Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Το δίλημμα του κόουτς Πρίφτη!

Ο Ελληνας κόουτς μίκρυνε αρκετά το ροτέισον στο ματς του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον ΠΑΟΚ και υπήρχε εξήγηση για αυτό.

Μια εξάδα παικτών τράβηξε αρκετά το… κουπί στο άνετο – όπως εξελίχθηκε – ματς με τον ΠΑΟΚ και ο Δημήτρης Πρίφτης είχε τον δικό του λόγο που το έπραξε.

Γιατί ο Δημήτρης Πρίφτης δεν έκανε καλύτερο καταμερισμό ενόψει της διπλής αγωνιστικής;

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε πιο εύκολα από το τελικό 77-67 του ΠΑΟΚ μια και στο φινάλε, χαλάρωσε. Όμως το μάτι έπεσε αμέσως στη στατιστική του αγώνα. Συγκεκριμένα σε έξι παίκτες. Ο Χάουαρντ Σαντ – Ρος αγωνίστηκε 33 λεπτά, ο Γιώργος Παπαγιάννης έπαιξε 31 λεπτά και ο Νεμάνια Νέντοβιτς ίδρωσε τη φανέλα για 30 λεπτά. Αυτή η τριάδα έπαιξε 30+ λεπτά. Από εκεί και πέρα ο Λεωνίδας Κασελάκης αγωνίστηκε 23 λεπτά, ο Ντάριλ Μέικον έπαιξε 21 λεπτά ενώ ο Οκάρο Γουάιτ ξόδεψε την ενέργειά του σε 20 λεπτά. Εν ολίγοις από τους 11 παίκτες που είχε στη διάθεσή του ο Δημήτρης Πρίφτης τους έξι τους χρησιμοποίησε αρκετά. Γιατί όμως το έκανε αυτό με δεδομένο πως την προσεχή Τρίτη υπάρχει το ματς με την Μακάμπι και δύο μέρες μετά το παιχνίδι με την Ρεάλ; Γιατί ο Ελληνας κόουτς δεν έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε παίκτες όπως οι Βασίλης Καββαδάς (6’), Λευτέρης Μαντζούκας (2’) και Νίκος Χουγκάζ (6’) ώστε να καταμερίσει τον χρόνο; Το sportday.gr αναλύει.

Στο μυαλό υπήρχε ο… ρυθμός και το «φρεσκάρισμα», αλλά επιλέχθηκε – δικαίως – το πρώτο

Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει αποδείξει στο παρελθόν, πως ανοίγει το ροτέισον και δίνει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες και με λεπτά ευθύνης, όπως συνέβη για παράδειγμα με τον Λευτέρη Μαντζούκα στο πρόσφατο ματς με την Μπάγερν. Στο μυαλό του Ελληνα κόουτς υπήρχε – σαφώς – να ανοίξει το ροτέισον στο ματς με τον ΠΑΟΚ ώστε να έχει «φρέσκια» την ομάδα του. Μάλιστα το ανέφερε. «Θα το βάλω σε εισαγωγικά, μπορεί να ήταν και λίγο λάθος. Θα μπορούσα κάποια παιδιά να τα είχα βάλει κάπως περισσότερο». Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά που επεξεργάστηκε ο Ελληνας κόουτς. Οι τραυματισμοί και η πανδημία δεν βοήθησε τους δύο τελευταίους μήνες τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και δη το επιτελείο της ομάδας. Ελάχιστες ήταν οι φορές που διεξήχθησαν εσωτερικά διπλά καθότι οι προπονήσεις δεν συμπλήρωναν καν 10άδα. Μάλιστα υπήρχαν στιγμές που οι Χαραλαμπίδης-Σίμτσακ συμπλήρωναν τα «κενά». Η έλλειψη ρυθμού και δη τα σκαμπανεβάσματα ήταν απόρροια της έλλειψης δυνατών προπονήσεων. Ετσι ο Ελληνας κόουτς αποφάσισε στο ματς με τον ΠΑΟΚ να μικρύνει το ροτέισον ώστε μονάδες που τραβάνε περισσότερο το… κουπί (πχ Παπαγιάννης, Νέντοβιτς, Μέικον, Ρος) να ανεβάσουν ρυθμό ή να αποκτήσουν μια και οι προπονήσεις των δύο τελευταίων μηνών δεν έχουν βοηθήσει. Ηταν κάτι που είχαν ανάγκη και οι λεγόμενοι πενταδάτοι παίκτες. Προφανώς και στα επόμενα παιχνίδια θα αρχίζει να κάνει έναν καλύτερο καταμερισμό του χρόνου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News