Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Μπαίνει... κοιμισμένος στα παιχνίδια και το πληρώνει ακριβά!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Μπαίνει… κοιμισμένος στα παιχνίδια και το πληρώνει ακριβά! – Τι δείχνει η πορεία σε Euroleague και Basket League

Τα σώματα πάτησαν παρκέ, αλλά το μυαλό άργησε να εμφανιστεί. Τουλάχιστον για δέκα λεπτά. Οι «πράσινοι» αναγκάστηκαν να κυνηγούν από την αρχή και στο Βερολίνο. Το sportday.gr αναλύει.

Τα πέντε λεπτά του… εφιάλτη στο Βερολίνο και το -15 του πρώτου δεκαλέπτου ήταν απλά η συνέχεια μιας κάκιστης συνήθειας

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εμφανίστηκε στο Βερολίνο προκειμένου να μπει με το μαχαίρι στα… δόντια και να αποσυντονίσει τους Γερμανούς. Αντ’ αυτού αποσυντονίστηκε μόνος του στο… άψε-σβήσε. Ετσι άνετα και όχι ωραία, ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος στο -15 (28-13). Κάτι που ανάγκασε τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη να… τρέξουν προκειμένου να καλύψουν την διαφορά από ένα σύνολο που τρέχει ακατάπαυστα. Εντέλει το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Η εμφάνιση του πρώτου δεκαλέπτου κόντρα στην Αλμπα απέδειξε πως το πάθημα δεν έχει γίνει μάθημα για τους παίκτες και τον Ελληνα κόουτς που φέρει ευθύνη για την κάκιστη νοοτροπία (για να είμαστε ακριβείς από το 5’ και μετά όταν και δέχθηκαν ένα επί μέρους 17-2). Οι 28 πόντοι που δέχθηκαν από την Αλμπα προήλθαν με 5/5 βολές, 7/14 δίποντα και 3/5 τρίποντα. Ετσι αυτό το -15 στη πρώτη περίοδο προστέθηκε στη λίστα της φετινής περιόδου.

Το χειρότερο φετινό του ξεκίνημα ήταν στη συντριβή του ΣΕΦ και εντός ΟΑΚΑ παραμένει το πρώτο δεκάλεπτο κόντρα στην Ζαλγκίρις

Φυσικά όταν αναφερόμαστε για την πιο άκυρη εκκίνηση της φετινής σεζόν σε πράσινο φόντο, το μυαλό μας πηγαίνει αμέσως στη συντριβή του ΣΕΦ. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – βάσει αριθμών – πραγματοποίησε το πιο «εφιαλτικό» του ξεκίνημα. Πρωτίστως δέχθηκε 38 πόντους από τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι είναι και οι περισσότεροι που έχει δεχθεί σε ένα δεκάλεπτο φέτος η «πράσινη» άμυνα. Ταυτόχρονα με το ζόρι σημείωσε 13 πόντους. Ετσι βρέθηκε να χάνει με 25 πόντους διαφορά (38-13) στο υποτιθέμενο ντέρμπι του ΣΕΦ από το πρώτο δεκάλεπτο, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Ακυρη εκκίνηση είχαν και κόντρα στην Ζαλγκίρις. Στο χειρότερο φετινό τους ξεκίνημα στο ΟΑΚΑ. Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της διοργάνωσης και οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο -19 (29-10) από τη πρώτη περίοδο. Στο τέλος έχασαν με 96-83 από την Ζαλγκίρις διότι εκείνο το βράδυ η άμυνα τους ήταν «άφαντη» με αποτέλεσμα να δεχθούν και στα τέσσερα δεκάλεπτο 20+ πόντους. Ο «εφιάλτης» του Βελιγραδίου δεν θα μπορούσε να λείψει από την λίστα. Στο τελικό -33 (81-48) από τον Ερυθρό Αστέρα (8η αγωνιστική), το πρώτο δεκάλεπτο με 21-8 (-13) ήταν η αρχή του… τέλους.

Η αρχή είχε γίνει στην Μαδρίτη κόντρα στην Ρεάλ ενώ υπήρξαν και δύο εξαιρέσεις στον κανόνα

Η εκτός έδρας ήττα από την Ρεάλ με 88-65 για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, αποτέλεσε την αρχή αυτού του φαινομένου. Δηλαδή της άκυρης εκκίνησης. Οι «πράσινοι» μπήκαν φοβισμένα και έτσι δέχθηκαν άνετα 30 πόντους στη πρώτη περίοδο με αποτέλεσμα να κυνηγούν ένα -12 στην Μαδρίτη (30-18), το οποίο βάσει αντιπάλου, δεν ανατρέπεται εύκολα. Υπήρχαν όμως και οι εξαιρέσεις και μάλιστα δεν ήταν στο πλαίσιο ευρωπαϊκών παιχνιδιών, αλλά στο πλαίσιο αγώνων εντός συνόρων. Πρώτο και καλύτερο ήταν το «εφιαλτικό» πρώτο δεκάλεπτο κόντρα στον Προμηθέα στον ημιτελικό του κυπέλλου φάιναλ φορ στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οι «πράσινοι» ήταν υπνωτισμένοι, ασύνδετοι με αποτέλεσμα να δεχθούν μαζεμένα τρίποντα, αλλά και πόντους στο «ζωγραφιστό». Ετσι βρέθηκαν στο -14 (27-13 στο 10’). Στη συνέχεια και λόγω της εμπειρίας τους κέρδισαν με 85-68. Η άλλη εξαίρεση του κανόνα ήταν το εξίσου «εφιαλτικό» ξεκίνημα με την Λάρισα εκτός έδρας (για την 10η αγωνιστική της Basket League). Εκλεισαν την πρώτη περίοδο στο -13 (29-16), αλλά στο φινάλε χαμογέλασαν (90-86).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News