Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ρεαλιστικά αναζητά την υπέρβαση κόντρα στην Ρεάλ!

Οι «πράσινοι» έχουν ένα γερό κρας-τεστ. Υποδέχονται την Ρεάλ (21.00) και ξέρουν πως τίποτα δεν είναι στο χέρι τους. Καλούνται να κάνουν το σούπερ ματς.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη γνωρίζει πως απέναντι στους Μαδριλένους, θα πρέπει να κάνει τα πάντα τέλεια (21.00, NovaSports Prime) για να κάνει την πιο ηχηρή νίκη στη σεζόν της.

Η έλλειψη ενέργειας κόντρα σε ένα από τα πιο «γεμάτα» και αθλητικά ρόστερ δεν αφήνει πολλά περιθώρια

Αν το πάθημα έχει γίνει… μάθημα, τότε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα πρέπει να μπει με σκληράδα στο παρκέ και όχι για τη χαρά της παραγωγικότητας. Κάτι δύσκολο διότι υπάρχει έλλειψη ενέργειας και επιλογών μετά το ματς με την Μακάμπι. Κόντρα σε ένα ρόστερ που δεν θα έχει τους Χάνγκα, Αλμπάλδε, Ράντολφ, αλλά είναι ένα από τα πιο «γεμάτα» σύνολα της Ευρώπης. Οι «πράσινοι» μπήκαν φοβισμένοι στο ματς του πρώτου γύρου και δέχθηκαν 30 πόντους στην πρώτη περίοδο. Με αποτέλεσμα να κυνηγούν και να αδικούν τους εαυτούς τους. Καλούνται να κάνουν μια υπέρβαση. Δηλαδή ο εκάστοτε παίκτης που θα πατήσει παρκέ (10 θα είναι στο σύνολο), να δώσει το κάτι παραπάνω. Να ματσάρει τα ψηλά κορμιά των Μαδριλένων. Ειδικά από το «3» ως το «5», η Ρεάλ είναι ακαταμάχητη. Όπως και να έχει η έλλειψη ενέργειας, οι μετρημένες επιλογές και η αθλητικότητα της Ρεάλ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Αν οι «πράσινοι» καταφέρουν να κρατήσουν τους αντιπάλους τους κάτω από τους 80 πόντους, θα έχουν πιθανότητες.

Τελευταία νίκη ήταν κόντρα στον… Ντόντσιτς για τον Παναθηναϊκό που πρέπει να προσέξει την άμυνα σε τρανζίσιον και πικ εν ρολ

Θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που χαμογέλασαν οι «πράσινοι» απέναντι στην Ρεάλ; Πριν από 4(!) χρόνια. Συγκεκριμένα στις 17 Απριλίου του 2018 στο ΟΑΚΑ. Στο εντυπωσιακό +28 (95-67) επί της μετέπειτα πρωταθλήτριας Ευρώπης που είχε στις τάξεις της, τον Λούκα Ντόντσιτς. Ηταν στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα των πλέι οφ. Εκτοτε σαν να έχουν αλλάξει… τσιπάκι οι Μαδριλένοι και έχουν πάρει τον αέρα των «πρασίνων». Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετράει 13 σερί (εντός-εκτός) ήττες από την Ρεάλ και ως εκ τούτου θέλει να βάλει κάποια στιγμή ένα… φρένο. Βέβαια για να μπορέσει να βάλει τις βάσεις για κάτι τέτοιο θα πρέπει να προσέξει δύο σημαντικούς τομείς που δεν πρόσεξε ιδιαίτερα κόντρα στην Μακάμπι. Το αμυντικό του τρανζίσιον, αλλά και την άμυνα στο πικ εν ρολ. Βέβαια στον δεύτερο τομέα, ίσως μπορέσει κάτι να κάνει. Υπό την έννοια ότι οι Γκος-Ερτέλ δεν λειτουργούν καλά υπό πίεση και αναγκάζονται σε πολλά λάθη. Βέβαια ένας… Ρος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη σε αυτό τον τομέα. Ως εκ τούτου θα χρειαστεί και η βοήθεια από όλους τους παίκτες ώστε να περιοριστεί η τροφοδοσία σε παίκτες όπως ο Ταβαρές και ο Πουαριέ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News