Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Μέικον και Γουάιτ έχουν επιστρέψει για τα καλά!

Οι «πράσινοι» μετρούν το 4/4 υπό τις οδηγίες του Γιώργου Βόβορα και το δίδυμο των Αμερικανών έχει αναγεννηθεί, έχοντας επιδραστικό ρόλο στην ομάδα. Το sportday.gr αναλύει.

Ο Ντάριλ Μέικον προσφέρει ξανά χαμόγελα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ μια και υπό τις οδηγίες του Γιώργου Βόβορα έχει 19,5 πόντους κατά μέσο όρο

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει μπει στον σωστό δρόμο. Εχει βέβαια τα σκαμπανεβάσματά του. Όμως από τις 17 Απριλίου όταν και επέστρεψε ο Γιώργος Βόβορας, υπάρχουν δύο μονάδες που έχουν κάνει ξανά, βήματα μπροστά. Ντάριλ Μέικον και Οκάρο Γουάιτ έχουν φωνάξει παρών και έχουν δώσει σημαντικές λύσεις στο comeback του Ελληνα κόουτς. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε πάρει την… κάτω βόλτα. Ηταν στατικός, έδειχνε αγχωμένος, αλλά μετά τα νέα δεδομένα, αρχίζει να παίρνει τα πάνω του. Είναι πολλές φορές μια ομάδα μόνος του. Όπως φάνηκε κυρίως κόντρα στον Προμηθέα (29π.), αλλά και σε μεγάλο διάστημα απέναντι στον Απόλλωνα. Ο Αμερικανός «μπόμπερ» ο οποίος δεν παίζει αποκλειστικά στο «1», αλλά χρησιμοποιείται και στο «2» σε αυτή την τετράδα αγώνων (Λαύριο, Λάρισα, Προμηθέας, Απόλλων Π.) έχει 19,5 πόντους κατά μέσο όρο ενώ έχει ανεβάσει και το ποσοστό του στα τρίποντα με 14/24 (58%). Ταυτόχρονα μοιράζει 5,2 ασίστ σε 28 λεπτά ανά αγώνα. Το σημαντικό είναι ότι παίρνει αποφάσεις με μυαλό. Με γνώμονα την ταχύτερη κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ νιώθει ανακουφισμένος από την βελτίωση του Οκάρο Γουάιτ που συνεισφέρει πλέον και από την περιφέρεια με 57% στο τρίποντο

Πάμε στον έτερο της παρέας. Η μουρμούρα για τον Οκάρο Γουάιτ δεν έλειπε σε πολλά παιχνίδια και μάλιστα υπήρχε το ερώτημα. «Αν δεν μπορεί να βοηθήσει με τον Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο που τον ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά, τότε με ποιον;». Και όμως φάνηκε πως δεν θέλει κόπο, αλλά θέλει τρόπο. Όπως και με τον Μέικον, έτσι και με τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ έγινε σημαντική δουλειά στο πνευματικό κομμάτι. Ο Οκάρο έχει πάρει τα πάνω του και «μιλάει» και σε σημαντικά χρονικά σημεία ώστε να ξεκολλήσει η ομάδα. Σε αυτή την τετράδα αγώνων, έχει 15 πόντους ανά ματς και το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι προσφέρει αρκετά στη περιφέρεια έχοντας 8/14 τρίποντα (57% ποσοστό). Φυσικά η συνεισφορά του δεν σταματάει εδώ διότι βοηθάει στα box out και μαζεύει 7,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 25 λεπτά παρουσίας. Το σημαντικό είναι ότι ο Γιώργος Βόβορας έχει εκμεταλλευτεί την αθλητικότητά του περισσότερο από τον προκάτοχό του και έτσι ο Γουάιτ βοηθάει και στο κομμάτι της πάσας μέσα και έξω από το καλάθι.

Το 40% της επίθεσης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στα τέσσερα τελευταία ματς στηρίζεται από τους Ντάριλ-Οκάρο

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δείχνει να έχει συνέλθει για τα καλά. Εχει βέβαια περιθώρια βελτίωσης και ειδικά στο κομμάτι της ενέργειας στην άμυνα όπου θέλει να περιορίσει τα «νεκρά» διαστήματα. Όμως η παρουσία των Ντάριλ Μέικον-Οκάρο Γουάιτ, δύο παικτών που είχαν αποδοκιμαστεί – δικαίως – σε πολλά ματς από τον κόσμο, έχει θετικό πρόσημο. Σε επίπεδο αριθμών από το ματς με το Λαύριο μέχρι και τον τελευταίο αγώνα με τον Απόλλωνα, συνεισφέρουν το 40% των πόντων (ο Παναθηναϊκός σκοράρει 85,7 πόντους στα τέσσερα τελευταία ματς) ενώ είναι αρκετά επιδραστικοί και από την περιφέρεια έχοντας 22 από τα 40 εύστοχα τρίποντα της ομάδας από τη στιγμή που ανέλαβε ο Γιώργος Βόβορας. Ητοι έχουν το 55% των εύστοχων σουτ έξω από τη γραμμή των 6,75. Συνεργάζονται αρκετά καλά και βγαίνουν μπροστά από νωρίς. Μόλις μάθει περισσότερο τα κατατόπια ο Πέιτον Σίβα, ο Μέικον θα αποφορτιστεί περισσότερο ενώ ο Γουάιτ θα μπορέσει να τροφοδοτηθεί καλύτερα στο χαμηλό ποστ, αλλά και στην περιφέρεια. Το βέβαιο είναι πως αμφότεροι είναι ξανά εδώ!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News