ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ: Ο Νικ Καλάθης έχει συντρίψει τους διαδόχους του!

Ο Κέντρικ Πέρι αποτελεί παρελθόν, ο Στέφαν Γιόβιτς ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ με σκοπό να ακολουθήσει τα χνάρια του Νικ Καλάθη.

Ο Νικ Καλάθης αποχώρησε μετά την κουτσουρεμένη σεζόν 2019-2020 από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και όμως όσοι επιχειρήσαν να μπουν στα παπούτσια του, απέτυχαν παταγωδώς! Το sportday.gr αναλύει!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Κέντρικ Πέρι σε μια θέση («1») που μοιάζει… στοιχειωμένη για τους «πράσινους» από τη στιγμή που αποχώρησε ο… μετρ της ομάδας, Νικ Καλάθης. Οι «πράσινοι» ελπίζουν πως ο Στέφαν Γιόβιτς θα μπορέσει να γίνει ο πρώτος γκαρντ που θα επωμιστεί το βάρος στην μετά – Καλάθη εποχή. Διότι βάσει αριθμών οι πέντε προηγούμενοι υστέρησαν.

Ο Παναθηναϊκός, η μετά Καλάθη εποχή και το… μόνος μου και όλοι σας!

Η σεζόν 2019-2020 δεν ολοκληρώθηκε ποτέ! Διότι η πανδημία άλλαξε τις ζωές και κατά συνέπεια επηρέασε και το μπάσκετ. Ετσι υπήρξε διακοπή στην Ευρωλίγκα και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτή η χρονιά έμελλε να ήταν και η τελευταία του Νικ Καλάθη με τη πράσινη φανέλα. Η επιρροή που είχε ο διεθνής γκαρντ στο δημιουργικό τομέα ήταν τρομερή. Για να πάρουμε ως παράδειγμα τη τελευταία του χρονιά που είχε και λιγότερα παιχνίδια. Ο 32χρονος γκαρντ είχε 255 ασίστ ή αλλιώς 9,1 ασίστ κατά μέσο όρο στα 28 παιχνίδια της Ευρωλίγκας και 137 ασίστ στα 19 ματς του ελληνικού πρωταθλήματος ή αλλιώς 7,2 ασίστ. Η σούμα έβγαλε πως ο Καλάθης μοίρασε 329 ασίστ σε 47 ματς ή αλλιώς 7 ασίστ κατά μέσο όρο.

Πάμε λοιπόν και στο ψητό της ιστορίας. Μετά τον Νικ το… χάος! Ο Πιερ Τζάκσον έπαιξε σε 1 ματς (σούπερ καπ) τη περασμένη σεζόν και είχε 3 ασίστ στην ήττα από το Περιστέρι με 90-82. Μετά αποχώρησε λόγω τραυματισμού. Τη σκυτάλη πήρε ο Κίφερ Σάικς. Αγωνίστηκε σε 4 παιχνίδια στις δύο διοργανώσεις και είχε συνολικά 9 ασίστ. Ακολούθησε ο Σέλβιν Μακ ο οποίος βάσει αριθμών ήταν ο καλύτερος στη μετά – Καλάθη εποχή. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 123 ασίστ σε 26 ματς στην Ελλάδα (4,7μ.ο) και 74 ασίστ σε 26 ματς στην Ευρωλίγκα (2,8 μ.ο).

Τη φετινή σεζόν, αποκτήθηκε ο Γιόγκι Φέρελ ο οποίος έπαιξε μόνο στην Ευρωλίγκα έχοντας 9 ασίστ σε 5 ματς (1,8μ.ο) ενώ από το καλοκαίρι είχε πάρει μεταγραφή ο Κέντρικ Πέρι. Ο Αμερικανός γκαρντ αποχαιρέτησε έχοντας προσφέρει 31 ασίστ σε 19 ματς στην Ευρωλίγκα (1,6 μ.ο) και 21 ασίστ σε 11 ματς στην Basket League (1,9 μ.ο). Σύνολο: 52 ασίστ σε 30 ματς (1,7 μ.ο)

Το αξιοσημείωτο και άκρως εντυπωσιακό είναι το εξής. Τη σεζόν 2019-2020, ο Καλάθης είχε 329 ασίστ σε 47 ματς σε όλες τις διοργανώσεις ή αλλιώς 7 ασίστ κατά μέσο όρο τη στιγμή που οι άλλοι 5 μοίρασαν 270 ασίστ σε 92 παιχνίδια (2,9 κατά μέσο όρο).  

Εν ολίγοις ο Καλάθης μοίρασε 59 ασίστ παραπάνω, αγωνιζόμενος 45 ματς λιγότερα από τους διαδόχους του. Στόχος λοιπόν των «πρασίνων» είναι να βρουν στο πρόσωπο του Στέφαν Γιόβιτς τον άνθρωπο που δεν θα τους κάνει να αναπολούν τον άλλοτε αρχηγό τους.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News