Παναθηναϊκός: Πώς μεταφράζεται η επανεμφάνιση Γιαννακόπουλου;

Οι «πράσινοι» είχαν έντονα παράπονα από την διαιτησία και ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ έστειλε το μήνυμά του προς όλες τις κατευθύνσεις. Αρα είναι κάτι παραπάνω από ένα μήνυμα; Υπάρχει περίπτωση επιστροφής; Η κρίσιμη επόμενη μέρα.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν συμμετέχει στην καθημερινότητα του Παναθηναϊκού, αλλά θέλει να είναι ασπίδα προστασίας της ΚΑΕ μέχρι να πουληθεί

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επεξεργαζόταν εδώ και καιρό αυτή την αντίδραση. Η διαιτησία του αγώνα με την Λάρισα στο τέταρτο παιχνίδι αποτέλεσε την αφορμή, αλλά το μήνυμά του αφορούσε γενικότερα την κατάσταση στην ελληνική διαιτησία. «Μέχρι να πουληθεί ο Παναθηναϊκός εμένα δεν θα με κλέβετε» είπε στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε δεν υπάρχει καν ανακοίνωση από την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μέχρι τώρα και δεν πρόκειται να υπάρξει. Πάμε στο… ψητό. Η επανεμφάνιση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μπορεί να σημαίνει κάτι;

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί ξανά. Το είχε αναφέρει επίσημα από τις 9/6/2020 με τη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει. Το έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και σε φίλους της ομάδας που τον έχουν ρωτήσει στο Instagram. «Η ΚΑΕ είναι προς πώληση» είναι κάτι που συνεχίζει και το αναφέρει. Όμως, από τη στιγμή που παραμένει μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, θέλει να προσφέρει μια «ασπίδα» προστασίας στην ομάδα του. Πρώτα από όλα αντέδρασε με το «ξήλωμα» της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου αναλαμβάνοντας δράση μια και έβλεπε πως η ομάδα πήγαινε στα «βράχια» στο αγωνιστικό – διοικητικό κομμάτι (με «μελανό» σημείο τα 3εκ. ευρώ ως «τρύπα» που καλείται να κλείσει). Ναι μεν παραμένει ανενεργός, δηλαδή δεν ασχολείται με την καθημερινότητα της ομάδας όπως συνέβη μέχρι πριν από δύο χρόνια, αλλά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις έχοντας επιλέξει και άνθρωπο της εμπιστοσύνης του (τον Αργύρη Πεδουλάκη).

Εν ολίγοις μέχρι να πωληθεί η ΚΑΕ θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο σε όλους τους τομείς. Διότι όπως και να το κάνουμε παραμένει μεγαλομέτοχος της ομάδας. Προς το παρόν κρατάμε το ξεκάθαρο μήνυμα του πως – ενεργά – δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά. Ομως θα κάνει τις παρεμβάσεις του για κρίσιμα ζητήματα της ΚΑΕ. Ενδεχομένως και να βοηθήσει στο θέμα του μπάτζετ και των μεταγραφικών κινήσεων. Όμως όλα αυτά είναι υποθέσεις. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξέρει καλύτερα από όλους τι θα κάνει.

Τα ερωτήματα της επόμενης μέρας του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που χρειάζονται απαντήσεις

Πάμε στο κομμάτι της επόμενης μέρας που είναι φυσικά κρίσιμη. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα πρέπει να λάβει αποφάσεις για το μέλλον του. Μια κατάσταση που μετράει αντίστροφα εδώ και καιρό και πρέπει να παρθεί μια απόφαση. Στις 30/6, τελειώνει και επίσημα η θητεία του Παναγιώτη Τριαντόπουλου στην ΚΑΕ. Το ζήτημα είναι τι θα γίνει στο θέμα του μπάτζετ και στο θέμα της διοίκησης. Υπάρχουν ερωτήματα που θέλουν πραγματικά μια απάντηση και μάλιστα άμεσα. Θα συνεχίσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να πορεύεται με το μοντέλο έσοδα-έξοδα και με διαφορετικά πρόσωπα στη σύνθεσή του; Αν ναι πόσο θα είναι το μπάτζετ με δεδομένο πως τη νέα σεζόν τα τρία συμβόλαια των Νέντοβιτς-Παπαπέτρου-Παπαγιάννη θα υπερβαίνουν κατά το πολύ το 50% του φετινού μπάτζετ (5εκ. ευρώ); Μην ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός θα είναι ακόμα πιο ελκυστικός με την χρήση του γηπέδου για τα επόμενα 49 χρόνια. Θα βρεθεί επενδυτής για να αγοράσει την ΚΑΕ; Προφανώς και τα παραπάνω παραμένουν ερωτηματικά διότι οι απαντήσεις δεν έχουν δοθεί ακόμα. Είναι βέβαιο πως μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων των «πρασίνων» θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News