ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 74-89: Ανέμελος... περίπατος στο Βερολίνο

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε σαν… σίφουνας από το Βερολίνο, υπερακοντίζοντας με 89-74 το εμπόδιο της Άλμπα, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε δια περιπάτου από την Marcedes-Benz Arena του Βερολίνου, υπερακοντίζοντας με 89-74 το εμπόδιο της Άλμπα, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Η «βασίλισσα» είχε τον απόλυτο έλεγχο από την πρώτη έως και την τελευταία περίοδο, πιστοποιώντας στο έπακρο των ανωτερότητά της απέναντι στην πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο, που παρατάχθηκε δίχως τους Έντι Ταβάρες και Ρούντι Φερνάντεθ, έφτασε τις πέντε διαδοχικές επιτυχίες και αναρριχήθηκε στην κορυφή της κατάταξης της EuroLeague με ρεκόρ 16-3.

Το συγκρότημα του Ίσραηλ Γκονζάλεθ, από το οποίο έμειναν στα… πιτς οι Γιοχάνες Τίμαν και Γιόνας Μάτισεκ, υποχώρησε στο 6-13 και συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη για την αποφυγή των τελευταίων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα.

Από τους πολυφωνικούς νικητές, διακρίθηκαν ο Τομά Ερτέλ με 17 πόντους και 7 ασίστ, ο Βενσάν Πουαριέ με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε με 12 πόντους και ο Τρέι Τόμπκινς με 10 πόντους. Από την πλευρά του, ο Γκάμπριελ Ντεκ πραγματοποίησε το ντεμπούτο της δεύτερης θητείας του στη «βασίλισσα», αλλά έδειξε εμφανώς εκτός κλίματος, μένοντας μόλις στους 2 πόντους (1/2 δίποντα) και στο 1 ριμπάουντ στα κάτι περισσότερο από εννιά λεπτά που έμεινε στο παρκέ.

Ο Μάοντο Λο ήταν απελπιστικά… μόνος του στην επίθεση των ηττημένων, μετρώντας 21 πόντους, με τους Μάρκους Έρικσον και Μπεν Λάμερς να είναι και οι μοναδικοί άλλοι παίκτες της γερμανικής ομάδας που πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων (10 έκαστος).

 

Ο αγώνας

Η ισορροπία χαρακτήρισε τον αγώνα στα πρώτα «αναγνωριστικά» λεπτά, με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση κοντά στο καλάθι. Οι Γερμανοί ήταν μπροστά στο σκορ με 11-8 ακριβώς στα μισά της πρώτης περιόδου, όμως δεν κατάφεραν να αβγατίσουν την υπέρ τους διαφορά και απέναντι στη «βασιλισσα» το πλήρωσαν. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν στο δεύτερο μισό της περιόδου τις λύσεις που έψαχναν στο αρχικό επιθετικό αδιέξοδο, προσπερνώντας με +6 (13-19). Εν τέλει, τον τελευταίο λόγο στην πρώτη περίοδο είχε ο Ντα Σίλβα (15-19).

Η Ρεάλ όρισε το δικό της τέμπο στο δεύτερο δεκάλεπτο, βρίσκοντας πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, οι οποίοι την έβαλαν σε καθαρό διψήφιο προβάδισμα (15-27). Έπειτα από το 0-8 των φιλοξενούμενων, η Άλμπα έγινε ελαφρώς πιο επιθετική και ροκάνισε την τιμή της διαφοράς (24-32), χωρίς όμως να καταφέρει να γίνει περαιτέρω απειλητική. Σ’ αυτό, βέβαια, έπαιξε ρόλο και ο καταιγιστικός ρυθμός που βρήκαν εκ νέου οι Μαδριλένοι, οι οποίοι εκτίναξαν τη διαφορά στο +15 (33-48), προτού ο Σίκμα βρει στόχο από την περίμετρο στην εκπνοή της δεύτερης περιόδου και γράψει τον επίλογο στο πρώτο ημίχρονο (36-48).

Η αντεπίθεση των Γερμανών ήρθε στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά και πάλι η Ρεάλ κινητοποίησε όλους τους μηχανισμούς προστασίας της και απέφυγε να μπει σε… περιπέτειες. Τα «άλμπατρος» δημιούργησαν σερί 7-0 στα πρώτα λεπτά της περιόδου, κατεβάζοντας τη διαφορά στους πέντε πόντους (45-50), απλά για να… υπενθυμίσουν την παρουσία τους στη «βασίλισσα» και να την αναγκάσουν να πατήσει το… γκάζι. Και όταν οι Μαδριλένοι το έκαναν, το ρευστό 52-58 μετατράπηκε με συνοπτικές διαδικασίες σε 55-73 και το ματς πήρε ξεκάθαρη κατεύθυνση.

Παρά τα γερά θεμέλια που είχαν ήδη μπει, η Ρεάλ δεν έδειχνε την παραμικρή διάθεση να…. σταματήσει την πίεση στους γηπεδούχους και, ως εκ τούτου, η διαφορά «έσπασε» και το φράγμα των 20 πόντων (60-83). Το όλο ενδιαφέρον των τελευταίων λεπτών αφορούσε απλά το εύρος της νίκης των φιλοξενούμενων, με την… μπίλια να κάθεται τελικά στους 15 πόντους (74-89).

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 36-48, 56-73, 74-89

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των δύο ομάδων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News