Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ετσι «κέρδισε» τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ από Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα!

Οι «πράσινοι» το πάλεψαν και επειδή ο επιμένων νικά, στο τέλος κατάφεραν να αποσπάσουν το «ναι» του 17χρονου Ελληνα πάουερ φόργουορντ για τα επόμενα 5 χρόνια.

Ο επιμένων νικά! Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν τελικά η ομάδα που κέρδισε στο… φίνις ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τον Σαμοντούροφ και το sportday.gr αναλύει.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κέρδισε Ολυμπιακό, Προμηθέα, Μπαρτσελόνα και Μπανταλόνα

Είναι το μεγαλύτερο πρότζεκτ της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είναι ο Αλέξανδρος Σαμοντούροφ, ο οποίος από τη νέα αγωνιστική σεζόν θα φοράει τα πράσινα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Αν μη τι άλλο ήταν μια σημαντική επιτυχία για τους «πράσινους» που ναι μεν ακολουθούν το μοντέλο έσοδα-έξοδα, αλλά έχουν το know how, την τεχνογνωσία και φυσικά τις προσωπικότητες για να πείσουν έναν παίκτη και δη τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ. Ναι η αλήθεια είναι λοιπόν πως ο 17χρονος φόργουορντ με ύψος 2,09 ο οποίος έκανε το μεγάλο «άλμα» μέσα από την ακαδημία «ΔΕΚΑ» του Νίκου Χατζηβρέττα ήταν στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, του Προμηθέα ενώ υπήρχε ενδιαφέρον από Μπαρτσελόνα και Μπανταλόνα. Όμως ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ, είπε το «ναι» στους «πράσινους» και υπήρχαν λόγοι που στο φινάλε επέλεξε το ΟΑΚΑ και όχι το ΣΕΦ.

Η συνάντηση με τους Αλβέρτη-Διαμαντίδη-Πρίφτη και ο ρόλος «κλειδί» του Νίκου Χατζηβρέττα

Την περασμένη εβδομάδα ο νεαρός ψηλός και μετά τα όσα έκανε στο τουρνουά U18 Rising Stars που έγινε στην Πάτρα με επιτυχία και υπό την αιγίδα της ΕΟΚ είχε μεταβεί στην Αθήνα με την οικογένειά του και με τον μάνατζέρ του για να συνομιλήσει με τις ομάδες και για το μέλλον του. Το οποίο από το επόμενο καλοκαίρι θα ήταν εκτός Θεσσαλονίκης και δη εκτός Ευόσμου. Το πρότζεκτ που του παρουσίασαν οι «πράσινοι» και δη ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν αυτό που τον «κέρδισε». Του τόνισαν πως υπάρχει άμεσα χώρος για εκείνον. Για να μπορέσει να μπει στο καλούπι της ομάδας και φυσικά να βελτιωθεί. Να αποκτήσει παραστάσεις και να έχει ενεργό ρόλο. Κάτι το οποίο συμβαίνει ήδη με τον Νεοκλή Αβδάλα, τον Λευτέρη Μαντζούκα και πλέον με τον Νίκο Χουγκάζ. Κάτι που άρεσε στον παίκτη. Επίσης, σημαντικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε η παρουσία του Νίκου Χατζηβρέττα, ο οποίος έχει άριστες σχέσεις με τον Δημήτρη Διαμαντίδη από τη κοινή τους θητεία στον Παναθηναϊκό.

Υπογράφει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με ΝΒΑ out τον δεύτερο χρόνο

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροφ επεξεργάστηκε τις προτάσεις των ομάδων και μέσω του εκπροσώπου του, Νίκου Λώτσου, αποφάσισε πως θέλει να πάει στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός του προσέφερε περισσότερα χρήματα. Οι «πράσινοι» ναι μεν έχουν επικεντρωθεί στα έσοδα-έξοδα και αυτό τους έχει ενισχύσει περισσότερο την απόφαση για να εντάξουν στο δυναμικό τους νεαρούς ταλαντούχους Ελληνες που έχουν προοπτική για κάτι καλό. Ετσι επήλθε προφορική συμφωνία η οποία θα είναι σε βάθος πενταετίας. Εντός των προσεχών ημερών θα πέσουν και οι υπογραφές μεταξύ του παίκτη και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ο οποίος από τον πρώτο χρόνο θα τον έχει στην ανδρική ομάδα και φυσικά θα του δώσει ενεργό ρόλο. Μάλιστα η συμφωνία από τον δεύτερο χρόνο θα έχει και ΝΒΑ out. Διότι ένα από τα όνειρα που έχει ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ είναι να «ψηθεί», να ζήσει παραστάσεις μέσα από το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και φυσικά να αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News