Κολοσσός - Παναθηναϊκός 64-88: Ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο με Νέντοβιτς και Μέικον

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε με… φάντασμα για ένα ημίχρονο κόντρα στον Κολοσσό, αλλά στο δεύτερο μισό μεταμορφώθηκε με εξαιρετική άμυνα και ηγέτες τους Νεμάνια Νέντοβιτς και Ντάριλ Μέικον «τρέχοντας»» ένα ασύλληπτο 0-32 σερί για την εύκολη νίκη με 88-64 στη Ρόδο.

Ομολογουμένως, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρίσκεται σε μία περίεργη κατάσταση. Μετά τη συντριβή στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό, αναζητάει τρόπους προκειμένου να μαζέψει τα… κομμάτια του, να ανασυνταχθεί και να καθαρίσει στο μέτρο του δυνατού το μυαλό του, καθώς έπεται δύσκολη συνέχεια ενόψει της τελικής ευθείας της αγωνιστικής περιόδου.

Οι «πράσινοι» δοκιμάστηκαν με απουσίες (Μποχωρίδης, Παπαπέτρου, Γιόβιτς) στην έδρα του εντυπωσιακού την τρέχουσα σεζόν Κολοσσού για την 18η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και με απίστευτο 0-32 σερί στο δεύτερο ημίχρονο νίκησαν με 88-64 τους «θαλασσί».

Το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη διεύρυνε το νικηφόρο σερί του στην Stoiximan Basket League στα 15 ματς και βελτίωσε το ρεκόρ του στο 15-1. Ο αξιόμαχος Κολοσσός είδε να μπαίνει τέλος στο δικό του σερί τριών νικών, ωστόσο με ρεκόρ 10-6 παραμένει σταθερά στην τρίτη θέση της κατάξης, πίσω μόνο από τους δύο «αιώνιους».

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς είχε μόλις 5 πόντους και 0/6 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Η εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, ήταν μία τελείως διαφορετική ιστορία. Ο Σέρβος σούτινγκ γκαρντ «απασφάλισε» από την περίμετρο εκτινάσσοντας τους προσωπικούς του πόντους στους 27, με τον Ντάριλ Μέικον να «σαλπίζει» την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και να ολοκληρώνει με 16 πόντους και 4/6 τρίποντα.

Οι Τζόρνταν Φλόιντ και Μανώλης Χατζηδάκης ήταν οι πιο παραγωγικοί παίκτες του Κολοσσού, μετρώντας από 19 και 15 πόντους αντιστοίχως.

 

Ο αγώνας

Οι «πράσινοι» έδειξαν σαφή πρόθεση να περάσουν την μπάλα στον Παπαγιάννη και να εκμεταλλευτούν το υψομετρικό προβάδισμα του Έλληνα ψηλού, ο οποίος έκανε θραύση στο ξεκίνημα και έδωσε αέρα επτά πόντων στους φιλοξενούμενους χτυπώντας ανηλεώς στο πικ εν ρολ με τον Σαντ-Ρος (5-12 στο 5′). Η είσοδος των Ξανθόπουλου και Χατζηδάκη στο παρκέ έδωσε πνοή στην επίθεση του Κολοσσού, η οποία άρχισε να γίνεται ιδιαιτέρως παραγωγική. Με 10 πόντους του Χατζηδάκη και 4 ασίστ του Ξανθόπουλου, οι γηπεδούχοι έκλεισαν την ψαλίδα και έβαλαν για πρώτη φορά πίεση στους «πράσινους» (17-18).

Ο Κολοσσός έσφιξε την άμυνά του στη δεύτερη περίοδο και οδήγησε τους «πράσινους» σε αβίαστα λάθη, τα οποία τιμωρήθηκαν και με το παραπάνω ένεκα της προβληματικής άμυνας των φιλοξενούμενων μέσα στο «ζωγραφιστό». Οι Ροδίτες βρήκαν αρχικά επιθετικό «οδηγό» στο πρόσωπο του Φλόιντ, ο οποίος άρχισε να «χτυπά» εν ψυχρώ από την περίμετρο και, συνεπικουρούμενος από Χατζηδάκη και Ποτ, διαμόρφωσε το 10-0 σερί των Ροδιτών για το 32-24. Δύο τρίποντα του Μέικον για τη μείωση της διαφοράς στον έναν πόντο (32-31) δεν είχε κάποια συνέχεια, με τους γηπεδούχους να κλείνουν το πρώτο μισό στο +7 (40-33) έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης.

Νέντοβιτς και Μέικον πέταγαν «φωτιές» από την περίμετρο

Ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια αντίδρασης στην τρίτη περίοδο ανεβάζοντας την παραγωγικότητά του στην επίθεση. Με τον Μέικον να ηγείται στο σκοράρισμα, οι «πράσινοι» εξάλειψαν προβάδισμα 9 πόντων των γηπεδούχων (44-35) και ισοφάρισαν σε 48-48, γυρίζοντας τον διακόπτη στην άμυνα, η οποία έγινε αρκετά πιεστική πάνω στους περιφερειακούς των γηπεδούχων. Ο Νέντοβιτς μπήκε στην… εξίσωση και το «τριφύλλι» μετά από ώρα βρέθηκε σε θέση οδηγού (51-55). Έκτοτε, ο Κολοσσός δεν ξανασκόραρε, το «τριφύλλι» βρήκε καταιγιστικό ρυθμό από τη μεγάλη άρκτο με Μέικον και Νέντοβιτς και η τρίτη περίοδος έκλεισε με σκορ 51-67.

Η ραψωδία τριπόντων από Νέντοβιτς και η σκληρή «πράσινη» άμυνα συνεχίστηκαν με αμείωτους ρυθμούς στην τέταρτη περίοδο, όπου πλέον είχαν «λυθεί» τα χέρια των φιλοξενούμενων. Το ασύλληπτο σερί της ομάδας του Πρίφτη έφτασε στο 0-32, το επί μέρους σκορ μετά το 44-35 της τρίτης περιόδου στο 20-53 και η διαφορά άγγιξε τις παρυφές των 30 πόντων. Φυσικά, δεν υπήρχε καμία επιστροφή για τον Κολοσσό, ο οποίος υποτάχθηκε με 64-88 και είδε να μπαίνει τέλος στο νικηφόρο σερί του.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 40-33, 51-67, 64-88

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των δύο ομάδων.

 

Τα highlights του αγώνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News