Δημήτρης Πρίφτης: «Εχουμε εγωϊσμό, να περιορίσουμε τα σκαμπανεβάσματά μας»

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κοντράρεται με την Μπάγερν και ο Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε και στην αστάθεια της ομάδας που μπαίνει στη τελική ευθεία.

Οι «πράσινοι» υποδέχονται το βράδυ της Τρίτης (21.00) την Μπάγερν και ο Ελληνας κόουτς έδωσε το δικό του σύνθημα για την εικόνα της ομάδας του.

«Πρέπει να αντιδράσουμε. Το βασικό είναι να σταματήσουμε αυτά τα σκαμπανεβάσματα»

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ψάχνει τη σταθερότητα. Ως εκ τούτου θέλει να χαμογελάσει κόντρα στην Μπάγερν με τον Δημήτρη Πρίφτη να εστιάζει την προσοχή του στην αντίδραση της ομάδας του. «Πρέπει να τη δούμε καταρχήν, πρέπει να αντιδράσουμε. Το βασικό είναι να σταματήσουμε αυτά τα σκαμπανεβάσματα, όπου εμφανιζόμαστε πολύ καλοί σε δύο δεκάλεπτα και πολύ κακοί σε ένα. Και δεν είναι μόνο το τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό, είναι και αυτό το Κυπέλλου, είναι πολλά παιχνίδια όπως στη Λάρισα ή χθες στον Κολοσσό στο οποίο εμφανιζόμαστε με δύο διαφορετικά πρόσωπα. Υπάρχουν κάποιες εξηγήσεις σε αυτό που έχουν να κάνουν και με τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τα παιχνίδια και πρέπει να τον διορθώσουμε, αλλά υπάρχουν και κάποιες δομικές δυνατότητες ή μη δυνατότητες που έχουμε που δεν μπορούν να αλλάξουν, ειδικά όταν λείπουν και κάποιοι παίκτες. Για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, υπάρχουν κάποια σχήματα πεντάδων που αμυντικά δεν έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν τον ρυθμό από την άμυνα αλλά ταυτόχρονα έχεις ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα στην επίθεση».  

«Ο Γιόβιτς λείπει και δεν έχουμε έναν άνθρωπο που να είναι αμιγώς πόιντ γκαρντ και να κοντρολάρει λίγο το ρυθμό»

Ο Ελληνας κόουτς αναφέρθηκε και στην απουσία που παίζει τον δικό της ρόλο. «Ταυτόχρονα ότι ο Γιόβιτς λείπει και δεν έχουμε έναν άνθρωπο που να είναι αμιγώς πόιντ γκαρντ και να κοντρολάρει λίγο το ρυθμό και το παιχνίδι. Αυτά θα έλεγα ότι είναι δύο δομικά στοιχεία που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις προϋποθέσεις με τις οποίες παίζουμε τα παιχνίδια». Για το αν είναι αισιόδοξος για το τελευταίο κομμάτι της σεζόν είπε πως: «Ελπίζουμε ότι τουλάχιστον θα είμαστε υγιείς, κάποια βασικά κομμάτια της ομάδας, έτσι ώστε στα πλέι-οφ να εμφανιστούμε με ένα ισορροπημένο και το καλύτερο δυνατό ρόστερ. Δεν μπορούμε να προκαθορίσουμε τι θα γίνει, όλη τη χρονιά προέκυψαν αρκετά προβλήματα. Σαφώς όλες οι ομάδες είχαν προβλήματα, αλλά σίγουρα εμάς, με το ρόστερ που έχουμε, μας επηρέασαν λίγο παραπάνω». Σε ερώτηση αναφορικά με το αν διαπιστώνει έλλειμμα αθλητικού εγωισμού απάντησε πως: «Ο αθλητικός εγωισμός είναι κάτι που όλοι έχουμε ή θα πρέπει να έχουμε. Θα πρέπει να είναι ένα σημείο αναφοράς αυτό που έγινε στο Σ.Ε.Φ. για να μπορέσουμε να εμφανιζόμαστε πιο σταθεροί, πιο ισορροπημένοι, πιο δυνατοί και αξιόμαχοι. Το τι γίνεται στο μυαλό του καθένα δεν μπορείς να το ξέρεις, όμως εγώ βλέπω ότι όλοι έχουν ενοχληθεί. Μας πειράζει και θα προσπαθήσουμε, το θέμα είναι να έχουμε το ρόστερ με το οποίο θα μπορούμε να το κάνουμε αυτό με καλύτερες προϋποθέσεις».

«Το θέμα είναι τα up and down που έχουμε να μην έχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις»

Ο Δημήτρης Πρίφτης ξέρει πως έχουν μείνει ελάχιστα ματς στην Ευρωλίγκα για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, αλλά τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια. «Είναι αγώνας επιβίωσης βασικά. Έχουμε και αύριο προβλήματα, μια έλλειψη στα γκαρντ αφού δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει ο Μποχωρίδης. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι (σ.σ με τη Μπάγερν ) στις θέσεις 1-2 θα παίξουν ο Μέικον, ο Σαντ-Ρος και ο Νέντοβιτς. Προφανώς θα χρησιμοποιήσουμε και κάποια άλλα σχήματα που είδατε και με τον Κολοσσό και με τον Ιωνικό. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να ελαχιστοποιήσουμε τα σκαμπανεβάσματα μας. Υπάρχουν παιχνίδι που επιστρέψαμε από κακά ξεκινήματα. Το θέμα είναι τα up and down που έχουμε να μην έχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις. Να είναι 2-3 διαδοχικές κατοχές και όχι 6, ανάμεσα σε 2-3 να μπαίνει μια καλή, είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση και αυτό να σου επιτρέπει να έχεις επαφή με το σκορ. Αν τα up and down είναι πολύ μεγάλα, είναι ανάλογα δύσκολη η ανάκαμψη».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News