Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: O Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έχει κάνει το δικό του step up!

Ο 23χρονος Ελληνας γκαρντ-φόργουορντ που θέλει να κλείσει ο Παναθηναϊκός είναι άλλος… άνθρωπος στο παρκέ από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη Λιθουανία και το sportday.gr καταγράφει τη βελτίωσή του.   

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης που θέλει να κλείσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν στην Ελλάδα ένα σημαντικό πρότζεκτ, αλλά μόνο στα… χαρτιά!

Η Ελλάδα «τρώει» τα παιδιά της πολλές φορές. Ένα φαινόμενο που δεν περικλείεται αποκλειστικά στα μήκη και στα πλάτη του παρκέ, αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία. Ο 23χρονος Ηρακλειώτης γκαρντ-φόργουορντ ανήκε στα «τσικό» του Αρη και μάλιστα θεωρούνταν από τους «κίτρινους» ως ένα από τα πιο σημαντικά του πρότζεκτ. Όμως αυτό φάνηκε μόνο στα χαρτιά και όχι στην πράξη. Η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους νεαρούς αθλητές τη σεζόν 2016-2018 και δη προς τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη μεταφράστηκε σε μόλις 11 συμμετοχές. Κάτι λυπηρό. Ο Ελληνας γκαρντ-φόργουορντ δεν το έβαλε κάτω. Συνέχιζε να δουλεύει, αλλά η έλλειψη αγωνιστικής δράσης, δεν βοηθούσε στην εξέλιξή του. Την σεζόν 2018-2019, ο δίδυμος αδελφός του Γιώργου, πήρε μεταγραφή στον Χολαργό που ήθελε υπό τις οδηγίες του Αρη Λυκογιάννη να επενδύσει πάνω στους Ελληνες παίκτες. Μέσα σε 19 συμμετοχές και χρόνο που δεν ξεπερνούσε τα 7 λεπτά κατά μέσο όρο, έγινε μια τρύπα στο νερό.

Το καλοκαίρι του 2019 ο μελλοντικός στόχος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ πήρε την μεγάλη απόφαση και δεν έχασε, αλλά κέρδισε

Ο νυν 23χρονος γκαρντ-φόργουορντ είδε και αποείδε ότι στην Ελλάδα δεν έχει χώρο ή μάλλον καλύτερα έχει χώρο για τους Αμερικανούς και όχι για τους γηγενείς παίκτες και έκανε την κίνηση-ματ. Μαζί με τον αδελφό του Γιώργο, άλλαξαν μάνατζερ. Πήγαν στον Λιθουανό Μάριους Ρουτκάουσκας και εκείνος τους έστειλε στην πιο ζεστή αγκαλιά της Νεβέζις που ήθελε να επενδύσει πάνω σε πιτσιρικάδες με προοπτική. Μέσα από μπόλικη δουλειά, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ο οποίος είχε και στην ομάδα τον δίδυμο αδελφό του, άρχιζε να παίρνει λεπτά ευθύνης και ουσίας και να βοηθάει την Νεβέζις. Μάλιστα είχε 25 λεπτά κατά μέσο όρο δίνοντας αρκετές λύσεις, σταδιακά. Το βασικό ήταν να μπορέσει να εξελιχθεί για να καθιερωθεί. Αυτό ήθελε και η λιθουανική ομάδα του έδινε χώρο και χρόνο για να προβάλλει το ταλέντο του. Σπίτι, προπόνηση, αγώνες. Αυτό ήταν το δρομολόγιό του. Η Νεβέζις αποτέλεσε το «πάτημα» για εκείνον και του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο 23χρονος Ελληνας έχει βελτιώσει την εκρηκτικότητά του, το μακρινό σουτ και την άμυνα στο «2» και στο «3», στοιχεία που αρέσουν στον Παναθηναϊκό

Από τις 16 Μαρτίου του 2021, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ο οποίος δεν λογίζεται ως ο δίδυμος αδελφός του σαφώς πιο αστεράτου (βάσει προοπτικής) Γιώργου, αλλά ως ο Παναγιώτης, πήρε προαγωγή για την Λιετκαμπέλις στην οποία συνεχίζει. Ο ύψους 2,00 μέτρα, γκαρντ-φόργουορντ έχει «εκτοξευθεί» σωματικά και είναι πιο ώριμος στο μπασκετικό κομμάτι. Ο 23χρονος Ελληνας είχε φέτος 13 πόντους, 2,8 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ και 1,3 κλεψίματα κατά μέσο όρο σε 28 λεπτά παρουσίας με την Λιετκαμπέλις στο EuroCup. Είναι από τους στυλοβάτες της. Τι έχει βελτιώσει; Πέραν της ενδυνάμωσης, έχει εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του για να βοηθήσει στο τρανζίσιον και δη στα μπουκαρίσματα που κάνει. Εχει βελτιώσει το μακρινό του σουτ ενώ βάζει το κορμί του στη… φωτιά στο «2» και στο «3» και συνεισφέρει αμυντικά. Είναι ένας… πασπαρτού στο κομμάτι της ενέργειας και φυσικά αυτό αρέσει στον Αργύρη Πεδουλάκη και στον Γιώργο Βόβορα. Ειδικά η άμυνα πάνω στον Λάρκιν και στα δύο ματς της Εθνικής, στο πλαίσιο των «παραθύρων» ήταν για… σεμινάριο. Αν έρθει στο ΟΑΚΑ, δεν θα είναι ως ένα ακόμα πρότζεκτ, αλλά ως ένας «ψημένος» παίκτης που μπορεί άμεσα να μπει στην εξίσωση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News