Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Στη λίστα για το backcourt ο Φράνκαμπ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ «σκανάρει» την αγορά για τον εντοπισμό ενός παίκτη που θα ενισχύσει την περιφερειακή του γραμμή, με την περίπτωση του Κόνερ Φράνκαμπ να είναι μεταξύ αυτών που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει τρόπους προκειμένου να βγει από το αγωνιστικό τέλμα και να γυρίσει – στο μέτρο του δυνατού – τον διακόπτη ενόψει της postseason της Stoiximan Basket League, που αποτελεί τον τελευταίο αγωνιστικό στόχο της σεζόν.

Οι «πράσινοι», μεταξύ των πολλών προβλημάτων τους, είδαν το πρόβλημα στη θέση «1» να παραμένει ακόμη και μετά την έλευση του Στέφαν Γιόβιτς, καθώς ο Σέρβος πόιντ γκαρντ τέθηκε νοκ-άουτ με θλάση στον προσαγωγό και ακόμη δεν υπάρχει σαφή εικόνα για το πότε θα είναι σε θέση να προσφέρει στο «τριφύλλι» αυτά για τα οποία αποκτήθηκε.

Οι άνθρωποι της ομάδας βλέπουν πως ο χρόνος κυλάει χωρίς να είναι σύμμαχός τους και, φυσικά, δεν κάθονται με «σταυρωμένα τα χέρια». Η βαριά ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό επίσπευσε τις διαδικασίες ανεύρεσης λύσεων και πλέον η ομάδα έχει στρέψει το βλέμμα της στην ευρωπαϊκή αγορά, ούσα σε καθεστώς αναζήτησης τουλάχιστον ενός περιφερειακού παίκτη με δεινότητα στο σουτ, ο οποίος θα μπορεί να κάνει τη διαφορά ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Εξυπακούεται πως αναφερόμαστε σε περίπτωση παίκτη που θα βρίσκεται εντός των ρεαλιστικών οικονομικών δυνατοτήτων της ομάδας, καθώς τα… κουκιά ως γνωστόν είνα μετρημένα.

Μία περίπτωση που εξετάζει ενδελεχώς η ελληνική ομάδα είναι αυτή του Κόνερ Φράνκαμπ, ο οποίος πραγματοποίησε μία αξιοπρόσεκτη σεζόν με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στην EuroLeague και είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας από τη θητεία του τη σεζόν 2019-20 στο Ρέθυμνο.

Ο ίδιος, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, που ανάγκασε την EuroLeague να αποβάλλει τις ρωσικές ομάδες, βρίσκεται εκτός ομάδας και κοιτάει τις επιλογές του. Ωστόσο, είναι αναγκαίο να σημειωθεί πως δεσμεύεται ακόμη με συμβόλαιο με τη ρωσική ομάδα. Η περίπτωσή του ενέχει αντικειμενικές δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν αποτελεί μία «απαγορευτική» περίπτωση για τον Παναθηναϊκό.

Συνολικά, ο Φράνκαμπ αγωνίστηκε φέτος σε 17 αναμετρήσεις της EuroLeague με τη φανέλα της Ζενίτ, έχοντας 7.8 πόντους μέσο όρο και 43% από το τρίποντο.

Το «τριφύλλι», πάντως, δεν μένει προσκολλημένο μόνο στον Φράνκαμπ, καθώς παράλληλα εξετάζει και άλλες περιπτώσεις γκαρντ, οι οποίες πληρούν τα βασικά κριτήρια που έχει ορίσει ο Δημήτρης Πρίφτης αναφορικά με την υλοποίηση μεταγραφικής κίνησης.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός έχει «ανοιχτά» τα ραντάρ του στην αγορά και εντείνει τις προσπάθειές του για να καταφέρει να παρουσιάσει βελτιωμένη εικόνα στα ελληνικά Playoffs.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News