Ρεάλ Μαδρίτης - Αρμάνι Μιλάνο 92-88 (παρ.): Έχει Γιουλ και κρατάει... ζωντανό τον Ολυμπιακό

Ρεάλ Μαδρίτης – Αρμάνι Μιλάνο 92-88 (παρ.): Έχει Γιουλ και κρατάει… ζωντανό τον Ολυμπιακό. Η Ρεάλ κέρδισε την Αρμάνι με 92-88 στην παράταση και ο Ολυμπιακός παραμένει ζωντανός στο κυνήγι της 3ης θέσης.

Η Ρεάλ κέρδισε την Αρμάνι με 92-88 στην παράταση και ο Ολυμπιακός παραμένει ζωντανός στο κυνήγι της 3ης θέσης.

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής Euroleague που τα είχε όλα, η Ρεάλ επέστρεψε από το -7 της 4ης περιόδου, χωρίς τον Ταβάρες που είχε αποβληθεί και επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο, που παρατάχθηκε χωρίς Σέρχι και Σιλντς με 92-88.

Τεράστιο παιχνίδι από τον Σέρχιο Γιουλ που πέτυχε όλα τα κρίσιμα σουτ στην παράταση και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους, κερδίζοντας στο άτυπο μπρα-ντε-φερ τον Χολ που σκόραρε 21. Μία νίκη που σταματάει ένα σερί τεσσάρων ηττών για τη Ρεάλ και κρατάει τον Ολυμπιακό σε απόσταση ενός… στραβοπατήματος της Αρμάνι από την τρίτη θέση, αφού λίγο νωρίτερα οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να κερδίσουν την Άλμπα στο Βερολίνο.

Ο αγώνας

Η Ρεάλ προσπάθησε από το ξεκίνημα να εκμεταλλευτεί τη φόρα της έδρας της και να αντιδράσει στα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα. Η ισοπαλία στους επτά πόντους έκανε στην άκρη, με τον Ντεκ να πετυχαίνει οκτώ γρήγορους πόντους για το 21-12 μετά από 9′.

Η Αρμάνι γεννούσε σταδιακά πρωταγωνιστές και με τον Χολ να βγαίνει μπροστά έφτασε ως το -2 (27-25 στο 15′). Μάλιστα είχε να παρατάξει στο παρκέ και έναν απρόσμενο παράγοντα, τον Νταβίντε Αλβίτι, που σκόραρε οκτώ πόντους στη δεύτερη περίοδο, αλλά οι Μαδριλένοι συνέχισαν να εκμεταλλεύονται τους Πουαριέ, Γιαμπουσέλι και πήραν ξανά μικρό προβάδισμα με τους πρώτους πόντους του Γιουλ (38-32) δύο λεπτά πριν το ημίχρονο. Ένα τρίποντο του Ντάνιελς στη λήξη έφερε τις δύο ομάδες ισόπαλες στους 41 πόντους με το τέλος του ημιχρόνου.

Τα μεγάλα τρίποντα έδιναν και έπαιρναν και από τις δύο πλευρές, με τα πάντα να επισκιάζονται από το αντιαθλητικό του Ταβάρες στον Χάινς στο 24ο λεπτό. Αυτό διότι ήταν το δεύτερο στο παιχνίδι για τον σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι, αυξάνοντας τα προβλήματα της Ρεάλ στο rotation. Κανείς δεν μπορούσε να ξεχωρίσει στο ντέρμπι, παρά τους έξι σερί πόντους του Γιουλ με ένα τρελό τρίποντο για το 59-55. Χολ και Ντιλέινι απάντησαν στον Γιαμπουσέλι και η 3η περίοδος ολοκληρωθηκε ξανά στην ισοπαλία των 64 πόντων.

Το 64-68 της Αρμάνι εξαφανίστηκε με το που πήρε την μπάλα στα χέρια ο Ερτέλ. Ένα τρελό σουτ και μία ασίστ επανέφεραν τη Ρεάλ στο προβάδισμα (στο 36′). Οι εναλλαγές θα οδηγούσαν τις δύο ομάδες ως το φινάλε, με τον Γάλλο γκαρντ να ισοφαρίζει και πάλι στους 74 με νέο τρίποντο, ωστόσο η Ρεάλ ήταν αυτήν που αντιδρούσε διαρκώς. Ένα νέο σερί 0-7 από τους Ιταλούς με τον χολ και τον Ντιλέινι διαμόρφωσε το 74-81, ενόσω οδεύαμε στο τελευταίο τρίλεπτο, αλλά ένα μανταρίνι του Γιουλ έβαλε ξανά τις δύο ομάδες στην ίδια αφετηρία στα 60”. Ο Γιαμπουσέλι οδήγησε τον Χολ σε μπρος πίσω αλλά έχασε ο ίδιος την μπάλα στην επίθεση και ο Ντιλέινι το σουτ της νίκης, με το 81-81 να στέλνει το ματς στην παράταση.

Το αρχικό 7-0 της Ρεάλ είχε ξανά την υπογραφή δύο… μανταρινιών από τον Γιουλ. Ο μυθικός αρχηγός σκόραρε επτά πόντους και το 90-83 με 1:30 για το τέλος ήταν συνθήκη νίκης, αλλά οι Μήτογλου και Χολ ήθελαν να δοκιμάσουν άλλη μία φορά. Στο 90-88 ο Αλβίτι έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει, δεχόμενος μπλοκ από τον Πουαριέ. Στην τελευταία επαναφορά της Αρμάνι με 9” ο Ντιλέινι έκανε επιθετικό και οι βολές του Γκος έβαλαν τέλος στο ματς, που κατέληξε στο 92-88 υπέρ της «βασίλισσας».

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 41-41, 64-64, 81-81 κ.δ., 92-88

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News