόνα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο της EuroLeague. Η Βιλερμπάν ηττήθηκε σε όγδοο διαδοχικό ματς στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, υποχωρώντας στο 7-17.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ οδήγησε την κούρσα των σκόρερ για τη «βασίλισσα», σημειώνοντας 17 πόντους. Ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε ακολούθησε σε παραγωγικότητα με 12 πόντους, ενώ άλλους 10 πόντους μαζί με 12 ριμπάουντ συμπλήρωσε ο Βενσάν Πουαριέ. Ο Σέρχιο Γιουλ σταμάτησε στους 9 πόντους και μοίρασε και 4 ασίστ.

Μοναδικοί διψήφιοι σκόρερ για τη Βιλερμπάν ήταν οι Κρις Τζόουνς (17 πόντοι) και Ντέιβιντ Λάιτι (11 πόντοι).

 

Ο αγώνας

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν διεκδικεί «δάφνες ποιότητας», με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να εδραιώσουν τη θέση τους στον αγώνα. Ο χαμηλός ρυθμός σίγουρα «βόλευε» τους Γάλλους, όμως η «βασίλισσα» είχε τα ηνία στο σκορ, έστω και χωρίς να θέλξει (11-5 στο 7’). Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο και ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο με +6 (20-14).

Η Βιλερμπάν «κόλλησε» σαν… βδέλλα πάνω στη Ρεάλ, απαγορεύοντάς της να οικοδομήσει διψήφια διαφορά στο σκορ. Η ομάδα του Πάρκερ μετέτρεψε το -8 του 14’ (28-20) σε -3 (28-25 στο 15’), παραμένοντας σε επαφή με την αντίπαλό της. Η μόνιμη «πληγή» των Γάλλων ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ των γηπεδούχων (11 στο ημίχρονο!) τα οποία ήταν και ο βασικός λόγος του +6 (36-30) της ομάδας του Πάμπλο Λάσο στο ημίχρονο.

Η ενέργεια των Γάλλων στην άμυνα συνέχισε να είναι «οδηγός» τους και ο κύριος λόγος που ήταν μέσα στο κλίμα της αναμέτρησης για τόσο μεγάλο διάστημα. Η Ρεάλ κράτησε αυτό το ισχνό προβάδισμα ως το 25’ (41-36) και στη συνέχεια δέχτηκε 0-6 σερί για το πρώτο γαλλικό προσπέρασμα (41-42 στο 26’). Ο Γιουλ έδωσε και πάλι τα ηνία στην ομάδα του με πέντε προσωπικούς πόντους (46-44 στο 27’) και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Φερνάντεθ, ο οποίος με τρίποντο έγραψε τον επίλογο της τρίτης περιόδου (51-47).

Ο Φερνάντεθ το πήρε και το συνέχισε από εκεί που το είχε αφήσει στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Με δύο «βόμβες» τριών πόντων έδωσε το σύνθημα στους Μαδριλένους και η διαφορά άνοιξε στο +12 (61-49 στο 33′). Οι «μερένχες» είχαν ξεπεράσει τον σκόπελο και με την ψυχολογία τους έφτασαν το προβάδισμά τους ακόμα και στο +15 (70-55) λίγο πριν πέσουν οι «τίτλοι τέλους» στο ματς, φτάνοντας τελικά στη νίκη με μία διαφορά μη αντιπροσωπευτική της εικόνας του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 36-30, 51-47, 70-58

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News