Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 77-67: Παπαγιάννης και Παπαπέτρου έδειξαν τον δρόμο για τη 16η νίκη

Στην επανεμφάνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου έπειτα από 58 ημέρες απραξίας, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε του ΠΑΟΚ με 77-67 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

To «τριφύλλι» έφτασε τις 16 διαδοχικές νίκες μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και περιμένει τα επικείμενα ντέρμπι με ΑΕΚ (στα Άνω Λιόσια) και Ολυμπιακό (στο ΟΑΚΑ) για να ξεδιαλύνει το τοπίο αναφορικά με την πρώτη θέση στην κατάταξη. Ο ΠΑΟΚ, με τη δεύτερη διαδοχική του ήττα, υποχώρησε στο 7-9 και στρέφει το βλέμμα του στις επόμενες υποχρεώσεις του έχοντας ως μοναδικό στόχο την είσοδο στα playoffs.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στην «πράσινη» νίκη με 17 πόντους (7/10 δίποντα), 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση έπειτα από τόσο μεγάλη αποχή, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 11 πόντους, όσους είχε και ο Χάουραντ Σαντ-Ρος.

Ο ΠΑΟΚ, που είδε την απουσία του Μάρβιν Τζόουνς να είναι κάτι περισσότερο από εμφανής, είχε πρώτο σκόρερ τον Φιλ Γκριν με 15 πόντους και από κοντά τους Βασίλη Τολιόπουλο, Ντιμίτρι Ρίβερς και Τζερμέιν Λοβ με 14, 13 και 13 πόντους αντιστοίχως.

 

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στη πρώτη περίοδο χτυπώντας τους γηπεδούχους τόσο κοντά στο καλάθι, με τον Παπαγιάννη στο σημάδι μετά από πικ εν ρολ, όσο και από την περίμετρο, με τον «καυτό» Σαντ-Ρος. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με +11 (15-4), όμως ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις στην άμυνα με αλλαγές των «πράσινων» και με μπροστάρη τον Λοβ, ο οποίος σκόραρε κατά βούληση στην απομόνωση, μείωσε σε 17-11. Το «τριφύλλι» δεν πτοήθηκε και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με +6 (22-16).

Ο Παπαπέτρου «απασφάλισε» στη δεύτερη περίοδο, σκοράροντας δις από την αδύνατη πλευρά για το 32-23 των γηπεδούχων. Ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις με Λοβ και ΝτιΛίο στις αμυντικές περιστροφές των «πράσινων», αλλά η «αιμορραγία» του κοντά στη ρακέτα ήταν άλυτο πρόβλημα και αυτό που έκανε και τη διαφορά. Η ομάδα του Πρίφτη βρήκε αποκούμπι στον Παπαγιάννη, ο οποίος με εύκολο σκορ στο πικ εν ρολ πρωτοστάτησε στο 10-0 σερί, το οποίο μετέτρεψε το ισχνό +6 (32-26) σε στιβαρό +16 (42-26). Ο αψεγάδιαστος εκτελεστικά Ρίβερς κράτησε τον «Δικέφαλο του Βορρά» σε επαφή με το αντίπαλο καλάθι και το πρώτο μισό έκλεισε στο δίκαιο βάσει εικόνας 44-31.

Ο Παναθηναϊκός τον έλεγχο, ο ΠΑΟΚ τα ξεσπάσματα

Ο Παπαγιάννης συνέχισε να κάνει θραύση στη ρακέτα του ΠΑΟΚ και, συνδυαστικά με την επιθετική ανεπάρκεια του ΠΑΟΚ, ήρθε η περαιτέρω διεύρυνση της διαφοράς. Οι «πράσινοι» ανέβηκαν και στο +22 (55-33), ωστόσο ακολούθησε ένα «κρεσέντο» του Τολιόπουλου, το οποίο κράτησε εντός κλίματος αγώνα τον ΠΑΟΚ, με την τρίτη περίοδο να κλείνει με σκορ 63-48.

Ο Μέικον ήταν αυτός που ανέλαβε τη μερίδα του λέοντος των «πράσινων» επιθέσεων στην τέταρτη περίοδο, διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του στις παρυφές των 20 πόντων. Ο Γκριν σάλπισε την ύστατη αντεπίθεση των «ασπρόμαυρων», οι οποίοι κατάφεραν να ροκανίσουν τον δείκτη της διαφοράς στους 9 πόντους (73-64) με κάτι λιγότερο από δύο λεπτά προτού μηδενίσει το χρονόμετρο. Εν τέλει, ένα γρήγορο 4-0 δια χειρός Μέικον και Γουάιτ εκμηδένισε και τις τελευταίες ελπίδες των φιλοξενούμενων για την έκπληξη, με τον Παναθηναϊκό να σφραγίζει τη 16η διαδοχική νίκη του στην Stoiximan Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 44-31, 63-48, 77-67

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News