Παναθηναϊκός: Η φιλοσοφία για την επόμενη μέρα, οδηγεί σε ξένο καρέ του «άσου»!

Οι «πράσινοι» απέκτησαν τον Πάρις Λι, αλλά δεν θα είναι η μόνη τους προσθήκη στις θέσεις των γκαρντ. Η επιθυμία και η στόχευση είναι ένας Παναθηναϊκός που θα έχει επιλογές στην οργάνωση-δημιουργία-εκτέλεση.

Η απόκτηση του Πάρις Λι από τον Παναθηναϊκό, έδειξε τον δρόμο για μια… κανονικότητα στους γκαρντ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σκέφτεται τους αγώνες με την Λάρισα, αλλά σκέφτεται και την επόμενη μέρα του. Ο Αργύρης Πεδουλάκης και φυσικά ο Γιώργος Βόβορας και το τεχνικό του επιτελείο έχουν κάνει ήδη τις σκέψεις τους για την πράσινη έκδοση της σεζόν 2022-2023. Μια πράσινη έκδοση που θα έχει φουλ του «άσου». Θα στηρίζεται αρκετά στο κομμάτι των καθοδηγητών με διαφορετικές αγωνιστικές ικανότητες. Η πρώτη κίνηση έγινε με την απόκτηση του Πάρις Λι. Του Αμερικανού πόιντ γκαρντ με στοιχεία ταχύτητας, πίεσης στην άμυνα, δημιουργίας και εκτέλεσης όταν το απαιτούν οι συνθήκες. Η κίνηση αυτή, έδειξε τον δρόμο. Όμως δεν θα είναι η μόνη. Η σκέψη και κατά συνέπεια η στόχευση που υπάρχει στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ είναι να έχει στο ρόστερ της η ομάδα τέσσερις ξένους που θα παίζουν στις θέσεις «1» και «2». Διότι η πίεση στη μπάλα, η ταχύτητα και η εκμετάλλευση των αθλητικών ψηλών, επιτάσσει υπερφόρτωση του «άσου».

 

Ο Παναθηναϊκός θέλει να αποκτήσει άλλον έναν οργανωτή δίπλα στον Λι και να «κλείσει» την τετράδα με τους Μέικον-Νέντοβιτς

Μετά τον απόκτηση του Πάρις Λι για τα επόμενα δύο χρόνια, οι «πράσινοι» θέλουν να εντάξουν το δυναμικό τους έναν ακόμα ξένο γκαρντ (δύσκολα θα παραμείνει ο Πέιτον Σίβα εκτός και αν κάνει… παπάδες στους τελικούς) ο οποίος μπορεί να είναι πόιντ γκαρντ ή κόμπο-γκαρντ, κάτι που θα αποφασιστεί, αναλόγως τις επιλογές που υπάρχουν. Το βέβαιο είναι πως θα έχει το στοιχείο της ταχύτητας, της άμυνας, αλλά θα μπορεί να βοηθάει και στο δημιουργικό- επιθετικό κομμάτι και θα εναλλάσσεται με τον Πάρις Λι ενώ ενδεχομένως να μπορεί να παίζει και στο «2» όταν συνεργάζεται με τον Αμερικανό πόιντ γκαρντ της Μονακό. Αλλωστε ο Γιώργος Βόβορας έχει δοκιμάσει αρκετά σχήματα με τρεις γκαρντ. Από εκεί και πέρα, η τετράδα των ξένων στους γκαρντ αναμένεται να κλείσει με το δίδυμο Μέικον-Νέντοβιτς. Ο Ντάριλ Μέικον είχε υπογράψει συμβόλαιο για 1+1 χρόνια και η οψιόν ανανέωσης βρίσκεται στην πλευρά των «πρασίνων». Το πιθανότερο είναι να ενεργοποιηθεί διότι ο Αμερικανός καλύπτει πολλά από τα… θέλω της φιλοσοφίας. Από την άλλη ο «Νέντο» έχει υπογράψει διετές κλειστό συμβόλαιο οπότε δεν πάει πουθενά. Αλλωστε έχει και την ηγετική φυσιογνωμία.

Ενδεχόμενη επιστροφή του Γιώργου Καλαϊτζάκη, αλλά και η περαιτέρω αξιοποίηση του Νεοκλή Αβδάλα είναι στα… must του Παναθηναϊκού για την γραμμή των γκαρντ

Κατά συνέπεια οι 4 από τους 6 (εκτός αν γίνουν 7, κάτι που υπάρχει στο μυαλό της ομάδας) ξένους θα καλύπτουν τις θέσεις των γκαρντ και κατά συνέπεια μονάδες όπως ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος δεν θα επωμίζονται το βάρος στη θέση «1» και θα κάνουν άλλες δουλειές. Ταυτόχρονα η παρουσία του Λι, αλλά και του έτερου ξένου οργανωτή, θα αποφορτίσουν τον Μέικον που δεν είναι «άσος», παρά το γεγονός πως μαζί με τον Νέντοβιτς έχουν βοηθήσει στο κομμάτι της πάσας. Φυσικά πέραν των τεσσάρων ξένων, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα κυνηγήσει την επιστροφή του Γιώργου Καλαϊτζάκη ο οποίος έχει ως προτεραιότητα το ΝΒΑ ενώ θέλει να αξιοποιήσει περισσότερο τον νεαρό γκαρντ Νεοκλή Αβδάλα που αφήνει συνεχώς θετικές εντυπώσεις. Κατά συνέπεια το νέο μοντέλο επιτάσσει 4 ξένους γκαρντ συν 2 Ελληνες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News