Παναθηναϊκός: Οι «πόρτες» που έφαγε πριν τον Σίβα και η… ανοιχτή πόρτα για Χεζόνια

Τελείωσε, λοιπόν, το θέμα του πλέι-μέικερ στον Παναθηναϊκό με την απόκτηση του Πέιτον Σίβα και μερίδα του κόσμου δεν είναι ικανοποιημένη, γιατί περίμενε μεγάλο όνομα. Που δεν ήρθε τελικά.

Η ΚΑΕ η αλήθεια είναι ότι προσπάθησε για μεγάλο όνομα, αλλά βρήκε, απολύτως δικαιολογημένα, κλειστές τις πόρτες. Επικοινώνησε με την πλευρά του Τομά Ερτέλ, μόλις έγινε το θέμα με τον Πάμπλο Λάσο στην Ρεάλ, αλλά δεν έβγαλε κάτι ουσιαστικό. Και αυτό γιατί λίγες μέρες μετά αποφασίστηκε, όπως τόσο αυτός όσο και ο Τόμπκινς γίνουν και πάλι ενεργοί στην ισπανική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός χτύπησε ακόμη και την πόρτα του Πάνγκος

Οι «πράσινοι» βολιδοσκόπησαν και την περίπτωση του Κέβιν Πάνγκος. Αλλά και εκεί δεν βρήκαν άκρη. Είδατε άλλωστε τα χθεσινοβραδινά δημοσιεύματα από την Ιταλία, που φέρνουν τον Καναδό γκαρντ έτοιμο να υπογράψει για τη νέα χρονιά στην Αρμάνι. Το κασέ του; Όχι κάτω από 2.5 εκ. δολάρια ετησίως! 

Ο Παναθηναϊκός έψαξε κι άλλες περιπτώσεις με ηχηρό όνομα, αλλά ήταν ανέφικτες. Ετσι πήγε στον Σίβα, που και ευρωπαϊκή εμπειρία έχει και κίνητρο και είναι παιγμένος. Στις 24 Απριλίου έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι στην Αυστραλία, άρα έρχεται πανέτοιμος στη χώρα μας.

Ο Τάισον Κάρτερ και οι πιθανοί στόχοι της ρωσικής αγοράς

Το μεγαλύτερο θέμα, πάντως, είναι να βρει κλασάτο πλέι-μέικερ για τη νέα χρονιά το «τριφύλλι».  Και πρέπει να τον εντοπίσει από τώρα. Σίγουρα δε θα τον βοηθήσει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση το να μην λειτουργήσουν οι ρωσικές ομάδες, όπως λειτουργούσαν πριν από τον πόλεμο. Βλέπετε, οι Ρώσοι έχουν πολλά χρήματα και μπόλικα αστέρια έπαιρναν τον δρόμο προς τα εκεί για να εξαργυρώσουν την αξία τους και με το παραπάνω.

Αν δεν υπάρχει, όμως, Ρωσία, τότε θα είναι περισσότερες οι ποιοτικές λύσεις για τις υπόλοιπες ομάδες και χώρες, άρα και για τον Παναθηναϊκό. Δεν θα χάλαγε τους «πράσινους» μία περίπτωση π.χ. σαν τον Ταϊσόν Κάρτερ της Ζενίτ (και πρώην του Λαυρίου), έστω και σαν συμπληρωματικό στην θέση «1».

Πάντως, η Ρωσία έχει ήδη «γεννήσει» περιπτώσεις παικτών, που δεν πρόκειται να επιστρέψουν εκεί. Ήδη άλλωστε ο Πάνγκος (από την ΤΣΣΚΑ) παίρνει τον δρόμο για την Αρμάνι, ενώ την ίδια ώρα παραμένουν χωρίς ομάδα παικταράδες, όπως ο Γκριγκόνις και ο Βόιγκτμαν και εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως ο Πονίτκα, ο Νέιπιρ, ο Κουζμίνσκας και ο Μπολομπόι.

Ενώ σίγουρα θα μετακινηθούν σε καλύτερες ομάδες οι Τζον Μπράουν, Γκουντάιτις και Κάνααν, που εγκατέλειψαν την Ρωσία και απλά πήγαν τώρα κάπου να παίξουν για να μείνουν σε εγρήγορση. Ο Μπράουν πήγε στην Μπρέσια, ο Γκουντάιτις στη Νάπολι και ο Κάνααν στην Γαλατά.

Πάντως, επιστρέφοντας στα του Παναθηναϊκού ο διακαής πόθος (του κόσμου και όχι μόνο) παραμένει ο Μάριο Χεζόνια. Και παρότι έγιναν όσα έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι, το ενδεχόμενο επιστροφής του Κροάτη στο ΟΑΚΑ μόνο απίθανο δεν είναι. Το πότε δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News