Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ο «δυναμίτης» Μπέικον και το ερωτηματικό!

Ο Αμερικανός «μπόμπερ» και πρώην της Μονακό είναι στο μυαλό της ομάδας, έχει όλα τα αγωνιστικά στοιχεία για να για να «εκτοξεύσει» το επίπεδο των «πρασίνων» και το sportday.gr αναλύει.

Ο Ντουέιν Μπέικον έχει την ποιότητα για να βοηθήσει στο «2» και στο «3» ενώ έχει παίξει και στο «4» σε κοντά σχήματα

Ένα από τα ζητήματα που υπάρχουν στο μυαλό των «πρασίνων» είναι και η απόκτηση ενός περιφερειακού. Ενός παίκτη που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στην περιφέρεια με την εκρηκτικότητά του και με τις προσωπικές φάσεις. Μια περίπτωση είναι του Ντουέιν Μπέικον που απασχολεί τον Παναθηναϊκό. Είναι στην λίστα. Ο 27χρονος «μπόμπερ» ταιριάζει αγωνιστικά στην φιλοσοφία του Ντέγιαν Ράντονιτς. Ο Αμερικανός ο οποίος αγωνίζεται στο «2» και στο «3» ενώ έχει παίξει και στο «4» σε κοντά σχήματα με την Μονακό, έχει την σωματοδομή, την ποιότητα και την εκρηκτικότητα για να βοηθήσει επιθετικά τους «πράσινους» και να αποτελέσει είτε καλό μπακ-απ του Νέντοβιτς στο «2» είτε να συνεργαστεί και μαζί του. Βέβαια αμυντικά θα υστερεί η ομάδα σε περίπτωση συνύπαρξης των δύο στο παρκέ, αλλά για αυτό υπάρχει και ο Πάρις Λι με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στην Μονακό.

Ο 27χρονος Αμερικανός ταιριάζει ταμάμ στους «πράσινους» ώστε να μπορέσει να «ξεκλειδώσει» με την ποιότητά του τις αντίπαλες άμυνες και να βοηθήσει με την ταχύτητά του στο τρανζίσιον παιχνίδι. Εχει φάσεις στο ένας εναντίον ενός ενώ με την σωματοδομή του και την δυναμική του μπορεί να ανοίξει διαδρόμους. Είτε για να βοηθήσει δημιουργικά είτε εκτελεστικά. Διότι έχει και το ντράιβ στο DNA του. Ο Ντουέιν Μπέικον ο οποίος έχει μάνατζερ τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς, δεν περνάει απαρατήρητος από τα ραντάρ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που θέλει να φορτώσει γκαρντ ή φόργουορντ στην φαρέτρα του με αθλητικότητα και φυσικά με μακρινό σουτ. Ο πρώην παίκτης των Χόρνετς-Μάτζικ ήταν φέτος από τους στυλοβάτες της μεταμόρφωσης των Μονεγάσκων που έφτασαν μέχρι και τα πλέι οφ. Είχε 14 πόντους κατά μέσο όρο με 41,9% στο τρίποντο, 3,1 ριμπάουντ ενώ στα πλέι οφ με τον Ολυμπιακό είχε 15π. ανά ματς και 44,4% στο τρίποντο.

Υπάρχει ένα «μελανό» σημείο το οποίο ίσως αποτελέσει… τροχοπέδη. Το γεγονός ότι δεν είναι και το καλύτερο παιδί του κόσμου. Εχει περίεργο χαρακτήρα, είναι απείθαρχος και αυτό το βίωσαν και στη γαλλική ομάδα. Ο Μπέικον έχει εξαιρετικό μπασκετικό IQ, αλλά πολλές φορές αδικεί τον εαυτό του με τον ατίθασο χαρακτήρα του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News